Τα παιδιά “δεξαμενή” νέων μεταλλάξεων στην τροχιά της πανδημίας – Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Τα παιδιά "δεξαμενή" νέων μεταλλάξεων στην τροχιά της πανδημίας - Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Τα παιδιά “δεξαμενή” νέων μεταλλάξεων στην τροχιά της πανδημίας – Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Σε μελέτη παιδιών και εφήβων που έγινε σε μεγάλο νοσοκομείο, στο Massachusetts στην Αμερική,  αναφέρθηκε χτες κατά την ενημέρωση για την πανδημία στο υπουργείο Υγείας, η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, έγινε μοριακός έλεγχος και καλλιέργειες ιών από τις εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματος σε παιδιά, σε μικρότερες ηλικίες και εφήβους.

Τα ευρήματα από αυτή την μελέτη

Σε αυτή την μελέτη δόθηκε μια απάντηση, πρώτον ότι ο ιός που βρίσκεται σε αυτές τις εκκρίσεις, στα παιδιά και στους εφήβους, είναι ζωντανός ιός. Δεν είναι, δηλαδή, τμήματα του ιού τα οποία δεν μπορούν να μεταδοθούν, να μεταδώσουν την λοίμωξη.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό όπως και το ότι το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, είναι ανεξάρτητο της ηλικίας των παιδιών, είναι ανεξάρτητο της φάσης της λοίμωξης τους, δηλαδή, αν νοσούν, βρίσκονται στο νοσοκομείο ή είναι ασυμπτωματικά.

Αυτό το γεγονός υπογραμμίζει ότι και τα παιδιά μεταδίδουν και επιπλέον ότι αποτελούν ένα «ρεζερβουάρ» που διευκολύνει, ευνοεί τη δημιουργία και νέων μεταλλάξεων.

Σημαντικό το εμβόλιο

Επομένως, επειδή ο χειμώνας πλησιάζει, για τα παιδιά που μπορούν να εμβολιαστούν και για τους ενήλικες, να γίνεται εμβολιασμός με το εμβόλιο κατά της Covid. Επίσης εμβολιασμός παιδιών ευάλωτων και ανηλίκων με το εμβόλιο της γρίπης.

Είναι δύο εμβολιασμοί που σε σημαντικό βαθμό θα βοηθήσουν και την καθημερινότητα της κοινωνίας μας, αλλά και δεν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

Διαβάστε επίσης

Απίθανη συνταγή για τα πιο… Halloween Μπισκότα από την Πόλλυ Αντωνιάδη!

Διακομιδή βρέφους 40 ημερών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα – Πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια

«Ξημερώματα Τρίτης. Mια έφηβη κοπέλα εντοπίζεται να κοιμάται στο πεζοδρόμιο…»

Ροή Ειδήσεων