Συγκλονίζει ο θείος του 9χρονου για το ατύχημα με το ποδήλατο: «Έκανε πράσινο εμετό, ανέβασε πυρετό, τελείωσε»

Συγκλονίζει ο θείος του 9χρονου για το ατύχημα με το ποδήλατο: «Έκανε πράσινο εμετό, ανέβασε πυρετό, τελείωσε»

Οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του 9χρονου από τα Καμένα Βούρλα που χτύπησε σοβαρά πέφτοντας από το ποδήλατό του, δεν μπορούν να πιστέψουν τον άδικο χαμό του. Το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί δεν διαπίστωσαν να έχει κάτι σοβαρό, ωστόσο παρέμεινε στην Παιδιατρική για παρακολούθηση.

Τα επόμενα 24ωρα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και τελικά τη Δευτέρα 24 Ιουλίου αποφασίστηκε να μπει στο χειρουργείο εσπευσμένα, γιατί φέρεται να είχε υποστεί ρήξη εντέρου. Ο θείος του 9χρονου μιλάει στο protothema.gr και δηλώνει συγκλονισμένος από τον χαμό του ανιψιού του:

«Δεν το έχω πιστέψει ακόμη. Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε, φεύγετε για την Αθήνα για μετεγχειρητική παρακολούθηση. Έκλεισα την πόρτα του ασθενοφόρου και ξεκίνησα και εγώ για την Αθήνα. Φτάσαμε στο νοσοκομείο και όταν ρώτησα σε ποιο δωμάτιο ήταν, μου είπαν τι δωμάτιο, το παιδί είναι στην ανάνηψη. Εκεί τα έχασα. Μέχρι να παρκάρουμε και να πάμε στο νοσοκομείο το παιδί τελείωσε».

Οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις για το χαμό του 9χρονου και περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τους γονείς η παρέμβαση του εισαγγελέα και ήδη έχει δοθεί εντολή για προανάκριση, ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες που το παιδί έχασε τη ζωή του.

«Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση γιατί το παιδάκι χειρουργήθηκε τη Δευτέρα το πρωί και όλα ήταν μια χαρά. Βγήκε ο γιατρός και μας είπε ότι του αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το έντερό του, γιατί δεν δούλευε και ότι πάνε όλα καλά. Μάλιστα, μας είπε ότι το εντεράκι του θέλει ένα 3μηνο-4μηνο να επανέλθει».

Ο ίδιος περιγράφει τα γεγονότα όπως τα έζησε, αφού ήταν συνεχώς στο πλευρό του αδελφού του και του 9χρονου ανιψιού του: «Κατά τις 3 τη νύχτα έκανε πράσινο εμετό και από ό,τι μας είπαν άλλοι γιατροί που ρωτήσαμε, αυτό ήταν ένδειξη ότι ή δεν είχε καθαριστεί καλά ή έπρεπε εκείνη την ώρα να ανοίξουν ξανά το παιδί. Στις 6 το πρωί ανέβασε 39 πυρετό. Στις 9 που πήγα στο νοσοκομείο ακόμα ο γιατρός δεν είχε έρθει. Πήρα έναν φίλο γιατρό που έχω στην Αθήνα και μου είπε ότι ο πυρετός αυτός είναι κακός, μήπως κόλλησε καμία λοίμωξη. Μάλιστα, ο γιατρός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση της υγείας του παιδιού και όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο συνιστά να μεταφερθεί στην Αθήνα, αποκρίθηκε ότι θα είχε καλύτερη παρακολούθηση».

Μάλιστα, ο θείος του 9χρονου περιγράφει την κατάσταση του παιδιού όσο νοσηλευόταν: «Το παιδί έλεγε πάμε να φύγουμε και του έλεγα, κάτσε να γίνεις καλά και θα πάμε πάλι να κάνουμε ποδήλατο. Δεν το έχω πιστέψει ακόμη», καταλήγει φορτισμένος.

Ροή Ειδήσεων