Σοκ σε σχολείο: Έπεσαν σοβάδες, κινδύνευσαν μαθητές

Σοκ σε σχολείο: Έπεσαν σοβάδες, κινδύνευσαν μαθητές

Ένα ακόμα ατύχημα σε σχολείο – ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός κάποιου μαθητή- επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των σχολικών υποδομών και των τάξεων που φιλοξενούν καθημερινά παιδιά που θέλουν να μορφωθούν.

Το νέο περιστατικό όπου κατέρρευσαν σοβάδες μέσα σε τάξη συνέβη στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων. Τα μαθήματα διεκόπησαν, το σχολείο έκλεισε επ’ αόριστον και η μαθητική κοινότητα αντιδρά για τις άθλιες κτιριακές συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο τους καθώς όπως αποκαλύπτουν το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην αίθουσα που έπεσαν οι σοβάδες αλλά και σε άλλες αίθουσες του σχολείου.

Οι μαθητές προειδοποιούν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αποχή από τα μαθήματά τους τις επόμενες μέρες, αν δεν υπάρξει πλήρης έλεγχος των κτηριακών εγκαταστάσεων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

«Θέλουμε να υπάρξει μία οριστική λύση για το σχολείο μας. Να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο. Αν αυτό δεν γίνει η αποχή μας θα συνεχιστεί» ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελους των μαθητών Νίκος Ζαρκάδας στο epiruspost.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και πέρυσι στο ίδιο σχολείο, καθώς έμπαιναν νερά από την οροφή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι αίθουσες και να σταματούν τα μαθήματα. Ενήμεροι για την κατάσταση είναι όλοι οι αρμόδιοι του Δήμου Ιωαννίνων, ενώ στο σχολείο μετέβη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να επιθεωρήσει τις ζημιές.

Δείτε τις φωτογραφίες από την σχολική αίθουσα:

 

Άμεσες εργασίες αποκατάστασης στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της οροφής σε αίθουσα του 1ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, καθώς και ο συνολικός έλεγχος των εγκαταστάσεων του σχολείου, μετά την
αποκόλληση και πτώση τμήματος του επιχρίσματος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε για το θέμα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, όσο και από τη Διευθύντρια του Σχολείου, το καλοκαίρι στο σχολείο έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης από το Δήμο Ιωαννιτών. Ωστόσο, το συμβάν οφείλεται σε τεχνικές αστοχίες, που ήταν αδύνατο να προβλεφθούν.
Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες που εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και τον έλεγχο του υπόλοιπου κτιρίου, καθώς και η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνουν πως εντός των επόμενων
ημερών οι μαθητές του σχολείου θα είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.
Η Υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως το πλέον σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητών και εκπαιδευτικών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ροή Ειδήσεων