Στις 2 και 3 Ιουνίου, ο 1ος παγκρήτιος διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στις 2 και 3 Ιουνίου, ο 1ος παγκρήτιος διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο WRO Hellas διοργανώνει κάθε χρόνο δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής(Οκτώβριος – Μάρτιος) και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ (Μάρτιος – Ιούλιος). Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ απαρτίζουν την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή που λαμβάνει μέρος στη World Robot Olympiad.

Τι είναι η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ αποτελεί έναν προκριματικό διαγωνισμό, μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται κάθε χρόνο εκείνες οι ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στη World Robot Olympiad. Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ διοργανώνεται από τον WRO Hellas από το 2009 και ακολουθεί επακριβώς τα εκπαιδευτικά και διαγωνιστικά πρότυπα της World Robot Olympiad. Τα θέματα του διαγωνισμού μεταφράζονται και ανακοινώνονται στην Ελλάδα το Μάρτιο κάθε έτους, ενώ ο τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ διεξάγεται κάθε Ιούλιο. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται για να συμμετάσχουν στη World Robot Olympiad, η οποία φιλοξενείται κάθε χρόνο από διαφορετική χώρα. Η επόμενη World Robot Olympiad θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη το Νοέμβριο του 2018.

Μάθετε περισσότερα εδώ

1ος Παγκρήτιος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Φέτος γα πρώτη χρονιά ο WRO Hellas διοργανώνει Περιφερειακό Διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα και στην Κρήτη. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου 2018 στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Ηρακλείου και είναι μια συνδιοργάνωση του WRO Hellas, του Δήμου Ηρακλείου και του ΤΕΙ Ηρακλείου. Στα πλαίσια της δωρεάν εκπαίδευσης και ενημέρωσης που παρέχει ο WRO Hellas, πρόκειται να διεξαχθούν σειρά σεμιναρίων – ημερίδων εκπαίδευσης προπονητών – ενδιαφερομένων.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν:

Σχολεία

Εκπαιδευτικοί

Γονείς

Φοιτητές

Ανεξάρτητες ομάδες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό είτε τώρα είτε στο μέλλον.

​​

Σκοπός των σεμιναρίων:

Ενημέρωση για το θέμα της Ολυμπιάδας

Ενημέρωση για τους κανόνες της κάθε κατηγορίας

Επίδειξη προτεινόμενης λύσης ανά κατηγορία

Επίδειξη κάθε κατηγορίας στην αντίστοιχη πίστα

Εισαγωγή στον προγραμματισμό για κάθε κατηγορία

Προτεινόμενος Προγραμματισμός

Ανάλυση προγράμματος ενδεικτικής λύσης

Κατασκευή και προγραμματισμός από τους συμμετέχοντες στην πιλοτική κατηγορία wedo.

​Ημέρες και Ώρες: 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ MINDSTORM (ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΛΥΚΕΙΟΥ)

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 – ώρα: 17:00 έως 21:00

Χώρος Διεξαγωγής: Εργαστήριο Πληροφορικής ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WeDo ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,

Κυριακή 29 Απριλίου 2018 – ώρα 17:30 έως 21:00

Χώρος Διεξαγωγής: Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α.& Μ. Καλοκαιρινού

Οδός: Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο

“Η είσοδος στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – “Φαγητό με την Αγάπη μας”) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.”

​Δωρεάν συμμετοχή στα εργαστήρια

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε κάποιο σεμινάριο παρακαλούμε συμπληρώστε την εδώ ή επικοινωνήστε με τον WRO Κρήτης στα τηλέφωνα: 6973390743 – 6940411020

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων