Σωτήρια η συνδυασμένη χρήση laser και υπερήχων για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας

Σωτήρια η συνδυασμένη χρήση laser και υπερήχων για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας

Ο φόβος και η ανασφάλεια για την αιμορροΐδοπάθεια είναι πλέον παρελθόν! Σήμερα, με τη συνδυασμένη χρήση υψίσυχνων doppler, ανώδυνων χειρουργικών laser και ειδικά εξελιγμένων οπτικών ινών, η θεραπεία της αιμορροϊδικής νόσου είναι αμεσότερη, απλούστερη, πιο αναίμακτη και πιο αποτελεσματική από ποτέ! Όχι μόνο στα πρώιμα, αλλά και στα προχωρημένα στάδια!

Γράφει ο Περικλής Χρυσοχέρης – Χειρουργός, www.chrysoheris.com

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι αγγειακά «μαξιλαράκια» που αποτελούν φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής και συμβάλλουν στο μηχανισμό εγκράτειας του εντέρου. Το πρόβλημα (αιμορροΐδοπάθεια) ξεκινά όταν οι αιμορροΐδες διογκώνονται και φουσκώνουν και οι ιστοί που τις κρατούν στη θέση τους χαλαρώνουν. Η αιμορροϊδοπάθεια (γνωστή στο ευρύ κοινό ως «αιμορροΐδες»), είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής του πάσχοντος.

Οι αιμορροΐδες όπως και όλες οι παθήσεις του πρωκτού πολύ συχνά είναι ταμπού, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αισθάνεται άβολα να συμβουλευτεί τον ιατρό για το πρόβλημά του. Συνήθως, οι ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια απευθύνονται στον ιατρό αργά, όταν η κατάσταση είναι ήδη πολύ βεβαρυμμένη με αιμορροΐδες 3ου ή 4ου βαθμού. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτές συνυπάρχουν με θρόμβωση, διαπύηση ή και θρομβωμένες εξωτερικές αιμορροΐδες.

Τι περιλαμβάνει η συντηρητική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας;

Η συντηρητική θεραπεία των αιμορροΐδων συνίσταται στα αρχικά στάδια της νόσου και επιδιώκει τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Οι δύο απλούστεροι αλλά απολύτως απαραίτητοι τρόποι για να επιτευχθεί είναι η αυξημένη πρόσληψη νερού και η πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή. Ειδικότερα, το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών Παχέος Εντέρου και Ορθού συμβουλεύει την κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού και τουλάχιστον 30 γραμμαρίων φυτικών ινών καθημερινά.

Το διάβασμα περιοδικών και η σπατάλη υπερβολικού χρόνου στη λεκάνη της τουαλέτας πρέπει να αποφεύγεται επιμελώς.

Η χρήση τοπικών περιπρωκτικών αλοιφών μπορεί να βοηθήσει αλλά μόνο παροδικά. Η κατάχρηση των σχετικών σκευασμάτων μπορεί να οδηγήσει σε ατροφία του δέρματος του πρωκτού (λόγω της κορτιζόνης που συχνά περιέχουν) αλλά και σε επικίνδυνες μορφές περιπρωκτικής δερματίτιδας που ενδέχεται να καταστεί ακόμη πιο επώδυνη και δύσκολη να θεραπευτεί από τις ίδιες τις αιμορροΐδες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.com.cy

Ροή Ειδήσεων