Σπάνιο «χρυσό τσακάλι» εμφανίστηκε στην λίμνη Κάρλα – Δείτε το video

Σπάνιο «χρυσό τσακάλι» εμφανίστηκε στην λίμνη Κάρλα – Δείτε το video

Πρώτη φωτογραφική καταγραφή από την AM_Wildlife_PhotoShots του σπάνιου Χρυσού Τσακαλιού – Golden jackal (Canis aureus) για τα δεδομένα της λίμνης Κάρλας όπως αναφέρει το thenewspaper.gr.

Το χρυσό τσακάλι, ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που απαντώνται, είναι ένα μεσαίο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των κυνιδών. Απαντάται στη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη (μέχρι την Αυστρία και την Ουγγαρία), τη Μικρά Ασία και τη Μέση Ανατολή. Στην Ελλάδα το βρίσκουμε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις Σέρρες, τη Χαλικιδική, την Αττική, τη Φωκίδα, την Πελοπόννησο και τη Σάμο, ενώ υπάρχουν καταγραφές σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Αιτωλοακαρνανία.

Μέχρι το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 επιβίωνε ακόμα στην Κέρκυρα. Τα παλαιότερα ευρήματα τσακαλιού στην Ευρώπη βρέθηκαν στους Δελφούς και στον Κίτσο και χρονολογούνται από το 5000-4500 π.Χ..  Είναι παμφάγο και οπορτουνιστικό ζώο, με αποτέλεσμα η διατροφή να διαφέρει ανάλογα με τις εποχές του έτους. Τρέφεται με σκουπίδια, φρούτα, φυτά και μικρά ζώα, όπως αμφίβια, τρωκτικά και έντομα, ενώ μπορεί να φάει και αιγοπρόβατα. Συγγενεύει περισσότερο με το λύκο και με το κογιότ παρά με άλλα ζώα που αποκαλούνται τσακάλια

Έχουν αναγνωριστεί 6 υποείδη. Μέχρι πρόσφατα τα ζώα που έμοιαζαν με τσακάλια στη βόρεια και ανατολική Αφρική κατατάσσονταν στο είδος αυτό, αλλά γονιδιακές έρευνες απέδειξαν ότι αποτελούν ένα νέο είδος λύκου, τον αφρικάνικο χρυσό λύκο Canis anthus.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει το δράμα του έφηβου που κεραυνοβολήθηκε στην προπόνηση ποδοσφαίρου- Η αναπηρία και ο Γολγοθάς δίχως τέλος

Σοκ στα Σπάτα: Ξυλοκόπησε τη γυναίκα του μπροστά στο παιδί τους και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Αγωνία στο Αγρίνιο: 10χρονος έπεσε από μπαλκόνι – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

«Ο Μάνος Δασκαλάκης ήξερε τις υποψίες μου για έγκλημα»: Ο γιατρός Ηλιάδης βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πατέρα

Ροή Ειδήσεων