«Συμβαίνει για πρώτη φορά»: Μεγάλη αναστάτωση σε σχολείο με τους επιτηρητές των Πανελληνίων

«Συμβαίνει για πρώτη φορά»: Μεγάλη αναστάτωση σε σχολείο με τους επιτηρητές των Πανελληνίων

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση!

Η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την οργάνωση των Πανελληνίων 2024 εξετάσεων από τη ΔΙΔΕ Λέσβου.

Όλα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

• Φέτος ήταν η μοναδική φορά που δε ζητήθηκε από τους συναδέλφους να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους σε σχέση με το εξεταστικό κέντρο που επιθυμούν να επιτηρήσουν. Αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης είναι να υπάρχουν συνάδελφοι που καλούνται να κάνουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο χωρίς τη θέλησή τους, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά, υπονομεύει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και επιβαρύνει με επιπρόσθετα έξοδα τους ήδη κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς.

• Δεν ορίστηκαν ως επιτηρητές όλοι οι συνάδελφοι που δεν έχουν σοβαρό κώλυμα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που πάλι υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

• Ως μέλη Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων δε συμμετέχουν συνάδελφοι από τα Γυμνάσια, ούτε τους ζητήθηκε να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σ’ αυτές ενώ το δικαιούνται δημιουργώντάς τους αίσθημα αδικίας και άνισης μεταχείρισης. Καλούμε τη ΔΙΔΕ Λέσβου να λάβει υπόψη της τις προτάσεις των μαχόμενων εκπαιδευτικών της τάξης με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων κάτι άλλωστε που διαχρονικά οι ίδιοι εξασφαλίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Σχολικές εξετάσεις: Πώς να βοηθήσετε ουσιαστικά χωρίς να πιέζετε τα παιδιά

Πανελλήνιες εξετάσεις: Οδηγός διαχείρισης άγχους

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024: Δείτε το πρόγραμμα

Ροή Ειδήσεων