Σοβαρή καταγγελία γονέων: Τους ζητούν να δεσμευτούν εγγράφως ότι θα πληρώνουν δίδακτρα σε περιπτωση lockdown

Σοβαρή καταγγελία γονέων: Τους ζητούν να δεσμευτούν εγγράφως ότι θα πληρώνουν δίδακτρα σε περιπτωση lockdown

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησαν γονείς στην Κρήτη τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σε έγγραφο ζητούσαν από τους γονείς να δεσμευτούν εγγράφως ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα δίδακτρα σε περίπτωση lockdown.

Το έγγραφο αναφέρει ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί, εκ νέου, καραντίνα στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού, οι γονείς απαιτείται να πληρώσουν ολόκληρο τον τρέχοντα μήνα (ασχέτως αν η δομή κλείσει αρχές αυτού) και σε όλο το επόμενο διάστημα της ενδεχόμενης καραντίνας, ένα ποσοστό της τάξεως του 40% του μήνα.

Για το ζήτημα μίλησαν στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών, Γιώργος Πιντζόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδ. Παιδικών σταθμών. Γ. Σταθόπουλος.

Ο κ.Πιντζόπουλος δεν διέψευσε την πρόθεση για μια τέτοιου είδους εισήγηση προς τα μέλη της ομοσπονδίας, ωστόσο αρνήθηκε, ότι αυτό είναι το τελικό έγγραφο που θα ζητείται να υπογράψουν οι γονείς.

«Ως Παγκρήτιος Σύλλογος λάβαμε μία πρόταση για να διασφαλίσουμε τους συναδέλφους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε, το σκεπτικό για αυτές τις παραγράφους ακολουθεί μία Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει υπογραφεί από τρεις υπουργούς και όλες τις δομές  έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μειωμένα δίδακτρα. «Ποιος θα διαφυλάξει τους συναδέλφους αν δεν το κάνουμε εμείς;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Στην ομοσπονδία πρέπει να βρεθεί τρόπος να σώσουμε τους συναδέλφους μας. Αυτός ο όρος είναι σωστός και πρέπει να παραμείνει».

Σε περίπτωση που ισχύσει μία τέτοια απόφαση, να υπογράφουν δηλαδή οι γονείς το έντυπο θα κληθούν να συμφωνήσουν σε ένα ποσοστό 30-35% του μήνα, ωστόσο αυτό θα το αποφασίζει η εκάστοτε δομή σε συμφωνία με τους γονείς.

Από την πλευρά του ο κ.Σταθόπουλος, υπογράμμισε ότι «υπάρχει αυτή η πρόταση. Διαπιστώσαμε ότι έχει γίνει μία λάθος εκτίμηση για την περίπτωση της αναστολής. Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν 11 μήνες το χρόνο. Δεν έχουμε άλλη βοήθεια από την πολιτεία», ενώ σημείωσε πως «είναι νόμιμο το 40%, αν θέλουμε οι ιδιωτικές δομές να παραμείνουν ανοιχτές». 

Ροή Ειδήσεων