Υποτροφίες σχολείων: Αυτά τα ιδιωτικά προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένα δίδακτρα σε μαθητές για το 2022-23

H ελληνική PISA είναι γεγονός - Οι νέες εξετάσεις που θα δίνουν οι μαθητές στην ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου

Υποτροφίες σχολείων: Αυτά τα ιδιωτικά προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένα δίδακτρα σε μαθητές για το 2022-23

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας που προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές Α Γυμνασίου και Α Λυκείου που επιθυμούν να ενταχθούν στην ιδιωτική εκπαίδευση από τη νέα σχολική χρονιά 2022-23, αλλά δυστυχώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος των διδάκτρων.

Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων. Συνήθως οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο διάστημα από τέλος Μαρτίου έως και αρχές Μαΐου.

Αυτά είναι τα ιδιωτικά σχολεία που προσφέρουν υποτροφίες

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Από το 2012, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα απονέμουν, μετά από εξετάσεις, Εξωτερικές Υποτροφίες σε μαθητές που προέρχονται από άλλα σχολεία και την προσεχή σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το International Baccalaureate.

Για το σχολικό έτος 2022-23, οι εξετάσεις των εξωτερικών υποτροφιών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων. Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου και Ι.Β. που δεν φοιτούν στο σχολείο μας και επιδεικνύουν συστηματικά Υψηλή Ακαδημαϊκή Επίδοση ή έχουν λάβει Αθλητικές ή Πολιτιστικές ή Μαθητικές Διακρίσεις.

Από το 2015, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Stelios Philanthropic Foundation του αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων, κ. Στέλιου Χατζηιωάννου, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα απονέμουν πλήρεις Υποτροφίες Yψηλής Aκαδημαϊκής Eπίδοσης.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μαθητές που προέρχονται από άλλα σχολεία, ολοκληρώνουν τη Γ’ Γυμνασίου και επιθυμούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα International Baccalaureate στα Εκπαιδευτήρια ξεκινώντας τη φοίτησή τους στο προπαρασκευαστικό τμήμα PRE-IB της Α’ Λυκείου.

Για τη χορήγηση των υποτροφιών “Stelios Haji-Ioannou” λαμβάνονται υπόψη ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. ​Για το σχολικό έτος 2022-23 οι εξετάσεις των υποτροφιών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στο σχολείο.

Pierce – The American College of Greece

Ακαδημαϊκές Υποτροφίες

Το Σχολείο προσφέρει κάθε χρόνο ακαδημαϊκές υποτροφίες σε υποψήφιους μαθητές Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Α’ Γυμνασίου:

Οι 35 υποψήφιοι μαθητές με την υψηλότερη τελική βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις της Αγγλικής Γλώσσας, των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών, λαμβάνουν ακαδημαϊκή υποτροφία. Συγκεκριμένα, οι δύο υποψήφιοι με την υψηλότερη επίδοση λαμβάνουν ολική υποτροφία (100% των διδάκτρων της Α΄ Γυμνασίου) ενώ 33 ακόμα υποψήφιοι, με τις αμέσως επόμενες βαθμολογίες στην κατάταξη, λαμβάνουν μερική υποτροφία (έκπτωση διδάκτρων 50%, 35% και 25%, ανάλογα με τη βαθμολογία τους). Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Α’ Λυκείου:

Οι 3 υποψήφιοι μαθητές με την υψηλότερη τελική βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις της Αγγλικής Γλώσσας, των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών, λαμβάνουν ακαδημαϊκή υποτροφία. Συγκεκριμένα, οι δύο υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία λαμβάνουν ολική υποτροφία (100% των διδάκτρων της Α’ Λυκείου). Ένας υποψήφιος, με την αμέσως επόμενη βαθμολογία, λαμβάνει μερική υποτροφία (50% των διδάκτρων). Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σε περίπτωση μη αποδοχής από τους δικαιούχους, η υποτροφία δε μεταβιβάζεται στους επόμενους σε βαθμολογία μαθητές. Επισημαίνουμε ότι οι βαθμολογίες των εξετάσεων δεν ανακοινώνονται. Δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής ενστάσεως επί των αποτελεσμάτων.

Υποτροφίες στην κολύμβηση

Το Pierce – The American College of Greece, στο πλαίσιο της υποστήριξης νέων με ιδιαίτερες ικανότητες στον αθλητισμό, εντάσσει στο πρόγραμμά του για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 23, αθλητικές υποτροφίες στην κολύμβηση, που αντιστοιχούν στο 50% των διδάκτρων.

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν σε ένα ολοκληρωμένο αθλητικό πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων και έμπειρων προπονητών, στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 23, το Pierce προσφέρει έως πέντε (5) νέες υποτροφίες για αγόρια ή κορίτσια, που έχουν γεννηθεί το 2008, το 2009 ή το 2010 (που το σχολικό έτος 2022 – 23 θα φοιτήσουν στη Γ΄, Β΄ ή Α΄ Γυμνασίου, αντίστοιχα).

Για την αθλητική αξιολόγηση των υποψηφίων, εκτός από τις επίσημες επιδόσεις τους, θα προγραμματιστεί και θα ανακοινωθεί μια περίοδος προπονήσεων αξιολόγησης, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους προπονητές να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους υποψήφιους πριν προβούν στην τελική επιλογή. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι από 11 Ιανουαρίου έως και 6 Μαΐου 2022. 

Μουσικές Υποτροφίες

Το Pierce, με την προκήρυξη δύο μουσικών υποτροφιών, αναζητά δύο εξαιρετικούς σπουδαστές μουσικής που θα στηρίξουν και θα εμπλουτίσουν τη μουσική  κοινότητα ενώ, παράλληλα, θα βιώσουν και οι ίδιοι την εκπαιδευτική εμπειρία της φοίτησης στο Κολλέγιο. Οι δύο υποτροφίες για το σχολικό έτος 2022-23 προσφέρονται για τα εξής μουσικά όργανα, για μαθητές Α’, Β’ ή Γ’ Γυμνασίου:

 • Όμποε
 • Κλαρινέτο
 • Σαξόφωνο
 • Φαγκότο
 • Τρομπόνι
 • Ευφώνιο 

Οι υποτροφίες αντιστοιχούν στο 50% των διδάκτρων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της Κατωτέρας (Β’ ή Γ’ κατωτέρα, ανάλογα με το όργανο) ή παραπάνω. Υποψήφιοι που δεν ακολουθούν το σύστημα των ωδείων αλλά βρίσκονται σε αντίστοιχο μουσικό επίπεδο μπορούν, επίσης, να υποβάλουν αίτηση. Η τελική επιλογή θα γίνει μετά από ακρόαση, στην οποία θα συμμετέχουν καθηγητές μουσικής από το Pierce και το Deree.

Η αίτηση, μαζί με τα δικαιολογητικά, μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικά στη διεύθυνση του σχολείου (Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6, ΤΚ 153 42, Αγία Παρασκευή) με την ένδειξη “Για τις Μουσικές Υποτροφίες” ή μέσω email στη διεύθυνση [email protected] έως τις 6 Μαΐου 2022.

Εκπαιδευτήρια Γείτονα
Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ προκηρύσσουν Διαγωνισμό για τη χορήγηση ακαδημαϊκών υποτροφιών για το σχολικό έτος 2022 – 2023.  Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ τάξη Λυκείου και στην ΙΒ DP1 τάξη του International Baccalaureate DP.

Θα χορηγηθούν συνολικά δέκα (10) ακαδημαϊκές υποτροφίες, κάθε μια εκ των οποίων δίδεται μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία θα εισαχθεί ο μαθητής ή η μαθήτρια:

1. Οκτώ (8) υποτροφίες θα χορηγηθούν σε μαθητές και μαθήτριες που, κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023, θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου. Συγκεκριμένα:

 • Τέσσερις (4) μαθητές/τριες (δύο σε καθεμία από τις παραπάνω τάξεις) που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό θα λάβουν πλήρη υποτροφία.
 • Τέσσερις (4) μαθητές/τριες (δύο σε καθεμία από τις παραπάνω τάξεις) που θα καταλάβουν τις αμέσως επόμενες θέσεις στον διαγωνισμό θα λάβουν μερική υποτροφία (50%).

2. Δύο (2) υποτροφίες θα χορηγηθούν σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 θα φοιτήσουν στη τάξη του IB DP1. Συγκεκριμένα:

 • Δύο (2) μαθητές/τριες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό και θα φοιτήσουν στην ΙΒ DP1 τάξη θα έχουν έκπτωση 3.000 € επί των διδάκτρων

*Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 (17:30 – 20:00) στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ, στη Βάρη Αττικής.  Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022.

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου

Προσφέρουν υποτροφίες επίδοσης για φοίτηση στην Α’ Λυκείου παρέχονται σε 4  μαθητές που φοιτούν σε άλλα Σχολεία. Οι μαθητές διακρίνονται μετά από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό που διεξάγεται στα Εκπαιδευτήρια και οι όροι συμμετοχής των υποψηφίων είναι οι ακόλουθοι: Για μαθητές που δεν ανήκουν στο σχολείο  υποψήφιοι υπότροφοι λογίζονται όσοι μαθητές έχουν μέσο όρο στον έλεγχο προόδου του Α’ τετραμήνου, τουλάχιστον 19 («Άριστα»).

Κολλέγιο Αθηνών

Το Κολλέγιο Αθηνών απονέμει Υποτροφίες Αριστείας σε μαθητές με κριτήρια την άριστη ακαδημαϊκή επίδοση και την εξαιρετική διαγωγή τους. Για το σχολικό έτος 2022-2023 θα απονεμηθούν οι ακόλουθες υποτροφίες:

Α) Σε εξωτερικούς μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 (7 Μαΐου 2022) για την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου, την Α΄ Λυκείου και το πρώτο έτος του International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) του Κολλεγίου, ως εξής:

 • Μέχρι έξι υποτροφίες σε μαθητές της 6ης Δημοτικού, που θα πρωτεύσουν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 για την Α’ Γυμνασίου. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Αγγλική Γλώσσα και Μαθηματικά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 88% της συνολικής βαθμολογίας.
 • Μέχρι τρεις υποτροφίες σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, που θα πρωτεύσουν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 για την Α΄ Λυκείου. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Αγγλική Γλώσσα και Μαθηματικά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 88% της συνολικής βαθμολογίας.
 • Μέχρι μία υποτροφία σε μαθητή της Α΄ Λυκείου, που θα πρωτεύσει στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 για το πρώτο έτος του IBDP. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Αγγλική Γλώσσα, Μαθηματικά και Γενικές Γνώσεις/Κριτική Σκέψη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 88% της συνολικής βαθμολογίας.

Όλοι οι μαθητές που θα πληρούν το κριτήριο της αριστείας θα πρέπει να έχουν επιπλέον «εξαιρετική» διαγωγή (με πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων, για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και με συστατική επιστολή της Διεύθυνσης για τους μαθητές της 6ης Δημοτικού).

Οι Υποτροφίες Αριστείας καλύπτουν το 100% των διδάκτρων και συνεχίζουν να χορηγούνται στους μαθητές μέχρι την αποφοίτησή τους από τη σχολική μονάδα του Γυμνασίου ή του Λυκείου στην οποία εγγράφονται (δηλαδή επί τρία χρόνια), εφόσον συγκαταλέγονται στο 10% των μαθητών με την υψηλότερη βαθμολογία της τάξης τους και έχουν εξαιρετική διαγωγή. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς θα επανεξετάζεται η συνέχιση της υποτροφίας.

Σε περίπτωση οικονομικής ανάγκης της οικογένειας, είναι δυνατόν να χορηγείται επιπλέον το κόστος των σχολικών λεωφορείων και ποσό έως 1.500 ευρώ για κάλυψη του κόστους των βιβλίων και άλλων δαπανών φοίτησης.

Το Κολλέγιο Αθηνών απονέμει Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος σε μαθητές με εξαιρετικές επιδόσεις στα Αθλητικά ή τα Καλλιτεχνικά (Mουσική ή Eικαστικά):

 • Μέχρι τρεις σε μαθητές της 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού καθώς και σε μαθητές που κατά τις Εισαγωγικές Εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου επιτυγχάνουν πολύ καλή βαθμολογία και παρουσιάζουν τεκμηριωμένα εξαιρετικές επιδόσεις και ειδικές διακρίσεις στα Αθλητικά ή τα Καλλιτεχνικά (Μουσική ή Ζωγραφική).
 • Μέχρι τρεις σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού καθώς και σε μαθητές που κατά τις Εισαγωγικές Εξετάσεις για την Α΄ Λυκείου θα επιτυγχάνουν πολύ καλή βαθμολογία και παρουσιάζουν τεκμηριωμένα εξαιρετικές επιδόσεις και ειδικές διακρίσεις στα Αθλητικά ή τα Καλλιτεχνικά (Μουσική ή Ζωγραφική).

 

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ανακοινώνει τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων για τη χορήγηση οκτώ υποτροφιών αριστείας σε μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου την ερχόμενη σχολική χρονιά 2022-2023.

Οι εξετάσεις θα γίνουν το:

Σάββατο 7 Μαΐου 2022, ώρα: 9:00 π.μ.

στο κτίριο του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων,

οδός Κένεντι 119 (δημοτική οδός Πυλαίας-Πανοράματος)

Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα εξεταστούν μέσω δύο γραπτών διαγωνισμάτων στην ύλη των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις μπορούν να καταθέσουν, δια των κηδεμόνων τους, μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημόσιων ή Ιδιωτικών Σχολείων, καθώς και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων του Αποστόλου Παύλου.

Διαβάστε επίσης:

Αλέκος Φασιανός: Ο ζωγράφος των παιδικών μας χρόνων θα βρίσκεται πάντα μέσα στα σπίτια μας

Αυτός ο Δήμος τοποθετεί συστήματα απολύμανσης αέρα για να αποτρέψει τα κρούσματα στις τάξεις

Rapid test στις καλύτερες τιμές και σε χρόνους που βολεύουν όλη την οικογένεια; Βρήκαμε πού και πόσο

«Belfast»: Η νέα ταινία με πρωταγωνιστή έναν 9χρονο που δεν πρέπει να χάσετε (video)

Ροή Ειδήσεων