Συγκλονίζει παιδίατρος για τη Τζωρτζίνα: «Δεν έχω ξαναδεί παιδί να είναι καλά και να πεθαίνει αιφνίδια»

Συγκλονίζει παιδίατρος για τη Τζωρτζίνα: «Δεν έχω ξαναδεί παιδί να είναι καλά και να πεθαίνει αιφνίδια»

Με γλαφυρό τρόπο, η γιατρός Διονυσία Δημητροπούλου, η παιδίατρος που βρήκε νεκρή τη Τζωρτζίνα, περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021, αναβιώνοντας για ακόμη μια ημέρα τις τραγικές στιγμές που έζησε το παιδί.

«Δεν έχω ξαναδεί παιδί να πεθαίνει έτσι, να είναι καλά και να πεθαίνει αιφνίδια», τόνισε στην κατάθεσή της η γιατρός.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη στιγμή που η μητέρα ειδοποίησε τους γιατρούς να πάνε στον θάλαμο του παιδιού. «Περίμενα να ουρλιάζει, να φωνάζει. Άλλοι γονείς φωνάζουν για πιο απλά. Εκείνη μας είπε απλά να πάμε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο»

Η κατάθεση της γιατρού

«Η ενασχόληση μου με την Τζωρτζίνα ήταν κατά τη διάρκεια των εφημεριών μου στις 9 και 11/4. Την πρώτη μέρα, στις 2 το μεσημέρι, επειδή η μητέρα ανέφερε ότι παρουσίασε βήχα τάση εμετού και δυσκολία στην αναπνοή, πήγε η ειδικευομένη στο δωμάτιο και εξέτασε την Τζωρτζίνα.

Από την εξέταση μου είπε ότι ήταν λίγο ωχρή, είχε βήχα και κοιλιακό άλγος. Πήγα στο δωμάτιο και εξέτασα και εγώ το παιδί και τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Διαπίστωσα ότι ήταν χωρίς παθολογικά ευρήματα. Είπα το παιδάκι να συνεχίσει να έχει όρο και να μην φάει και να γίνει εκ νέου εργαστηριακός έλεγχος και να τοποθετηθεί στο παιδάκι ένα οξύμετρο.

Μετά από αυτήν την εξέταση η Τζωρτζίνα έμεινε σταθερή σε καλή κατάσταση, μέχρι τις 6 το απόγευμα που η μητέρα μας είπε ότι το παιδί παρουσίασε βήχα και πόνο στην κοιλιά.

Εγώ η ίδια εξέτασα το παιδί αμέσως και τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει και από την εξέταση δεν εντόπισα κάτι. Στις 8 το βράδυ εξέτασα πάλι το παιδί και δεν βρήκα κάτι, ήταν καλά. Στις 9 το βράδυ αποχώρησα και είπα στους συναδέλφους αν προκύψει κάτι να με καλέσουν, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι.

Στις 8 το πρωί του Σαββάτου μίλησα με συνάδελφο τηλεφωνικά και με ενημέρωσε ότι η Τζωρτζίνα το βράδυ στις 3, έκανε εμετό και παρουσίασε ήπια ευαισθησία στην κοιλιά. Στις 11/4 είδα τι παιδί λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Μπήκα στο δωμάτιο και το παιδί ήταν σταθερά καλά, είδα το οξύμετρο και όλες οι τιμές ήταν σταθερές.

Περίπου στις 7 ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών μαζί με τους ειδικευόμενους. Η μητέρα χτύπησε την πόρτα του γραφείου την οποία άνοιξε μια ειδικευομένη. Απάντησε «ελάτε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο» εγώ μαζί με την ειδικευόμενη βασίζαμε στο δωμάτιο, με κανονικό βηματισμό.

Κάνοντας τα πρώτα μέτρα από την πόρτα του δωματίου η νοσηλεύτρια μας άρχισε να φωνάζει τρέξτε γρήγορα».

Έτρεξα μπήκα στο δωμάτιο και αντίκρυσα τα εξής. Το παιδί ήταν στο μέσο του κρεβατιού χωρίς το ρινικό οξυγόνο και το οξύμετρο δεν έδειχνε καμία ένδειξη.

Ρωτάω τη μητέρα πως το παιδί έφτασε σε αυτήν την κατάσταση. «Ξύπνησε κάνοντας ένας ήχο, γούρλωσε τα μάτια και έκανε τινάγματα άκρων» μου είπε.

Βρήκα το παιδί ωχρό δεν είχε αναπνοές δεν είχε σφίξεις ήταν με μυδρίαση των ματιών και είχε απώλεια ούρων.

Έφερα το παιδί σε θέση ανάνηψης και ξεκίνησα την ΚΑΡΠΑ ενώ δυνάμωσα την παροχή οξυγόνου στο 100% και ξεκίνησα τις θωρακικές μαλάξεις και μου έφεραν ΑΜΠΟΥ αδιαλείπτως ενώ ταυτόχρονα που ξεκίνησα αυτά ζήτησα να ενημερωθεί και να έρθει ο αναισθησιολόγος.

Έκανα την ΚΑΡΠΑ αδιάκοπα και ανελλιπώς μέχρι που ήρθε ο κ Χασαπόπουλος. Προσπαθούσα αδιάκοπα με όλες μου τις δυνάμεις. Ταυτόχρονα χορηγούσα κατά διαστήματα αδρεναλίνη μέχρι που ήρθε ο κ Χασαπόπουλος και ανέλαβε αυτός και εγω τον βοηθούσα.

Το παιδί δεν επανερχόταν, η ανάνηψη κράτησε 45-50’ ως την ανάκτηση σφίξεων του παιδιού. Τότε το παιδί άρχισε να κάνει δικές του αναπνοές και τα ματάκια της επανήλθαν σε συστολή»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν μπήκατε στον θάλαμο το οξύμετρο βρισκόταν στο χέρι του παιδιού;

Μάρτυρας: Κυρία πρόεδρε με την εικόνα του παιδιού που αντίκρυσα επικεντρώθηκα στο παιδί. Είμαι σίγουρη ότι δεν είχε ένδειξη γιατί σφύριζε. Δεν είμαι όμως απολύτως σίγουρη αν υπήρχε στο δάχτυλο του παιδιού. Το οξύμετρο σφυρίζει όταν δεν κάνει καλή επαφή, αν δεν είναι στο χέρι του παιδιού, ή αν το παιδί είναι νεκρό.

Πρόεδρος: Είπατε ότι το ρινικό οξυγόνο δεν το είχε. Τι σημαίνει αυτό;

Μάρτυρας: Τα σωληνάκια είχαν φύγει εντελώς από το κεφάλι του παιδιού, ήταν πίσω από το κεφάλι του παιδιού, είχε βγει εντελώς. Πίσω από το προσκεφάλι του παιδιού βρισκόταν.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Στον θάλαμο που νοσηλευόταν η τζωρτζινα νοσηλευόταν κι άλλο παιδί;

Μάρτυρας: Όχι, ηταν μόνη της. Δίπλα υπάρχει άλλο δωμάτιο αλλά είναι ανεξάρτητα. Είναι με πόρτα. Για να εξέλθει ο σύνοδος του άλλου δωματίου δεν περνάει από τον θάλαμο της Τζωρτζινας, περνάει από τον διάδρομο. Είναι ανεξάρτητα δωμάτια.

«Περίμενα να ουρλιάζει…»

Εισ: Είπατε ότι η κατηγορούμενη ήρθε στο γραφείο των γιατρών. Όμως εκείνη στην κατάθεση της το αρνείται και λέει ότι μπερδευτήκατε…

Μάρτ: Ήμουν στο γραφείο μου με τις ειδικευόμενες. Το θυμάμαι 100%. Αλλιώς πως πήγαμε εμείς στον θάλαμο;

Εισ: Όταν πήγε η νοσηλεύτρια στο δωμάτιο αντίκρυσε το παιδί όπως κι εσείς;

Μάρτ: Φυσικά! Αφού φώναζε «τρέξτε, τρέξτε γρήγορα!» Είδε το παιδί έτσι και τρόμαξε.

Εισ: Η μητέρα λέει από τη μια πέφτει το οξύμετρο και η νοσηλεύτρια λέει ελάτε είναι νεκρό. Τι μπορεί να άλλαξε;

Μαρτ: Δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά ο τρόπος που με ενημέρωσε.. θα περίμενε να ουρλιάζει, να φωνάζει στον διάδρομο! Να φωνάζει! Άλλοι γονείς κάνουν έτσι για πολύ πιο απλά πράγματα!

Εισ: Ένα παιδί για να έρθει σε αυτήν την κατάσταση, πόση ώρα θέλει;

Μαρτ:Για εμάς ηταν κάτι το ανεξήγητο αυτό. Ήταν αιφνίδιο, μη αναμενόμενο, δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε πως έπεσε σε αυτήν την κατάσταση που το βρήκαμε. Θα περίμενα να υπήρχε μια επιδείνωση συμπτωμάτων… Συνήθως η επιδείνωση είναι ωρών. Το παιδί δεν είχε κανένα σύμπτωμα και ξαφνικά μας φώναξε και βρήκαμε ένα νεκρό παιδί.

Εισ: Το έχετε ξαναδεί αυτό;

Μαρτ: Τέτοιο αιφνίδιο περιστατικό δεν έχω δει πότε στα τόσα χρόνια της καριέρας μου. Αυτό το αιφνίδιο δεν το έχω ξαναζήσει! Ποτε! Να με φωνάζει η μητέρα σε ένα παιδί σταθερό και να το βλέπω ξαφνικά νεκρό!

Πολιτική αγωγή: Είπατε ότι είδατε την Τζωρτζίνα εκείνο το απόγευμα πριν το επεισόδιο περίπου στις 5 και κάτι… άρα μας λέτε ότι από τις 5 το απόγευμα δεν διαπιστώσατε κάτι στο παιδί που θα μπορούσε να πάθει ανακοπή.

Μάρτ: Θέλω να προσθέσω ότι η ειδικευόμενη που την είδε περίπου στις 6 μου είπε ότι το παιδί ήταν μια χαρά! Ήταν πολύ καλά! Και να σας πω ότι είχα ζητήσει από την Παρασκευή την καταγραφή των ζωτικών σημείων. Και στις 6 υπήρξε και καταγραφή των ζωτικών σημείων και ήταν επίσης όλα καλά.

Η δίκη διακόπηκε για τις 3 Απριλίου.

Πηγή: tempo24

Διαβάστε επίσης:

Ποιος δεν θέλει οι οικογενειακές του στιγμές να μείνουν ζωντανές για πάντα;

«Το βιβλίο»: Το πιο ωραίο τραγούδι για το παιδικό βιβλίο από την χορωδία του 4ου Πειραματικού Σχολείου Ερμούπολης (video)

Ό,τι καλύτερο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Η Άλκη Ζέη διαβάζει Ζωρζ Σαρή (video)

Ροή Ειδήσεων