Σήμερα οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων – Το επικρατέστερο σενάριο

Σήμερα οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων – Το επικρατέστερο σενάριο

Την παράταση του lockdown προανήγγειλε προχθες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας πως η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, που καταγράφηκε ειδικά στην Αττική, «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου». Το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι τι διάρκειας θα είναι η συγκεκριμένη παράταση, με τους ειδικούς να ζητούν ήδη , μέσω των τηλεοπτικών εμφανίσεων τους, να πάμε έως τις 15 Μαρτίου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά την παράταση του υφιστάμενου.

Σήμερα η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τη λειτουργία των σχολείων

Η απόφαση για την παράταση συμπαρασύρει και το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων στις περιοχές που παραμένουν κλειστά ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα στην συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα  εισηγηθούν την παράταση του lockdown στην Αττική σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα αλλά και να μειωθεί η πίεση που έχει δημιουργηθεί στο σύστημα Υγείας. Παράλληλα, θα αναζητηθεί η αιτία που οδήγησε, δύο εβδομάδες μετά την αυστηροποίηση των μέτρων, στην άνοδο των κρουσμάτων.

Παράταση μιας εβδομάδας στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Παράταση του lockdown στην Αττική έως τις 8 Μαρτίου εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ενώ θα επανεξετάσουν τα δεδομένα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και δεν αποκλείεται οι απαγορεύσεις να επεκταθούν για μια ακόμα εβδομάδα. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην καθιερωμένη ενημέρωση  στο Υπουργείο Υγείας  από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Το επικρατέστερο σενάριο για τα σχολεία

Όπως διατείνονται οι ειδικοί αμέσως μόλις αρθεί το lockdown από τις πρώτες δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν θα είναι τα σχολεία.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr όλα δείχνουν ότι το lockdown στην Αττική θα παραταθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου οπότε η επιστροφή των μαθητών στα δια ζώσης μαθήματα θα γίνει τότε και μάλιστα όχι για το σύνολο της εκπαίδευσης αλλά σε πρώτη φάση για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) και σε δεύτερη φάση για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια).

Στην ατζέντα δηλαδή των ειδικών βρίσκεται τόσο η διενέργεια τεστ στα σχολεία, όσο και το άνοιγμα τους με λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Επίσης πιθανό είναι λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που σαρώνουν τη χώρα μας να αλλάξει η σύσταση για χρήση μάσκας στα σχολεία και να προταθεί να φορούν δύο (μια χειρουργική και μια υφασμάτινη).