“Συν-Πορεύομαι” σημαίνει βαδίζω στοργικά στο πλευρό του παιδιού σε κάθε μαθησιακή δυσκολία

“Συν-Πορεύομαι” σημαίνει βαδίζω στοργικά στο πλευρό του παιδιού σε κάθε μαθησιακή δυσκολία

Έχοντας δημιουργήσει ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον, με πλήρως εξοπλισμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, το “Συνπορεύομαι” ανοίγει την αγκαλιά του. Απευθύνεται σε παιδιά από 18 μηνών έως 16 ετών και αντιμετωπίζει διαταραχές λόγου και ομιλίας. Σκύβει πάνω από την αναπτυξιακή διαταραχή, τη μαθησιακή δυσκολία, τη συναισθηματική διαταραχή, την αισθητηριακή διαταραχή, την ελλειμματική προσοχή και την υπερκινητικότητα/ΔΕΠΥ.

Οι θεραπευτές του κέντρου είναι πιστοποιημένοι στις μεθόδους TEACCH, PECS,MAKATON, SHERBORNE, HANEN, MARTE MEO, SOS FEEDING APPROACH και εκπαιδευμένοι στη χρήση των πιο έγκυρων διαγνωστικών εργαλείων, όπως το “Αθηνά” τεστ, το τεστ σχολικής ετοιμότητας, το “Αλφα” τεστ, και την ψυχομετρική κλίμακα WISC- V.

Μια αυλή γεμάτη χρώμα, παιχνίδι και γνώση!

Όλο και περισσότερες είναι οι έρευνες που τα τελευταία χρόνια συμφωνούν, ότι οι υπαίθριοι χώροι, η φύση και το πράσινο, συμβάλλουν με τρόπο καθοριστικό στην αντιληπτική ικανότητα του παιδιού. Στο “Συνπορεύομαι” το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, γι’αυτό έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία μιας υπέροχης αυλής, με χρώματα, παιχνίδια και διασκεδαστικές γωνίες, οι οποίες θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στα θεραπευτικά προγράμματα. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, με θεαματικά αποτελέσματα. Στο πράσινο και τον καθαρό αέρα, λοιπόν, λαμβάνει χώρα μεγάλο μέρος της εργοθεραπείας, με τρόπο αποτελεσματικό και ψυχαγωγικό!

Μια υπηρεσία για κάθε δυσκολία

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών “Συνπορεύομαι” απευθύνονται σε κάθε κάθε ανάγκη του παιδιού και της οικογένειας και περιλαμβάνουν:

Λογοθεραπεία

Οι θεραπευτές αναλαμβάνουν τη θεραπεία παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, φωνολογικές και γλωσσικές δυσκολίες, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, τραυλισμό κια διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Σκοπός κάθε θεραπείας είναι η ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής.

Εργοθεραπεία

Το παιδί μαθαίνει να αναπτύσσει δεξιότητες που σχετίζονται με την λεπτή και αδρή κινητικότητα, γνωστικές, αντιληπτικές δεξιότητες. Επίσης, εκπαιδεύεται στο να αναπτύξει την συγκέντρωση στον απαιτούμενο για την ηλικία βαθμό, προκειμένου να βοηθήσει το παιδί να είναι λειτουργικό και ανεξάρτητο σε καθημερινές δραστηριότητες της ζωής του. Στο Κέντρο χρησιμοποιείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η μέθοδος της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.).

Ψυχολογική Υποστήριξη

Οι θεραπευτές ασχολούνται με τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσλειτουργικών συμπεριφορών και της διαχείρισης των συναισθημάτων των παιδιών και των εφήβων. Στο Κέντρο οι θεραπείες γίνονται κυρίως διαμέσου παιχνιδιού, τεχνών και ιστοριών. Επίσης, εφαρμόζεται η μέθοδος CBT.

Συμβουλευτική Γονέων

Οι γονείς λαμβάνουν βοήθεια στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού τους,  έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάστασή του και κατά συνέπεια η συμπεριφορά του. Η συμβουλευτική μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους γονείς βοηθώντας τους να αποδεχτούν το παιδί τους και να το στηρίξουν σε μια δύσκολη φάση, δίνοντας έμφαση και σε άλλες πλευρές, της προσωπικότητάς του και της ζωής του.

Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών

Αντιμετωπίζεται η μαθησιακή δυσκολία που προκύπτει τόσο στον γραπτό λόγο, όπως η περισσότερο γνωστή περίπτωση της δυσλεξίας, όσο και στη μαθηματική σκέψη.

Ειδική Διαπαιδαγώγηση

Μέσω του ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος στοχεύεται η ανάπτυξη των δεξιοτήτων κοινωνικής συμπεριφοράς και ικανότητας προσαρμογής του παιδιού σε κοινωνικές καταστάσεις, στην κατανόηση της συναισθηματικής κατάστασης, στην μείωση συναισθηματικών παραγόντων που επιβαρύνουν το παιδί, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παιχνιδιού και στην επιβοήθηση του παιδιού να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του και να τις γενικεύσει.

Ομάδες Ανάπτυξης Κοινωνικών δεξιοτήτων

Στο Κέντρο καλλιεργούνται οι δεξιοτήτων που σχετίζονται με την κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών. Μέσα από μια σειρά δομημένων δραστηριοτήτων, τα παιδιά ασκούν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, διεκδίκησης, επίλυσης συγκρούσεων, επίλυσης καθημερινών ζητημάτων, λήψης αποφάσεων, αυτοελέγχου, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.  Στις ομάδες χρησιμοποιούνται δραστηριότητες όπως ομαδικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση παραμυθιών, κινητικά παιχνίδια, κατασκευαστικά παιχνίδια συνεργασίας. Συχνά χρησιμοποιείται και η Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδος Sherborne.

Επισκεφθείτε το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Συν-Πορεύομαι

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 68, Καματερό

Τηλέφωνο: 2102315137

Email: [email protected]

Facebook Page: https://www.facebook.com/synporevomai

Instagram: https://www.instagram.com/synporevomai/

Ροή Ειδήσεων