Σοκ στη Κοζάνη: “Mπαλάκι” έκαναν 41χρονη έγκυο με νεκρό έμβρυο – Η ταλαιπωρία σε 3 νοσοκομεία

Σοκ στη Κοζάνη: "Mπαλάκι" έκαναν 41χρονη έγκυο με νεκρό έμβρυο - Η ταλαιπωρία σε 3 νοσοκομεία

Σοκ στη Κοζάνη: “Mπαλάκι” έκαναν 41χρονη έγκυο με νεκρό έμβρυο – Η ταλαιπωρία σε 3 νοσοκομεία

Με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ του διοικητή, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό και την απόδοση ευθυνών, σε ότι αφορά στην περιπέτεια που βίωσε 41χρονη γυναίκα που αναζητούσε λύση περιφερόμενη στα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης, προκειμένου να της αφαιρέσουν το νεκρό έμβρυο, που κυοφορούσε.

 

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη μια 41χρονη έγκυος από οικισμό του Δήμου Κοζάνης την περίοδο των εορτών, καθώς όταν διαπίστωσε ότι το έμβρυο επτά εβδομάδων που κυοφορούσε ήταν νεκρό, χρειάστηκε να απευθυνθεί σε τρία Νοσοκομεία της περιοχής, χωρίς να βρεθεί λύση στο πρόβλημά της και τελικά αυτή δόθηκε από ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Ο απίστευτος Γολγοθάς 41χρονης εγκύου που κυοφορούσε νεκρό βρέφος

Σύμφωνα με την καταγγελία της, που δημοσιεύτηκε στο kozanimedia ο γυναικολόγος της διαπίστωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2021 ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό και έπρεπε να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αρχικά επισκέφθηκε, όπως αναφέρει, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης δύο φορές, στις 30 Δεκεμβρίου, όπου ο γυναικολόγος που εφημέρευε επίσης επιβεβαιώνει το θάνατο του εμβρύου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την επέμβαση λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου και στις 3 Ιανουαρίου, όπου άλλος γυναικολόγος πιστοποιεί ότι «είναι επικίνδυνο» να κρατήσει το έμβρυο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, που θα υπάρχει αναισθησιολόγος και της συστήνει να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Την ίδια ημέρα, όπως τονίζει η 41χρονη, το γυναικολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών προτείνει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και μάλιστα της κλείνει ένα επείγον ραντεβού.

«εφόσον δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν πρόκειται για κάτι επείγον»

Όπως επισημαίνει εκεί συνεχίστηκε η ταλαιπωρία της, αφού αν και διαπιστώθηκε με υπέρηχο ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό, της επισημαίνουν ότι «εφόσον δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν πρόκειται για κάτι επείγον».

Τελικά, όπως καταλήγει στην καταγγελία της, την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική και δόθηκε η λύση στο πρόβλημά της.

Τι κατήγγειλε η 41χρονη έγκυος

Η ίδια όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε ήδη αναφορά καταγγελία και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, προκειμένου να λάβει γνώση της αντιμετώπισης, που είχε ιδιαίτερα όπως τόνισε με τη διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής του Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Μάλιστα αναρωτήθηκε πως ένα Νοσοκομείο όπως της Κοζάνης δεν μπορεί να έχει όλες τις ημέρες αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα να μην δίνονται άμεσες λύσεις σε επείγοντα περιστατικά.

«Στις 30 του μηνός (Δεκεμβρίου) πήγαμε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μου είπαν πως δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Ήταν περίοδος των γιορτών και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι» ήταν τα λόγια της 41χρονης Μαρίας από τον Λίβανο που ζει στην Κοζάνη τα τελευταία χρόνια μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κι αυτό, επειδή ύστερα από πολύωρη αναμονή, άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου να της λέει ό,τι δεν ήταν κάτι επείγον, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί τελικά σε ιδιωτική κλινική.

«Της είπα πως ήρθα εδώ γιατί θέλω βοήθεια… Είναι Χριστούγεννα. Μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, με σόκαρε ο τρόπος της. Μου έκανε πολύ κακό μέσα μου» είπε η 41χρονη.

Συγνώμη ζητά ο διευθυντής του Μποδοσάκειου

«Ζητούμε συγνώμη για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η γυναίκα αυτή. Από εκεί και πέρα, είναι μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και θα σεβαστούμε απόλυτα το πόρισμα που θα προκύψει» τόνισε από την πλευρά του ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου.

Έρευνα για το περιστατικό διεξάγει και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. «Εμείς, ως ιατρικός σύλλογος θα πράξουμε τα δέοντα, θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο» ήταν τα λόγια του πρόεδρου του Συλλόγου, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

Διαβάστε επίσης:

Τα Aρχαία Ελληνικά γίνονται παιχνίδι για τα μικρά παιδιά

Υπ. Παιδείας: “Απέτυχε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για κλειστά σχολεία. Με ασφάλεια η επιστροφή στις τάξεις”

Υποτροφίες σχολείων: Αυτά τα ιδιωτικά προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένα δίδακτρα σε μαθητές για το 2022-23