Εφηβεία: Τα 10 πιο συνηθισμένα ψέματα που λέει ένα παιδί στους γονείς (και γιατί)

Εφηβεία

Εφηβεία: Τα 10 πιο συνηθισμένα ψέματα που λέει ένα παιδί στους γονείς (και γιατί)

Μία εξαιρετικά απαιτητική φάση ανάπτυξης όπου τα παιδιά αναζητούν την ταυτότητά τους.

Μια παγκόσμια αλήθεια για τους γονείς όλου του κόσμου είναι πως όποια κι αν είναι η ηλικιακή φάση του παιδιού τους, πάντα θα ανατρέχουν σε μια άλλη εποχή – συνήθως παλαιότερη. Νομίζεις, ότι οι πρώτες μέρες του μωρού σου είναι εξαντλητικές μέχρι να αρχίσει να περπατάει και να τρέχει και όταν φτάνει στην εφηβεία απλά εύχεσαι με έναν μαγικό τρόπο να γίνει πάλι μωρό.

Ωστόσο, στους έφηβους οφείλουμε να δώσουμε ένα περιθώριο. Βρίσκονται σε μία εξαιρετικά απαιτητική φάση ανάπτυξης, προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι, μακριά από τους γονείς τους. Και προσπαθούν να το κάνουν ενώ ταυτόχρονα παλεύουν με το σχολείο, τα διαβάσματα, την εξωσχολική τους ζωή…

Όλη αυτή η πίεση που νιώθουν μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά στην εφηβεία να πουν κάποια ψέματα στους γονείς τους. Αν ανατρέξουμε στα δικά μας εφηβικά χρόνια, πιθανώς να έχουμε πει και εμείς τα ίδια. Συγκεντρώσαμε 10 από αυτά και εξηγούμε γιατί μπορεί να τα λέει το παιδί σας.

“Είχα ξεχάσει το τηλέφωνό μου χαμηλωμένο”

Τι ζητά μια μαμά από το έφηβο παιδί της όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού; Να έχει τον νου του στο κινητό του. Τι θα πει, λοιπόν, το παιδί στη μαμά του, όταν δεν ακούει το κινητό του, για να αποφύγει την γκρίνια της;

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.cy.

Διαβάστε ακόμα:

«Μπαντίδοι και Γαϊτανάκι»: Το αποκριάτικο έθιμο της Άρτας

«Δώστε λίγο αίμα, σώστε μια ζωή»: Το Ιnfokids.gr σας καλεί στην εθελοντική του αιμοδοσία (30/3)!

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ στο infokids: «Το να λέμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με την ψήφιση κάποιων νόμων, χωρίς να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες, είναι ουτοπικό»

 

Ροή Ειδήσεων