Τα γράμματα της αλφαβήτας πρωταγωνιστούν σε μια διασκεδαστική σειρά βιβλίων που θα ενθουσιάσει τα νηπιάκια

Τα γράμματα της αλφαβήτας πρωταγωνιστούν σε μια διασκεδαστική σειρά βιβλίων που θα ενθουσιάσει τα νηπιάκια

Η σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και οι λιλιπούτειοι μαθητές του προνήπιου και του νηπιαγωγείου φέτος θα έρθουν σε επαφή με το αλφάβητο και τους αριθμούς.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γονέων που θέλετε να βοηθήσετε το παιδί να αναγνωρίζει από νωρίς τα γράμματα της αλφαβήτας μέσα από ένα ευχάριστο και δημιουργικό πλαίσιο τότε σας έχουμε την ιδανική πρόταση για το πετύχετε!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν  τα μικρά παιδιά την αλφαβήτα;

Οι εκδόσεις Συμμετρία κυκλοφόρησαν 5 εξαιρετικά βιβλία τσέπης για να εξοικειωθούν οι λιλιπούτειοι μαθητές με τα γράμματα της αλφαβήτας αναπτύσσοντας παράλληλα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Τρεις αγαπημένες και καταξιωμένες συγγραφείς των εκδόσεων (Νατάσα Γκουτζικίδου, Μαρίνα Φραγκεσκίδου και Βασιλική Μουργελά) ένωσαν τις δυνάμεις τους και εμπνεύστηκαν υπέροχες ιστορίες με πρωταγωνιστές 5 γράμματα που κρατούν στα πιτσιρίκια την καλύτερη συντροφιά!

Ξεφυλλίζοντάς τα, τα παιδιά από 3 ετών και άνω  θα βρουν έναν έξυπνο τρόπο για μηυθούν από νωρίς στο κόσμο των γραμμάτων μέσα από παιχνιδιάρικες ιστορίες που τους συστήνουν τα εξής γράμματα του αλφάβητου, το Α, το Β, το Ζ, το Ι και φυσικά το…Ω!

Στη διάρκεια της προσχολικής και στις αρχές της σχολικής περιόδου, το παιδί κατανοεί τη μετατροπή των ήχων (προφορικός λόγος) σε γράμματα και λέξεις (γραπτός λόγος). Η φωνολογική επίγνωση θεωρείται η πιο σημαντική δεξιότητα για να μπορέσει το παιδί να κατακτήσει την αναγνωστική ικανότητα.

Μα πού κρύβονται τα γράμματα; Και πώς μπορούν να μεταμορφωθούν σε αστείες ιστορίες;

Η απάντηση κρύβεται στη νέα σειρά παιδικών βιβλίων “Οικογένεια Άλφα Βήτα” που επιδιώκει την καλλιέργεια της φωνολογικής επίγνωσης  με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο, μέσα από μικρές ιστορίες ώστε αβίαστα το παιδί να προετοιμαστεί και να αποκτήσει την αναγνωστική ικανότητα. Μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων για να εξασκηθούν τα παιδιά στην άλφα βήτα, να μάθουν νέες λέξεις αλλά και να θυμηθούν τι σημαίνουν λέξεις που ήδη γνωρίζουν.

Ανακαλύψτε τις περιπέτειες της οικογένειας Άλφα Βήτα

Ξεχάστε τις κλασικές μεθόδους εκμάθησης βασισμένες σε καρτέλες, πίνακες και φύλλα εργασίας και επιλέξτε τη δύναμη των ιστοριών μέσα από τις οποίες το παιδί αφενός μαθαίνει να ξεχωρίζει τα γράμματα αφετέρου τα βλέπει τυπώμενα και τα ακούει καθώς του διαβάζετε την ιστορία με αποτέλεσμα να του εντυπώνονται στη μνήμη ακόμη καλύτερα.

Πιστέψτε με δεν θα βρείτε πουθενά αλλού πιο απίθανες, πιο πρωτότυπες και πιο ανατρεπτικές ιστορίες με τόσες λέξεις που να αρχίζουν από το εκάστοτε γράμμα που είναι αφιερωμένο το βιβλίο. Οι συγγραφείς πραγματικά έβαλαν τα δυνατά τους και παρέδωσαν στους μικρούς αναγνώστες, ιστορίες που όχι μόνο ενισχύουν την οπτική και φωνολογική εξοικειώση με τα γράμματα αλλά και παράλληλα κρατούν ευχάριστη συντροφιά!

Υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από ιστορίες με πρωταγωνιστές τα γράμματα που μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες;

Όλα ξεκινούν με την Κυρία Άλφα που ενώ είναι αστυνομικός αποφάσισε να γίνει….αστροναύτης. Και κάπως έτσι η Μαρίνα Φραγκεσίδου συστήνει στα παιδιά το Α, την αρχή του αλφάβητου. Μπορείτε να ξεφυλλίσετε την ιστορία της εδώ 

Ο κύριος Βήτα της Νατάσας Γκουτζικίδου παίρνει τη σκυτάλη και μοιράζεται με τους μικρούς αναγνώστες την απίθανη ιστορία του που καθώς έχει βιβλιοπωλείο και ξάφνου μια μέρα εμφανίζεται στη βιτρίνα του ένα παιδί. Τι έχει συμβεί άραγε; Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ιστορία του πατώντας εδώ

 

 

Την σκυτάλη παίρνει ο περίφημος Κύριος Ζήτα που αγαπάει πολύ τη ζωγραφική και τι άλλο…μα φυσικά τα ζαχαρωτά! Η Βασιλική Μουργελά με έμπνευση το έκτο γράμμα της αλφαβήτο πλάθει με το νου της μια ιστορία γεμάτη από ζαχαρένια όνειρα με προορισμό τη ζούγκλα του Αμαζονίου. Όχι πείτε μου έχετε κάτι καλύτερο κατά νου; Μπορείτε να ξεφυλλίσετε την ιστορία εδώ

Έρχεται με φόρα ο κύριος Ι της Μαρίνας Φραγκεσκίδου που όπως πάντα μπλέκει σε περιπέτειες και έχει βαλθεί να μην καθίσει ούτε λεπτό ήσυχος. Είμαι μάλιστα τόσο σκανταλιάρης που μαζί με τον Ίγκι, τον Ιπποπόταμο, αποτελούν αχτύπητο δίδυμο και πρωταγωνιστούν σε απίθανους μπελάδες. Αν σας κέντρισα το ενδιαφέρον για να μάθετε την ιστορία του τότε πατήστε εδώ 

 

 

Για το τέλος έχουμε τον κύριο Ωμέγα της Νατάσας Γκουτζικίδου που μας συστήνει τον απίθανο του κόσμο καθώς είναι ωκεανογράφος! Δεν φαντάζεστε τι βλέπει καθημερινά φεύγοντας από το σπίτι του και διασχίζοντας μια τεράστια διαδρομή για να φτάσει στον ωκεανό. Αξίζει να ακολουθήσετε το ταξίδι του και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό αναφωνώνοντας “ΩΩΩ!” από όσα θα διαβάσετε! Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο εδώ 

Χαρίστε στα μικρά σας και τα 5 βιβλιαράκια της σειράς και είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσουν ατέλειωτες ώρες χαράς και παιχνιδιού με τα γράμματα του αλφάβητου.

 

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

Ροή Ειδήσεων