Tα νεότερα για τον 3 μηνών Ιωάννη που χειρουργήθηκε στην καρδιά και παλεύει για να ζήσει – Τι δήλωσε ο παιδοκαρδιολόγος του

Tα νεότερα για τον 3 μηνών Ιωάννη που χειρουργήθηκε στην καρδιά και παλεύει για να ζήσει – Τι δήλωσε ο παιδοκαρδιολόγος του

Το πανελλήνιο έχει αγκαλιάσει την οικογένεια του 3 μηνών Ιωάννη που υπεβλήθη σε τόση μικήρή ηλικία σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς καθώς διεγνώσθη με μία σπάνια καρδιαγγειακή ανωμαλία, όσο ήταν ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του.

Η κατάσταση της υγεία του 3 μηνών μαχητή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή στηρίζει το μωράκι και την οικογένειά του συνδράμοντας οικονομικά στην αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου κόστους της επέμβασης αλλά και της νοσηλείας του στο τμήμα συγγενών καρδιοπαθειών και συγγενών παθήσεων και συγγενών παθήσεων της τραχείας του «ΙΑΣΩ παίδων».

Όπως διαβάζουμε stonisi.gr  ο μικρούλης χειρουργήθηκε πριν από 15 μέρες και παραμένει νοσηλευόμενος σήμερα στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος. Εκεί όπου όπως χαρακτηριστικά είπε ο παιδοκαρδιολόγος κ. Πετρούπολος που συμμετείχε στην επέμβαση παραμένει διασωληνωμένος «με τα πράγματα να είναι σήμερα σταθερά και αισιόδοξα».

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, η περίπτωση του μικρού από το Μεσαγρό Μυτιλήνης «είναι από τις δυσκολότερες στο χώρο της παιδικής καρδιοχειρουργικής». Ο μικρός πάσχει από μια συγγενή καρδιοπάθεια με την καρδιά του εντελώς διαφορετικά δημιουργημένη απ’ ότι των υπολοίπων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα η παιδική καρδούλα έχει κοινό αρτηριακό κορμό με διακοπτόμενο αρτηριακό τόξο. «Η χειρουργική επέμβαση σε τέτοιες εξαιρετικά σπάνιες και πολύ δύσκολες περιπτώσεις πρέπει να είναι άμεση για να ζήσει το παιδί και σίγουρα πρέπει να γίνει σε ηλικία όχι πάνω των τριών μηνών».Το περιστατικό μεταφέρθηκε στο «ΙΑΣΩ παίδων» από το νοσοκομείο παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ενώ όπως λέχθηκε από τον κ. Πετρόπουλο «οι γονείς του έτρεξαν το παιδί παντού προκειμένου να το σώσουν»

Η κρίσιμη καρδιολογική επέμβαση για τη σωτηρία του μωρού

Κατέληξαν στο «ΙΑΣΩ Παίδων» αφού η εγχείριση δεν μπορούσε να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, όπου επικεφαλής του τμήματος συγγενών καρδιοπαθειών και συγγενών παθήσεων και συγγενών παθήσεων της τραχείας είναι ένας παγκόσμια γνωστός καρδιο – αγγειο – θωρακοχειρούργος, ο Αυξέντιος Καλαγκός. Ο άνθρωπος που όπως λέχθηκε άλλαξε την προοπτική επιβίωσης των παιδιών με καρδιοπάθειες στην Ελλάδα. Ενώ είναι γνωστός σαν ο γιός Ρωμιού ιερέα της Κωνσταντινούπολης με το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η επέμβαση σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλος «πήγε πολύ καλά». Απαιτείται όμως σταδιακή ανάρρωση που περιλαμβάνει ανάρρωση της καρδιάς, των πνευμόνων, του θώρακα, μέχρις ότου κλείσουν το θώρακα και το παιδί αποσωληνωθεί και αρχίσει να τρέφεται για να «συναντηθεί» – επιτέλους – με τους γονείς του».

Το σύνολο του κόστους της επέμβασης και της νοσηλείας μέχρι και πριν λίγες μέρες καλύφθηκε πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ ενώ πλέον το κόστος νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος φτάνει τα 378 ευρώ τη μέρα συν ΦΠΑ. Το συνολικό υπολειπόμενο κόστος κάνοντας χρήση της συμμετοχής του ΕΟΠΠΥ έχει υπολογιστεί στο ποσό των 10.000 ευρώ. Ποσό που δεν περιλαμβάνει το κόστος της διαβίωσης της οικογένειας του βρέφους στην Αθήνα που είναι πολύ μεγάλο και αυτό.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε οικονομικά την οικογένεια

Ας σημειωθεί ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η συνέχιση της ενίσχυσης της προσπάθειας για τη σωτηρία του μικρού από το Μεσαγρό

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR 3601 7218 0000 5180 1076 70668
Δικαιούχος Α. ΤΣΙΡΤΣΙΛΙΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Τραγική φιγούρα η μαμά του 17χρονου Φώτη: «Ο 14χρονος κλαίει το βράδυ, ζητάει τον αδερφό του»

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο καθηγητής Γυμνασίου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

Η Ειρήνη Ψυχράμη στο Infokids: Οι τέχνες ξεκλειδώνουν πόρτες, διευρύνουν τον κόσμο των παιδιών

Ροή Ειδήσεων