Τα «μυστικά» της βιώσιμης διατροφής για την υγεία των παιδιών και του πλανήτη

Τα «μυστικά» της βιώσιμης διατροφής για παιδιά όλο υγεία

Τα «μυστικά» της βιώσιμης διατροφής για την υγεία των παιδιών και του πλανήτη

Η παιδική μου ηλικία, όσο τη θυμάμαι, μύριζε μπισκοτόκρεμα. Όπως και όταν γεννήθηκε ο αδελφός μου, άνοιγα το μεταλλικό κουτί για να «ρουφήξω» τη μοναδική αυτή μωρουδίστικη μυρωδιά που ανέδυε και με γύριζε στο παρελθόν.

Τώρα και στο δικό μου παιδί και με τις σύγχρονες διατροφικές προκλήσεις έχω παραμείνει σταθερή στις κλασικές αξίες.  Ακριβώς γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας και η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την υγεία τους.

Ωστόσο,  οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών έχουν αλλάξει πολύ. Σύμφωνα με έρευνες απομακρύνονται από το πρότυπο μιας σωστής, ισορροπημένης αλλά και βιώσιμης διατροφής και δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων φυτικής προέλευσης όπως φρούτων, λαχανικών και οσπρίων.

Ταυτόχρονα, η εκπαίδευση γύρω από τη βιώσιμη διατροφή και τα οφέλη της σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, αλλά και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι απαραίτητη από μικρή ηλικία.

Το πρόγραμμα «Nestlé Παιδιά Όλο υγεία» μάς δίνει σε όλους τους γονείς την δυνατότητα να προσεγγίσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών μας, καθώς και να μάθουμε όλοι μαζί πως προστατεύοντας τη φύση, προστατεύουμε την ίδια μας τη ζωή.

Τι σημαίνει όμως βιώσιμη διατροφή;

Η βιώσιμη διατροφή είναι µια ισορροπημένη διατροφή που συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας ενός ατόμου, σε όλα τα στάδια της ζωής του, µε τον πιο μικρό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η υιοθέτηση μιας βιώσιμης διατροφής διασφαλίζει ότι ο πλανήτης έχει και θα εξακολουθήσει να έχει αρκετούς φυσικούς πόρους για να τροφοδοτήσει τις μελλοντικές γενιές, ενώ προστατεύει και σέβεται τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, είναι προσβάσιμη και οικονομική.

Η σωστή διατροφή ξεκινά νωρίς

Ακριβώς… Η σωστή διατροφή ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία και το πρόγραμμα  «Nestlé παιδιά όλο υγεία» δίνει έμφαση στην κατάλληλη εκπαίδευση των γονέων και των παιδιών πάνω στις αρχές της σωστής , ισορροπημένης και βιώσιμης διατροφής.

Ομολογώ, ότι πολλά πράγματα δεν τα γνώριζα για το πώς, για παράδειγμα να ψωνίζω ακόμη και λαχανικά με… ατέλειες που συνήθως, όταν τα βλέπουμε τα αφήνουμε στην άκρη. Εσείς γνωρίζατε, ότι αυτά τα «δύσμορφα» λαχανικά οδηγούν σε απόβλητα τροφίµων, καθώς αγρότες, έµποροι και καταναλωτές απορρίπτουν αγαθά που δεν έχουν τέλεια εµφάνιση;

Διαβάζοντας το e-book της Nestlé ανακάλυψα σημαντικές παραμέτρους και συμβουλές γύρω από  τη βιώσιμη διατροφή, για τα ψώνια μου με το παιδί, την ανακύκλωση, την αξία της κοινωνικότητας στο οικογενειακό τραπέζι, καθώς και άλλα μικρά «μυστικά» διατροφικής συμπεριφοράς.

Ακόμη, βρήκα πεντανόστιμες και υγιεινές συνταγές με τρόπους μαγειρέματος, αλλά και τη διατροφική τους ανάλυση, επιμελημένες από επιστήμονες διαιτολόγους του Mednutrition. Και μάλιστα, κάποιες από αυτές, όπως το λαχταριστό μωσαϊκό με δημητριακά ολικής άλεσης, τις φτιάξαμε μαζί με το παιδί  μου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εκπαίδευση όλης της οικογένειας, για την υγεία όλων μας και συνάμα για έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο πλανήτη.

Δεν θέλει κόπο, αρκεί απλά να το κατεβάσετε κάνοντας ένα κλικ εδώ!

Sponsored by Nestlé

Ροή Ειδήσεων