Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μεταξύ των τραυματιών δύο παιδιά 7 χρόνων και 9 μηνών

Καλά νέα για τον 4χρονο Κωνσταντίνο που νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μεταξύ των τραυματιών δύο παιδιά 7 χρόνων και 9 μηνών

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο τρένων, μιας επιβατικής και μια εμπορικής αμαξοστοιχίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό 85, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Το τραγικό είναι είναι πως υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί γιατί ανάμεσα στους τραυματίες κάποιοι είναι βαριά τραυματισμένοι, ενώ υπάρχουν και φόβοι για άτομα που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα στα συντρίμμια των βαγονιών 1 και 2.

Το ακόμη πιο δυσάρεστο από το Γενικό Νοσοκομείο είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι νεκροί είναι φοιτητές.

Μεταξύ των τραυματιών δύο παιδιά 7 χρόνων και 9 μηνών

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας έχουν μεταφερθεί οι σοροί 9 ατόμων και 48 τραυματιών εκ των οποίων οι δύο έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και δύο παιδιά ηλικίας 7 χρόνων και 9 μηνών αντίστοιχα, τα οποία ευτυχώς φέρονται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Νέοι οι περισσότεροι νεκροί – Γονείς αναζητούν τα παιδιά τους στις λίστες των νοσοκομείων

Αρκετοί νέοι άνθρωποι, κάτω 30 ετών, ήταν τα περισσότερα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, στη σύγκρουση των δύο τρένων. Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε ένας εκ των διασωστών που βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης, αλλά και από τις δηλώσεις, λίγο αργότερα, του Θάνου Πλεύρη.

Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

Ο κ. Νίκος, διασώστης, είπε μιλώντας στο Mega: «Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν περιέγραψε ο διασώστης: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα»

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: “Προσπάθησα να σώσω κόσμο.. Βγάλαμε μωρό 6 μηνών ζωντανό”

Θεσσαλονίκη: 8χρονος έσωσε τη μητέρα του που λιποθύμησε ενώ οδηγούσε…. καλώντας το 100!