«Τα ρομπότ θα μας αφανίσουν;»: Τι απορίες μπορεί ένα έχει ένα μικρό παιδί σχετικά με τη Ρομποτική;

ρομποτική

«Τα ρομπότ θα μας αφανίσουν;»: Τι απορίες μπορεί ένα έχει ένα μικρό παιδί σχετικά με τη Ρομποτική;

Ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ευτύχιος Χριστοφόρου, απαντά μέσω του podcast «Science Talks Kids Edition» σε απορίες των παιδιών που εντυπωσιάζουν!

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα ρομπότ παίζουν ποδόσφαιρο μαζί σας, σας βοηθούν με τα μαθήματά σας και είναι τόσο μικρά όσο ένα μυρμήγκι! Σας φαίνεται απίστευτο;

Αναρωτιέστε αν κάποια μέρα τα ρομπότ θα γίνουν τόσο έξυπνα και δυνατά που θα μας αφανίσουν; Αυτές, και πολλές άλλες, συναρπαστικές ερωτήσεις έχουν τα παιδιά για τα ρομπότ και την ρομποτική.

Στο 4ο επεισόδιο της σειράς podcast «Science Talks Kids Edition», ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ευτύχιος Χριστοφόρου, απαντά σε όλες αυτές τις απορίες και εξηγεί με απλό και διασκεδαστικό τρόπο τον μαγικό κόσμο των ρομπότ.

Δημιουργός της σειράς podcast είναι η Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α, Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιούργησε τη σειρά podcast «Science Talks Kids Edition» που απευθύνεται σε παιδιά 3-11 ετών.

Στόχος αυτής της σειράς για παιδιά είναι να τα εξοικειώσει με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου.

Ακούστε το παρακάτω επεισόδιο και ανακαλύψτε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η φαντασία των παιδιών αλλά και τι μπορούμε να περιμένουμε από το μέλλον της ρομποτικής!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και άλλα επεισόδια του «Science Talks Kids Edition»!

Ροή Ειδήσεων