Τα παιδιά ακούγοντας Μότσαρτ γίνονται πιο ευφυή

Τα παιδιά ακούγοντας Μότσαρτ γίνονται πιο ευφυή

<img src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2010/01/Mozart_For_Babies-170x150.jpg" alt="Mozart_For_Babies" title="Mozart_For_Babies" class="alignnone size-thumbnail wp-image-8868" />Έρευνα έδειξε πως οι μαθητές, οι οποίοι ακούν συνθέσεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ για 10΄την ημέρα, απομνημονεύουν τα μαθήματά τους πιο εύκολα και βελτιώνουν το δείκτη ευφυϊας τους, ενώ τα πρόωρα μωρά υπό τους ήχους των μελωδιών του παίρνουν βάρος.

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες με τις έρευνές τους έχουν αποδείξει ότι η κλασική μουσική και πιο συγκεκριμένα ο Μότσαρτ έχουν θετική επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών κάθε ηλικίας. Μια πρόσφατη έρευνα όμως έρχεται να δείξει και κάτι ακόμα. Στη διάρκεια έρευνας που έγινε στο ιατρικό κέντρο Sourasky του Τελ Αβίβ, Ισραηλινοί επιστήμονες έθεσαν υπό παρακολούθηση 20 πρόωρα μωρά και διαπίστωσαν ότι αυτά μεταβόλιζαν λιγότερες θερμίδες όσο τους έβαζαν να ακούσουν κομμάτια σε πιάνο του Αυστριακού κλασικού ή αποσπάσματα όπερας όπως «Ο μαγικός αυλός». Με άλλα λόγια, τα πρόωρα μωρά υπό τις μελωδίες του Μότσαρτ έπαιρναν γρήγορα βάρος, ξεπερνώντας τη δύσκολη φαση που η προωρότητά τους τους δημιούργησε ενδεχομένως.

Επίσης, άλλη έρευνα είχε αποδείξει πως οι μαθητές οι οποίοι ακούν συνθέσεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ για 10΄την ημέρα, απομνημονεύουν τα μαθήματά τους πιο εύκολα και βελτιώνουν το δείκτη ευφυϊας τους. Ακούγοντας Mozart, ενισχύεται η δύναμη του μυαλού. Τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία που έστειλε ένα συγκεκριμένο CD στην κορυφή της λίστας των κλασικών bestseller, του βιβλιοπωλείου του Internet Amazon.com. Η μουσική για το «Η Επιρροή του Mozart» τόμος 1 – Δυναμώνοντας το Μυαλό, που ενώθηκε με ένα δεύτερο CD, «Η Επιρροή του Mozart» τόμος 2 – Συντόνισε το Μυαλό σου, επίσης βρισκόταν στα πρώτα 10 κλασικά της λίστας του περιοδικού Billboard.

Ο ενθουσιασμός άρχισε πριν από 6 χρόνια όταν ερευνητές ανέφεραν πως άνθρωποι, που άκουγαν πριν από ένα συνηθισμένο διαγώνισμα νοημοσύνης Mozart, είχαν καλύτερο αποτέλεσμα. Το θέμα δεν λήγει όμως εδώ. Μια πιο επισταμένη έρευνα δείχνει πως η μουσική του Mozart έχει βαθιά επιρροή στο μυαλό, παρόλο που κανείς δεν ξέρει το γιατί. Ποντικοί μεγαλωμένοι ακούγοντας Mozart, έτρεχαν πιο γρήγορα ανάμεσα σε λαβύρινθους και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer λειτουργούν κανονικότερα όταν ακούν Mozart ενώ η συγκεκριμένη μουσική μειώνει ακόμα και την κακουχία των επιληπτικών προσβολών.

Ροή Ειδήσεων