“Σκάω… Φωνάξτε τη μαμά μου”: Σοκ στην Εύβοια παιδί κλειδώθηκε σε αυτοκίνητο και καλούσε σε βοήθεια

“Σκάω… Φωνάξτε τη μαμά μου”: Σοκ στην Εύβοια παιδί κλειδώθηκε σε αυτοκίνητο και καλούσε σε βοήθεια

Εφιαλτικές στιγμές φαίνεται να έζησε ένα κοριτσάκι που κλειδώθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο στην Εύβοια.

Σοκ στην Εύβοια με παιδί μέσα σε αυτοκίνητο: «Έχω κλειδωθεί… Σκάω… Φωνάξετε την μαμά μου»

Σύμφωνα με το evima, ένας άντρας που γυρνούσε στο σπίτι του πεζός, αντιλήφθηκε το μικρό κοριτσάκι που είχε εγκλωβιστεί στο όχημα.

Το παιδί χτυπούσε τα παράθυρα του αυτοκινήτου και φώναζε πως έχει κλειδωθεί και δεν μπορεί να αναπνεύσει, ζητώντας βοήθεια

«Έχω κλειδωθεί μέσα… Σκάω… Φωνάξετε την μαμά μου», έλεγε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την μαρτυρία.

Ο άνδρας που αντελήφθη το περιστατικό, αναφέρει πως βρήκε εντέλει την μητέρα η οποία και άνοιξε το αυτοκίνητο βάζοντας μάλιστα τις φωνές στο κοριτσάκι για το γεγονός ότι κλειδώθηκε μέσα.

Μάλιστα επισημαίνει πως δεν βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το όχημα.

Εξηγεί πως το κοριτσάκι ήταν ηλικίας πέντε ή έξι ετών και το είχε στείλει η μητέρα του στο αυτοκίνητο προκειμένου εκείνη να αλλάξει ρούχα σε κάποιο κατάστημα.

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αρκούν 15 λεπτά να μείνει ένα μικρό παιδί έτσι μέσα στο αυτοκίνητο για να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα νεφρά και τον εγκέφαλο του, και λίγα περισσότερα για να επέλθει το μοιραίο.

Συνεπώς συνιστούν, όταν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας, προτού βάλουμε μέσα το παιδί θα πρέπει να το αφήσουμε να αεριστεί ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα.

Ειδικά αν το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του μπορεί να είναι πολύ υψηλή και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και βρέφη. Επίσης, τονίζουν ότι ποτέ δεν αφήνουμε ένα παιδί σε κλειστό αυτοκίνητο, έστω και για λίγα λεπτά.

Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει 20 βαθμούς σε μόλις 10 λεπτά και 40 βαθμούς μέσα σε μία ώρα, όταν τα παράθυρα είναι κλειστά! Ακόμη, όμως, και με ανοιχτά παράθυρα, τα παιδιά διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο καθώς η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει σε επικίνδυνα και θανατηφόρα επίπεδα.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός οχήματος αυξάνεται κατακόρυφα εντός μερικών λεπτών προκαλώντας πολλές φορές ανεπανόρθωτες ζημιές. Ένα παιδικό σώμα θερμαίνεται 3-5 φορές πιο γρήγορα από ένα ενήλικα, ενώ το ατελές αναπνευστικό σύστημα των παιδιών δεν τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έλλειψης οξυγόνου και υπερβολικής ζέστης.

Καλό είναι, λοιπόν, οι γονείς αλλά και όλοι οι ενήλικες που έχουν υπό την επίβλεψή τους παιδιά να γνωρίζουν ότι, η αύξηση της θερμοκρασίας, μπορούν να συμβούν πολλά τα οποία μπορεί να θέσουν τη ζωή του παιδιού σε κίνδυνο όταν βρίσκεται μέσα σε ένα όχημα

Τρίκαλα: Πέθανε 15χρονη μαθήτρια από τον Βύρωνα σε μπαρ

ΠΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Τα σημεία που δείχνουν ότι ένα παιδί έχει υπερθερμία ή θερμοπληξία είναι η έντονη ερυθρότητα, η αύξηση θερμότητας του, το υγρό ή ξηρό δέρμα, η απουσία εφίδρωσης, ο έντονος και γρήγορος σφυγμός, ή αντίθετα ο αδύνατος και αργός σφυγμός, οι αναγούλες και η περίεργη ή συγχυσμένη συμπεριφορά.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο προσπαθήστε να δροσίσετε το παιδί και καλέστε αμέσως τις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής περίθαλψης της περιοχής σας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εάν δείτε ένα παιδί μόνο του σε ένα αυτοκίνητο, μην το προσπεράσετε και σε καμία περίπτωση μην αδιαφορήσετε. Κοιτάξτε εάν οι γονείς του είναι εκεί κοντά και ειδοποιήστε τους, Αν όχι καλέστε την αστυνομία διότι η ζωή του παιδιού κινδυνεύει λόγω αύξησης της θερμότητας. Εάν διαπιστώσετε ότι το παιδί βρίσκεται σε υπερθερμία και κίνδυνο θερμοπληξίας, βγάλτε το έξω από το αυτοκίνητο αμέσως.

 

Διαβάστε επίσης:

«Χρόνια πολλά Μυρτώ μου! Θα ελπίζω πάντα σε ένα ακόμη θαύμα!» – Η συγκινητική ανάρτηση της μαμάς για τα 26α γενέθλιά της

ΕΟΦ: Απαγορεύει την πώληση αυτού του προϊόντος – Περιέχει μη εγκεκριμένη ουσία

Πανικός στη Λευκάδα: 4χρονος κατάπιε δύο σφήκες με την πορτοκαλάδα που έπινε σε παραλία – Τον τσίμπησαν