Στην αντεπίθεση δάσκαλοι και νηπιαγωγοί: “Να μην προχωρήσει ο ορισμός μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών”

Στην αντεπίθεση δάσκαλοι και νηπιαγωγοί: “Να μην προχωρήσει ο ορισμός μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών”

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  και στο πλαίσιο της  αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα γνωρίσουν δύο νέους θεσμούς που συνιστούν καινοτομία για τα σχολεία μας και στοχεύουν στην ενίσχυση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια εισάγεται ο θεσμός του  Παιδαγωγικού Συμβούλου – Μέντορα για να εμπνεύσει, προσανατολίσει και  υποστηρίξει κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα μόνιμο ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιο εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της  διδασκαλίας του και εν γένει του παρεχόμενου από αυτόν εκπαιδευτικού έργου ενώ παράλληλα θα οριστούν και Ενδοσχολικοί Συντονιστές (Συντονιστές Τάξεων ή Συντονιστές Γνωστικών Πεδίων) που θα συντονίζουν και υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, καθώς και τις προσπάθειες της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας να την ενισχύσουν ως επαγγελματική κοινότητα μάθησης και ανάπτυξης.

Η ΔΟΕ αντιδρά για τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας παίρνει θέση για το ζήτημα και καλεί τους οι διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν στον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών. Όπως αναφέρουν χαρακατηριστικά “Έπειτα από πληθώρα αναφορών που φτάνουν προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι ασκούνται πιέσεις ώστε να ανατεθούν άμεσα στους εκπαιδευτικούς καθήκοντα ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία αποκλειστική, πιεστική καταληκτική ημερομηνία για την ανάθεση, καλούμε τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια για το θέμα αυτό για το οποίο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:

Ελλείψεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Τι καταγγέλουν οι γιατροί

Ρόδος: «Φύτεψε» κρυφή κάμερα για να παρακολουθεί τις ανήλικες κόρες της συντρόφου του

Ο Μαρσέλο εκτός από σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου είναι και ένας γλυκός μπαμπάς (εικόνες)

Ροή Ειδήσεων