Στην αντεπίθεση ο Μαραντίνης: «Πάνω από 110.000 € σε διατροφή και δίδακτρα έχει πληρώσει από το 2019 μέχρι σήμερα»

Στην αντεπίθεση ο Μαραντίνης: «Πάνω από 110.000 € σε διατροφή και δίδακτρα έχει πληρώσει από το 2019 μέχρι σήμερα»

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη, του άλλοτε ερωτευμένου ζευγαριού που παντρεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2009, ενώ στις 23 Απριλίου 2019 ανακοίνωσε από κοινού τον χωρισμό τους, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και 9 χρόνια γάμου καλά κρατεί.

Μετά τη προχθεσινή εκδίκαση της αγωγής της παρουσιάστριας για παραβίαση της προς διατροφή υποχρεώσεως κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ο τραγουδιστής καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς από το 2020 δεν είχε δώσει στην πρώην σύζυγό του τα χρήματα για τη διαβίωση των δύο παιδιών τους, του 14χρονου Φίλιππου – Ραφαήλ και του 9χρονου Μιχαήλ-Άγγελου.

«Πάνω από 110.000 € σε διατροφή και δίδακτρα μέχρι σήμερα» λέει ο δικηγόρος του

Από το 2019 μέχρι σήμερα, ο Θοδωρής Μαραντίνης έχει καταβάλλει διατροφή και δίδακτρα άνω των 110.000 ευρώ στη Σίσσυ Χρηστίδου για τα παιδιά τους, σύμφωνα με τον δικηγόρο του τραγουδιστή Δημήτρης Δουλιώτη που μίλησε στον ΑΝΤ1 για την δικαστική διαμάχη του πρώην ζευγαριού, μετά την 12μηνη ποινή φυλάκισης με 3ετή αναστολή που επέβαλε το δικαστήριο στον τραγουδιστή για μη καταβολή της διατροφής.

Σημείωσε ότι πρωταρχική επιθυμία του Θοδωρή Μαραντίνη είναι ο σεβασμός των δύο ανήλικων παιδιών του ενώ επισήμανε ότι ήταν ένα ποινικό δικαστήριο για το οποίο έχει ασκηθεί έφεση άρα δεν έχει οριστεί τελεσίδικα.

Ανέφερε δε, ότι «Δεν έχει κριθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτό που αφορά τον κόσμο να ακουστεί είναι ότι από τη στιγμή που έχει εφεσιβληθεί αυτή η απόφαση, δεν έχει κριθεί οριστικά και τελεσίδικα. Οπότε αναμένουμε» είπε αρχικά ο δικηγόρος του Θοδωρή Μαραντίνη.

Θα την εξοφλήσει το συντομότερο δυνατό και το γνωρίζει αυτό η κα Χρηστίδου

Διευκρίνισε ακόμα, ότι «Ο κ. Μαραντίνης κατέβαλε για ικανό χρονικό διάστημα στο ακέραιο τη διατροφή. Ο λόγος που κάποια στιγμή έκανε μερικές καταβολές ήταν μέσα στο 2020, δεδομένου ότι εξαιτίας του κορωνοϊού υπέστη τεράστιο πλήγμα όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των καλλιτεχνών. Θα την εξοφλήσει το συντομότερο δυνατό και το γνωρίζει αυτό η κα Χρηστίδου.

»Δεν έχει υπάρξει μήνας από το 2019 που χώρισε αυτό το ζευγάρι που ο κ. Μαραντίνης δεν έχει καταβάλλει διατροφή για τα παιδιά του, πλήρως ή μερικώς, και φυσικά ενδεικτικά να σας πω πως από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει καταβάλλει διατροφή και δίδακτρα –παρά το όποιο υπόλοιπο- άνω των 110.000 ευρώ.

»Ο άνθρωπος προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από όλο αυτό το πλήγμα και σήμερα ήταν απαραίτητη η παρουσία μου. Το σύνολο των σχολικών υποχρεώσεων καλύπτεται από τον κ. Μαραντίνη» συνέχισε ο δικηγόρος της πλευράς Μαραντίνη.

Η συμφωνια του ζευγαριου για συνεπιμελια

Διευκρίνισε επιπλέον ότι ο τραγουδιστής μένει 3 φορές την εβδομάδα με τους δύο γιους του. «Αυτό ισοδυναμεί με ένα de facto καθεστώς συνεπιμέλειας, μίας άτυπης συνεπιμέλειας και ούτως ή άλλως ήταν αυτή η επιθυμία του από την αρχή. Είναι ένας πατέρας που δίνει τη ζωή του γι’ αυτά τα παιδιά, έχει σταθεί γι’ αυτά σε κάθε στάδιο της ζωής του».

Yπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη συνέντευξή του ο τραγουδιστής είχε αναφερθεί στο ζήτημα της συνεπιμέλειας λέγοντας ότι «Εμείς το βρήκαμε εύκολα, αλλά το ζήτησαν και τα παιδιά, να είναι μισές μέρες με εμένα και μισές με τη μαμά τους».

Μάλιστα ο τραγουδιστής ήταν από τους πρώτους επώνυμους χωρισμένους μπαμπάδες που στηρίζει το έργο των “Ενεργών Μπαμπάδων” και την καμπάνια τους για την συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο των γονέων. Όπως ανέφερε και στο σχετικό video της δράσης  «Το θέμα είναι λεπτό. Κάθε χρόνο χωρίζουν οι γονείς 16,000 παιδιών κατά μέσο όρο. Αν το καλοσκεφτεί κανείς πρόκειται για μία ολόκληρη γενιά.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όταν χωρίζουν οι γονείς, να μη νιώθουν τα παιδιά ότι και αυτά χωρίζουν αναγκαστικά με έναν από τους δύο.

Και έτσι να μην αισθάνονται συναισθηματική εγκατάλειψη και αποξένωση. Ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε λοιπόν ότι εστιάζουμε στην πραγματική ευτυχία των παιδιών και στις αληθινές τους ανάγκες και να χτίσουμε γύρω από αυτές ένα οικοδόμημα ισχυρό και να θεσπίσουμε νόμους που να διασφαλίζουν ότι στη ζωή τους δεν θα αλλάξει τίποτα επειδή οι γονείς τους αποφάσισαν να ζουν χωριστά…

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια και να μη χρειαστεί να ζητάμε απαντήσεις στο πιο βασικό, στο πιο ουσιαστικό, στο πιο αληθινό του ερώτημα: «Γιατί δεν μπορώ να σε βλέπω πιο πολύ; Ποιος το απαγορεύει; Σε χρειάζομαι»

 Χρηστίδου – Θοδωρής : Οσα κατέθεσαν στο δικαστήριο

Τη συνεπιμέλεια των παιδιών τους ζητά από τη Σίσσυ Χρηστίδου ο frontman των Onirama, Θοδωρής Μαραντίνης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τη μη καταβολή διατροφής και η εκπομπή T-Live παρουσίασε όσα κατέθεσαν οι πρώην σύζυγοι στη δικαστική αίθουσα. Η Σίσσυ Χρηστίδου κατέθεσε: «Ο Θοδωρής άλλαξε σπίτι, πήρε σπίτι αξίας 80.00 ευρώ, έκανε 70 συναυλίες, ένα τηλεοπτικό σόου, συμμετείχε σε ταινία, πήγε δύο ταξίδια στο Λονδίνο και δύο στην Ιταλία. Επίσης, πήγε περιοδεία για να δει τους αγαπημένους του τραγουδιστές, ενώ πήγε τα παιδιά μια εβδομάδα διακοπές στο Κόστα Ναβαρίνο».

«Το 2020 ο πατέρας μου είχε συνεισφέρει οικονομικά. Μετά από έναν χρόνο που είχαμε χωρίσει, εκείνος ήρθε να μου ζητήσει τον καναπέ, το ψυγείο και την τραπεζαρία. Τρεις μήνες μετά το διαζύγιό μας, σταμάτησε να καταβάλλει το ποσό της διατροφής και με ενημέρωσε όσο βρισκόταν στο Λας Βέγκας. Τα έσοδά του ήταν περίπου 300.000 ευρώ. Ντρέπομαι που είμαι εδώ γι’ αυτή τη δικαστική διαμάχη. Στην προηγούμενη αναβολή της δίκης την είχα ζητήσει εγώ, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω για προσωπικούς και ψυχολογικούς λόγους. Μου ζήτησε να υπογράψω χαρτί ότι σταματάω να έχω δικαιώματα στην κοινή μας περιουσία για τους γονείς του, μου είπε. Και εγώ το υπέγραψα», συμπλήρωσε η γνωστή παρουσιάστρια.

Από πλευράς του ο Θοδωρής Μαραντίνης κατέθεσε στο δικαστήριο: «Έκανα ελάχιστες συναυλίες. Λόγω covid υπήρχε λιγότερος κόσμος στους εσωτερικούς χώρους, συνεπώς, λιγότερες αμοιβές. Ήταν ελάχιστες και όχι αρκετές για να πληρώνω αυτά που είχα συναινέσει να πληρώνω. Το κράτος ουσιαστικά μου απαγόρευσε να δουλέψω. Θα τα πληρώσω αυτά τα χρήματα στην κ. Χρηστίδου είτε πιστεύω ότι είναι πολλά ή λίγα. Μένω στα Βριλήσσια και πληρώνω ενοίκιο 900 ευρώ. Το αυτοκίνητό μου είναι με Leasing μεταχειρισμένο και η δόση που πληρώνω είναι 400 ευρώ. Πληρώνω διατροφή στο μέγιστο που μπορώ, 2.000 ευρώ και τα ταξίδια τα έχω κάνει με τα παιδιά μου.

«Ο Θοδωρής έχει μια κληρονομιά από τους γονείς του να τηρεί τις συμφωνίες. Ξέμεινε από λεφτά την περίοδο της πανδημίας. Όλη η Ελλάδα είχε ξεμείνει. Δεν είχε. Του έδωσα και εγώ 10.000 ευρώ. Δεν ήταν από πρόθεση, ήταν από ανέχεια», κατέθεσε ο πατέρας του Θοδωρή Μαραντίνη.

Σε ερώτηση για το αν στερήθηκαν τα εγγόνια του το 2020, εκείνος απάντησε: «Δεν ξέρω αν είχαν να φάνε στο σπίτι τους. Εγώ τα έβλεπα με καινούργια ρουχαλάκια, ακριβά τάμπλετ, πανάκριβα κινητά. Την περίοδο της πανδημίας είχαν δουλειά παρουσιαστές και δημοσιογράφοι. Κορυφώθηκε η δουλειά της Σίσσυς στην πανδημία, έχει και δικό της κανάλι. Ό,τι πιάνει στα χέρια της, το πουλάει με λεφτά.

Ο γιος μου δεν έχει καθόλου χρήματα στην άκρη. Πληρώθηκαν συνεργάτες του, χρωστούσε μεροκάματα και δόσεις στην εφορία και στο αυτοκίνητο κάποιες δόσεις. Τα πλήρωσε για να μην κλείσει η επιχείρησή του. Τίποτα δεν έχει κλείσει από συναυλίες και δουλειές για τώρα, έχει αγωνία».

 

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Κρήτη: 12χρονος κατήγγειλε κακοποίηση από δύο γυναίκες συγγενείς του στο σπίτι

Ξεσπά η μητέρα της Καρολάιν: “Δεν θέλουμε τα χρήματα του Αναγνωστόπουλου” – Τα νεότερα για την επιμέλεια της Λυδίας

Τραγωδία στα Τρίκαλα: 50χρονος διαμελίστηκε από τρένο – Ήταν πατέρας 2 παιδιών