Σκουπίδια: Εμείς τα πετάμε, οι Σουηδοί τα μαζεύουν!

Σκουπίδια: Εμείς τα πετάμε, οι Σουηδοί τα μαζεύουν!

Κι ενώ στην Ελλάδα μένουν πεταμένα στους δρόμους και περιμένουν τη βροχή να τα οδηγήσει στα ήδη βουλωμένα φρεάτια και άστεγους, πεινασμένους και αδέσποτα να δοκιμάσουν μ’ αυτά να νικήσουν την πείνα τους με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία όλων μας, οι Σουηδοί ψάχνουν για σκουπίδια επειδή δεν έχουν και τα χρειάζονται! Αλήθεια. Βλέπετε οι Σουηδοί, ανακυκλώνουν περίπου το 96% των απορριμάτων τους και τα λίγα που απομένουν τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή ενέργειας, μέσω ενός πρωτοποριακού συστήματος αποτέφρωσης που ηλεκτροδοτεί χιλιάδες νοικοκυριά. Το ίδιο φυσικά γίνεται και σε άλλες αληθινές ευρωπαϊκές πόλεις.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Η χαμηλή παραγωγή απορριμμάτων και η έλλειψη σκουπιδιών θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή ενέργειας στη χώρα!

Όπως ανακοίνωσαν Σουηδοί αξιωματούχοι, για την αντιμετώπιση της κατάστασης από εδώ και στο εξής η χώρα θα εισάγει σε ετήσια βάση 800.000 τόνους σκουπιδιών από τη γειτονική Νορβηγία, έτσι ώστε να εκπληρώσει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Το καλύτερο σκέλος στην υπόθεση είναι ότι οι Νορβηγοί θα πληρώσουν για να δώσουν τα σκουπίδια τους στους Σουηδούς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως τα απορρίμματα είναι «χρυσάφι». Εμείς πάλι τα θεωρούμε… σκουπίδια.