«Τα σχολεία θέλουμε να μείνουν ανοιχτά»: Δασκάλα περιγράφει τον αγώνα για μην κλείσουν οι τάξεις λόγω κρουσμάτων

"Ναι σε σχολεία ανοιχτά, όχι σε αποθήκες ψυχών και πρωτόκολλα λάστιχο": Πρ. Γονέων Μαθητών Αττικής στο Ιnfokids.gr

«Τα σχολεία θέλουμε να μείνουν ανοιχτά»: Δασκάλα περιγράφει τον αγώνα για μην κλείσουν οι τάξεις λόγω κρουσμάτων

Τα κρούσματα στα παιδιά συνεχίζουν να προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των τμημάτων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

“Βράζουν” τα σχολεία από κρούσματα

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Εριφύλη Χιωτέλλη περιγράφει στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» την αγωνία των εκπαιδευτικών και τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα σχολεία της Λέσβου.

Στην πρωτόγνωρη κατάσταση με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Λέσβου, αναφέρθηκε περιγράφοντας με μελανά χρώματα την προσωπική της εμπειρία η κα Χιωτέλλη.

Τα σχολεία πρέπει και θέλουμε να παραμείνουν ανοιχτά

«Τα σχολεία πρέπει και θέλουμε να παραμείνουν ανοιχτά, σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, σημειώνοντας ότι όλοι οι δάσκαλοι και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν ασφαλή το περιβάλλον των παιδιών και να περιορίσουν την όποια διασπορά κρουσμάτων υπάρχει.

Ο λόγος που θέλησα σήμερα να μιλήσω, είναι για να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, από την καθημερινότητα ενός δημοτικού σχολείου σε χωριό του νησιού μας, την εποχή του κορονοϊού».

Ο γολγοθάς του δασκάλου, στις μέρες του κορονοϊού

Περιέγραψε μάλιστα την περίπτωση μίας οικογένειας που αρρώστησε η μητέρα, τα παιδιά δεν πήγαν στα σχολεία τους, ωστόσο δεν υπήρξε σχετική μέριμνα να ενημερωθεί το σχολείο εγκαίρως ώστε να ενημερώσει και αυτό με τη σειρά του, τους συμμαθητές του παιδιού και όλους τους εμπλεκόμενους.

Νέο λουκέτο σε τάξη λόγω κρούσματος - Mε προληπτικές απολυμάνσεις Δήμοι πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία

Το αλαλούμ όταν εντοπιστεί κρούσμα στο σχολείο

«Μάθαμε για το κρούσμα στην οικογένεια από συζητήσεις εντός του σχολείου και αρχίσαμε τα τηλεφωνήματα για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Η πρώτη υπηρεσία που καλέσαμε ήταν η υπηρεσία που εδρεύει στην Περιφέρεια και είναι υπεύθυνη για την καταγραφή και ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, όμως μας είπαν ότι το κρούσμα δεν είχε καταγραφεί ακόμη στο σύστημα.

Η μητέρα του παιδιού που τηλεφώνησα αργότερα επιβεβαίωσε ότι είναι θετική στον κορονοϊό, είπε όμως ότι το παιδί δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής. Κατόπιν δικών μου πιέσεων έγινε επανεξέταση στο παιδί όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικό στον κορονοϊό.

Όλα αυτά έγιναν αργά το μεσημέρι και ξεκίνησε για εμάς ένας μαραθώνιος να ενημερώσουμε τους γονείς των συμμαθητών του παιδιού καθώς και όλους όσοι σχετίστηκαν με το παιδί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι από το ίδιο τμήμα έχουν νοσήσει άλλα 2 παιδιά. Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν τα αντανακλαστικά τα δικά μου και των συναδέλφων εκείνη τη μέρα που μάθαμε τυχαία για το κρούσμα δεν λειτουργούσαν ώστε να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, σήμερα η διασπορά στο σχολείο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, ίσως και η διασπορά στην τοπική κοινωνία».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε εθνικό σχέδιο δράσης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Ιδέες για να σας μείνουν τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό αξέχαστα

Πώς να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά σας

Πώς να βοηθήσετε το μαθητή που δυσκολεύεται στα Μαθηματικά

Ροή Ειδήσεων