Συγκίνηση! Οι 3 μαθητές από τη Θύμαινα γιόρτασαν και παρέλασαν με λαμπρότητα!

Συγκίνηση! Οι 3 μαθητές από τη Θύμαινα γιόρτασαν και παρέλασαν με λαμπρότητα!

Σήμερα τα σχολεία όλης της χώρας γιόρτασαν με κάθε επισημότητα την Εθνική Επέτειο για την 28η Οκτωβρίου με σχολικές γιορτές και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αυριανή μαθητική παρέλαση.

Αλιεύσαμε από το διαδίκτυο τη φωτογραφία με τους 3 μαθητές από την ακριτική Θύμαινα, ένα μικρό νησί 136 μόλις κατοίκων δίπλα στους Φούρνους και ανάμεσα στην Σάμο και στην Ικαρία που γιόρτασαν την εθνική μας εορτή και  παρέλασαν με μεγάλη λαμπρότητα και απλότητα όπως η μέρα το επιβάλει.

Η ακριτική Θύμαινα βροντοφώναξε το ηρωικό «ΌΧΙ»

Όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση ” Ήταν εκεί όλοι οι κάτοικοι του μικρού νησιού. Η χαρά τους όπως μας αναφέρει και η δασκάλα τους «Χρόνια Πολλα κι Ελεύθερα» από την μικρή μας Θυμαινα. Σας αγαπάμε. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας. Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας Κι αύριο όσοι βρεθούν στους Φούρνους θα δουν από κοντά και το σχολείο της ΘΥΜΑΙΝΑΣ μαζί με τη δασκάλα του.”

ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Οι μαθητές του μονοθέσιου Δημοτικού με υπερηφάνεια και καμάρι περιδιαβαίνουν τους δρόμους του νησιού κρατώντας ψηλά την Ελληνική σημαία που κυματίζει.

Τα παιδιά αυτά αξίζουν το θερμό χειροκρότημά μας.

Η παρέλαση για τα ακριτικά νησιά μας είναι κάτι παραπάνω από μια εκδήλωση και μια τελετή μνήμης. Είναι μια τελετή που τους αναπτερώνει το ηθικό και στέλνει το μήνυμα ότι οι ακρίτες των νησιών μας θα συνεχίσουν να δίνουν το παρών και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής διάκριση για το Live Without Bullying ως μία από τις πιο επιτυχημένες καινοτομίες στην εκπαίδευση

Στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης οι μαθητές είναι πάνω απ’όλα ευτυχισμένοι!

Πάμε να σώσουμε ένα αγοράκι 3 μηνών που νοσηλεύεται σε καταστολή και πρέπει να χειρουργηθεί στην καρδιά

Ροή Ειδήσεων