Τα τρία νεογέννητα μωρά, που βρέθηκαν πεταμένα σε διαφορετικά μέρη, έχουν τους ίδιους γονείς!

σπίτι με το μωρό

Τα τρία νεογέννητα μωρά, που βρέθηκαν πεταμένα σε διαφορετικά μέρη, έχουν τους ίδιους γονείς!

Τρία νεογέννητα μωρά που βρέθηκαν πεταμένα σε πάρκα στο Λονδίνο, σε διάστημα 7 ετών, ανήκουν στους ίδιους γονείς – μετά από εξέταση DNA σε παιδί που βρέθηκε σε τσάντα αγορών φέτος!

Η μητέρα και ο πατέρας των παιδιών, που βρέθηκαν σε πάρκα στο Plaistow και στο Newham, δεν έχουν ακόμη βρεθεί και τη Δευτέρα ένας δικαστής αποφάσισε ότι ο Τύπος είχε τη δυνατότητα να αναφέρει τη σχέση μεταξύ τους.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένα κοριτσάκι που είχε γεννηθεί μια ώρα πριν, βρέθηκε από άντρα που είχε πάει βόλτα τον σκύλο του, σε μια τσάντα για ψώνια μια παγωμένη νύχτα στο Newham, τον Ιανουάριο που μας πέρασε.

Το παιδί, ονομάστηκε Baby Elsa -από τον χαρακτήρα του Frozen – από το προσωπικό του νοσοκομείου και η αστυνομία ξεκίνησε έκκληση ζητώντας από τη μητέρα να εμφανιστεί.

Η δικαστής Κάρολ Άτκινσον στο Οικογενειακό Δικαστήριο του Ανατολικού Λονδίνου τροποποίησε τους περιορισμούς για να επιτρέψει την αναφορά του οικογενειακού δεσμού μεταξύ των τριών μωρών, μετά από αίτηση του πρακτορείου ειδήσεων PA και του BBC.

Δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι ήταν «μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος» και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των βιολογικών γονέων που δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Το μεγαλύτερο παιδί, γνωστό ως Χάρι, βρέθηκε σε ένα πάρκο κοντά στην οδό Balaam στο Plaistow, στο ανατολικό Λονδίνο, στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, τυλιγμένος σε μια λευκή κουβέρτα στις 8. 20 π. μ. και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Ακολούθησε η ανακάλυψη του δεύτερου μωρού που βρέθηκε μέσα σε μια τσάντα για ψώνια δίπλα σε ένα παγκάκι σε ένα πάρκο στο Newham, στο ανατολικό Λονδίνο, στις 31 Ιανουαρίου 2019 από μια Λιθουανή γιαγιά και τον γιο της ενώ έβγαζαν βόλτα τον σκύλο τους 100 μέτρα από το σπίτι τους.
Το παιδί ονομάστηκε Roman αφού βρέθηκε στο Roman Road.

Η μητέρα τους;

Μιλώντας μια ημέρα μετά τον εντοπισμό της Elsa, ο επικεφαλής επιθεωρητής Simon Crick, τοπικός διοικητής αστυνόμευσης για το βορειοανατολικό Λονδίνο, δήλωσε ότι το παιδί πιστεύεται ότι είναι μαύρο ή μικτής φυλής και προέτρεψε τη μητέρα να εμφανιστεί.

Είπε: «Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την ευημερία της, καθώς θα είχε περάσει μια τραυματική δοκιμασία και θα χρειαζόταν άμεση ιατρική φροντίδα μετά τη γέννηση.

«Εκπαιδευμένοι γιατροί και εξειδικευμένοι αξιωματικοί είναι έτοιμοι να την υποστηρίξουν και την προτρέπουμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή να περπατήσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή αστυνομικό τμήμα. Εάν είστε η μητέρα του μωρού, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η κόρη σας είναι καλά. Όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις σας, παρακαλώ ζητήστε βοήθεια».

Τα παιδιά

Ο Χάρι και ο Ρόμαν έχουν υιοθετηθεί και οι δύο, ενώ η Έλσα εξακολουθεί να φροντίζεται σε νοσοκομείο. Τα ονόματα και των τριών έχουν έκτοτε αλλάξει.

Η δικαστής Atkinson αποφάνθηκε τη Δευτέρα ότι η αναφορά της πληροφορίας ότι τα τρία παιδιά είναι βιολογικά αδέλφια ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Είπε σχετικά

«Υπάρχει σαφές δημόσιο ενδιαφέρον για την αναφορά αυτής της ιστορίας.

«Η εγκατάλειψη ενός μωρού σε αυτή τη χώρα είναι ένα πολύ, πολύ ασυνήθιστο γεγονός και υπάρχουν χρόνια όπου δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα παιδιά, και εξαιτίας αυτού είναι η ιστορία της εγκατάλειψης ενός παιδιού που είναι δημόσιου ενδιαφέροντος.

«Για τον ίδιο λόγο, στη σημερινή κοινωνία μας, έχει τεράστιο ενδιαφέρον και σημασία το γεγονός ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια μητέρα και ένας πατέρας εκεί έξω που αισθάνθηκαν την ανάγκη να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους με αυτόν τον τρόπο, τρεις φορές, και αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον, μου φαίνεται.

«Αν περιορίσω αυτά τα δικαιώματα και την αναφορά αυτής της ιστορίας, νομίζω ότι αυτό έχει αντίκτυπο στη συνείδηση του κοινού για τέτοιου είδους θέματα. Περιορίζει τη διαφάνεια της δικαιοσύνης».

Η απόφασή της αυτή έρχεται μετά από προσπάθειες για την αύξηση της διαφάνειας στο σύστημα οικογενειακών δικαστηρίων. Προηγουμένως, οι δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση σε δικαστήρια που ασχολούνται με ευαίσθητα θέματα που αφορούν παιδιά, παρά το γεγονός ότι ήταν κλειστά για το κοινό.

Στο πλαίσιο ενός νέου πιλοτικού προγράμματος διαφάνειας, που εισήχθη πέρυσι, διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τρία οικογενειακά δικαστήρια – Leeds, Cardiff και Carlisle – και να αναφέρουν τις υποθέσεις πιο ελεύθερα.

Ενώ οι ταυτότητες των οικογενειών και ορισμένων επαγγελματιών που εμπλέκονται παραμένουν προστατευμένες, οι δικαστές μπορούν να καθορίσουν ποιες λεπτομέρειες μπορούν να αναφερθούν βάσει εντολής διαφάνειας, ενώ οι δημοσιογράφοι επιτρέπεται επίσης να έχουν πρόσβαση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τον καύσωνα;

Τι πρέπει να προσέχουμε για ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι στις νεροτσουλήθρες