Συγκινεί ακτινολόγος στο «Ελπίδα»: Μπήκε στον αξονικό τομογράφο με εγκαταλελειμμένο μωρό

Ελπίδα

Συγκινεί ακτινολόγος στο «Ελπίδα»: Μπήκε στον αξονικό τομογράφο με εγκαταλελειμμένο μωρό

«Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα να το αφήσω».

Μαθήματα ευσυνειδησίας και βαθιάς ενσυναίσθησης έδωσε πρόσφατα μια ακτινολόγος στο νοσοκομείο «Ελπίδα». Συγκεκριμένα, η Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη στην ανάρτησή της στο Facebook, ανέφερε ότι βρέφος, το οποίο το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του, έπρεπε να κάνει μια εξέταση στον αξονικό τομογράφο στο «Ελπίδα». Όμως για να γίνει σωστά η εξέταση, έπρεπε το βρέφος να είναι ακινητοποιημένο.

Έτσι η ακτινολόγος μπήκε στον αξονικό τομογράφο αγκαλιά μαζί με το μωρό, «τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη» όπως είπε, ώστε να μοιραστεί η ακτινοβολία και να μην απορροφηθεί όλη από το παιδί.

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας», κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγο. Δείτε την ανάρτησή της που συγκίνησε και κέρδισε την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες. Ένα παράδειγμα προς μίμηση που ευχόμαστε να βλέπουμε συχνότερα!

Η ανάρτηση:

Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.

Θεώρησα σωστό[τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του,αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας .

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας …και ότι αν δεν υπαρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, οτι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο.

Καλημέρα με πολλη αγάπη

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες Κυπριόπουλα φιλοξένησε η Ελλάδα το 1974 – Ζητούν να μαθευτεί η ιστορία τους

Ροή Ειδήσεων