Σχ.χρ.2022-23: Το Σάββατο (7/5) οι εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία

Σχ.χρ.2022-23: Το Σάββατο (7/5) οι εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία

Σχ.χρ.2022-23: Το Σάββατο (7/5) οι εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία

Τέλος της αγωνίας της επόμενες δυο ημέρες για τους 17.791 νέους και νέες που διεκδικούν μια θέση στα Πρότυπα και τα Πειραματικά σχολεία της χώρας και τις 4.171 θέσεις που προσφέρουν.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία θα γίνει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου, ενώ οι εξετάσεις για τα Πρότυπα σχολεία θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου, 7 του μήνα.

Τι ισχύει για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία

Η διεξαγωγή των εξετάσεων θα  γίνει στις εγκαταστάσεις των Προτύπων σχολείων και σε όμορα σχολεία, που ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα ή σε άλλους χώρους, στην περίπτωση που οι διαθέσιμες, ανά Πρότυπο σχολείο, σχολικές αίθουσες δεν επαρκούν για την συμμετοχή του συνόλου των ενδιαφερομένων υποψηφίων.

Σήμερα το απόγευμα και αμέσως μετά τη κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία, θα πραγματοποιηθεί η απόδοση τυχαίων αριθμών στους υποψηφίους μαθητές και μαθήτριες των Προτύπων Σχολείων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατάταξη τους στην περίπτωση της ισοβαθμίας μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών. Ο κατάλογος των τυχαίων αριθμών θα γνωστοποιηθεί στην ιστοσελίδα του κάθε Πρότυπου σχολείου και της Επιστημονικής επιτροπής για τη λειτουργία τους.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν φτάσει στα εξεταστικά κέντρα μια ώρα πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας, δηλαδή στις 9:00πμ., καθώς οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ.

Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των υποψηφίων στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου, ενώ τα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων κυρίως της καθημερινής ζωής αλλά και προβλημάτων με απλές αριθμητικές πράξεις.

Το σύνολο των ερωτήσεων είναι 50, 25 για τα Μαθηματικά και 25  για την κατανόηση κειμένου της Ελληνικής Γλώσσας. Όλες οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής. Σε κάθε ερώτηση δίνονται 4 πιθανές απαντήσεις, από τις οποίες οι υποψήφιοι να επιλέξουν τη σωστή. Το σύνολο των αξιολογικών μονάδων είναι 100.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες  εδώ ΟΔΗΓΙΕΣ_ΓΙΑ_ΓΟΝΕΙΣ_ΚΑΙ_ΜΑΘΗΤΕΣ_για_ΠΡΟΤΥΠΑ_2022 (1)

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την 12χρονη Σωτηρία που “έσβησε” από ανακοπή καρδιάς – «Ένας άγγελος αυτό το παιδί»

Πατέρας για πρώτη φορά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος!

Ανανεώστε τη διακόσμηση του σπιτιού με έξυπνες λύσεις που θα φτιάξουν τη διάθεση όλης της οικογένειας

Θεσσαλονίκη: Τα νεότερα για την 8χρονη που ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς

Ροή Ειδήσεων