Σοκ στα Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε παράνομο νεκροταφείο σπίτι του- Εντοπίστηκαν τάφοι παιδιών

Σοκ στα Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε παράνομο νεκροταφείο σπίτι του- Εντοπίστηκαν τάφοι παιδιών

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ένας ιερέας διατηρούσε παράνομο νεκροταφείο στην αυλή του σπιτιού του στα Καλύβια.

Εντοπίστηκαν τάφοι παιδιών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα», στο παράνομο νεκροταφείο βρέθηκαν δεκάδες τάφοι και μάλιστα παιδιών. Ο χώρος εντοπίστηκε ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ενώ η υπόθεση είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι, όταν κατατέθηκε μήνυση. Σε αυτή αναφέρεται πως το νεκροταφείο χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Στο ένα γίνονται ταφές ενηλίκων και στο άλλο ταφές παιδιών και βρεφών. Ο ιερέας υποστηρίζει πως έχει «δικαίωμα» να ενταφιάζει άτομα.

Ο ιερέας θάβει ανθρώπους εδώ και 20 χρόνια

«Ο ιερέας θάβει εδώ και 20 χρόνια ανθρώπους. Τα τελευταία δύο χρόνια θάβει και παιδιά αλλά και βρέφη», αναφέρει επώνυμα ο κ. Ταξιάρχης Πιτταράς που έκανε την καταγγελία.

Ο κ. Πιτταράς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  “εδώ και 25 χρόνια θάβει παράνομα ανθρώπους.. Δεν είναι μοναστήρι αυτό. Ένα σπίτι με εκκλησία είναι. Ο κύριος κοκορεύεται ότι γι αυτά που κάνει έχει άδειες. Έχω ενημερώσει και τη Σύνοδο του αλλά και από εκεί δεν είδα τίποτα. Για την ψυχή της μάνας του δεν τα κάνει οικονομάει. Είναι γύρω στα 40 με 50 τάφους. Μόνο τα παιδάκια πρέπει να είναι πάνω από 30.

Ο καταγγέλλων είπε ότι πήγε στον Δήμαρχο Σαρωνικού ο οποίος του είπε ότι δεν έχει καμία σχέση ο δήμος με τα θέματα αυτά μόνο η αστυνομία.

Από την πλευρά του ο ιερέας Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους αλλά ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ιδιωτικό χώρο που δεν υπάγεται στην εκκλησία.

“Οι γονείς φέρνουν τα νεκρά παιδιά τους εδώ”

Σε δηλώσεις του μάλιστα στην εκπομπή ο ιερέας ανέφερε ότι  όλα είναι απόλυτα νόμιμα καθώς πρόκειται για Μετόχι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που υπάγεται στο Άγιον Όρος και άρα έχει δικαίωμα να έχει τάφους.

Εδώ ήρθα κατά εντολήν του πνευματικού μου πατέρα. Η γερόντισσα έκανε την κίνηση με εντολή του πατρός Ευθυμίου να μας δώσει αυτό το χώρο το ιερό μετόχιο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Το μοναστήρι ονομάζεται Παναγιά Γοργοεπήκοος. Συστήθηκε το 1970. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει άπορους μοναχούς κ μοναχές , οι οποίοι δεν είχαν που την κεφαλήν κλίναι” 

Ο ίδιος εφημερεύει στην Αγία Τριάδα και Παμμέγιστους Ταξιάρχες στην Κάντζα , ένα μοναστήρι του παλαιού ημερολογίου. Όπως είπε κάνει καθημερινά λειτουργίες στον συγκεκριμένο χώρο όταν του το ζητήσουν οι πιστοί. Αναφερόμενους στους τάφους είπε: Είναι και κάποιοι τάφοι βρεφών τα οποία επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία  έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουμε εδώ.”

Το προφίλ του ιερέα

Ο παλαιοημερολογίτης ιερέας φέρεται να είχε αγοράσει την έκταση έναντι 100.000 δραχμών από αυτοαποκαλούμενη μοναχή, ώστε να μείνει στο σπίτι με τα δεκατρία παιδιά του αναφέρει το ekklisiaonline.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παλαιοημερολογίτης ιερέας είχε χειροτονηθεί πριν πολλά χρόνια αλλά είχε παυθεί για περίπου εννέα έτη από τα καθήκοντά του, καθώς ενεπλάκη σε άλλο σκάνδαλο. Κατόπιν πιέσεων των πιστών του πάντως, ο ρασοφόρος είχε επανέλθει σε ενεργό δράση.

Ο νόμος που ισχύει από την δεκαετία του 1960 προβλέπει πως μόνο οι δήμοι έχουν αρμοδιότητα να ορίζουν και να λειτουργούν κοιμητήρια. Ταφές μοναχών γίνονται και σε μοναστήρια.

Δείτε τον χώρο του παράνομο νεκροταφείου

 

Δι

Ροή Ειδήσεων