Ταυτότητα

Ταυτότητα


Το Infokids.gr αποτελεί αυτήν τη στιγμή το Νο1 ηλεκτρονικό μέσο που απευθύνεται σε γονείς (wannabe και νυν), εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα που αφορούν το παιδί και την ελληνική οικογένεια σήμερα. Με ολοκληρωμένη και πολυποίκιλη ενημέρωση καθημερινά, ξεκινώντας από το μακρινό 2010, εξακολουθεί μέχρι τώρα να κατέχει τα πρωτεία σε ό,τι αφορά την ενημέρωση, την έγκυρη πληροφόρηση, την ψυχαγωγία, αλλά και την προαγωγή της υγείας στην οικογένεια μέσα από συνεντεύξεις και συμβουλές ειδικών.

Με εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς αναγνώστες σε καθημερινή βάση, καταφέρνει να μεταφέρει, με λόγο καθαρό και γραφή ποιοτική, όλη την επικαιρότητα που μπορεί να αφορά τον γονιό ή τον εκπαιδευτικό, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εδώ θα βρείτε ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων, βαρύνουσες απόψεις επιστημόνων, αλλά και μαρτυρίες και αληθινές ιστορίες καθημερινών συμπολιτών μας που δικαιούνται να έχουν φωνή σε μία φιλόξενη, ανοιχτή προς όλους, διαδικτυακή κοινότητα.

Είναι οι ίδιοι αυτοί αναγνώστες που ακολουθούν 15 χρόνια τώρα το Infokids.gr στις αμέτρητες δράσεις του: Στις μεγάλες φιλανθρωπικές γιορτές που χάρισαν λαμπερά παιδικά χαμόγελα, στις εξαιρετικές ημερίδες επιστημονικού ενδιαφέροντος, στα πολυπληθή εκπαιδευτικά σεμινάρια που άνοιξαν τα μάτια, τα μυαλά και τις καρδιές μας με τις γνώσεις των ομιλητών τους.

Το Infokids.gr, όμως, είναι και πολλά περισσότερα από την πλούσια θεματολογία, την αρθρογραφία και τις ζωντανές δράσεις του: Είναι μία ομάδα έμπειρων, πτυχιούχουν δημοσιογράφων, με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το παιδί, η οποία εργάζεται ακατάπαυστα για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο όχι μόνο την είδηση, αλλά και την καλά ψαγμένη πληροφορία -το προσωπικό νοιάξιμο.

Στόχος όλων, στην ομάδα του Infokids.gr, είναι να συμβάλλουμε στην καλύτερη οικογενειακή ζωή και αυτό το πετυχαίνουμε με κάθε νέα ανάρτηση που καλύπτει ευρύτατη θεματική γκάμα.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Infokids.gr

InfoKids:

Νέα, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οικογενειακές αποδράσεις, ταινίες, θέματα για παιχνίδια εντός και εκτός σπιτιού, οι καλύτερες νέες κυκλοφορίες σε βιβλία, αληθινές ιστορίες και λαχταριστές συνταγές σε μία ενότητα αποκλειστικά αφιερωμένη στο παιδί!

InfoHealth:

Θέματα που αφορούν την υγεία και τη διατροφή της εγκύου και του παιδιού από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, αλλά και συνεντεύξεις με ειδικούς, ρεπορτάζ και έρευνες που καλύπτουν πλήρως το μεγάλο κεφάλαιο της πρόληψης και προαγωγής της καλής υγείας μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης.

InfoMommy:

Προτάσεις διακόσμησης και αγοράς, θέματα ομορφιάς, μόδας και προσωπικής περιποίησης, άρθρα ψυχικής και σωματική υγείας, συμβουλές για θέματα σχέσεων και προτάσεις εξόδου, περιλαμβάνει αυτή η ενότητα, στην οποία η σύγχρονη μαμά θα βρει κάθε τι που ψάχνει.

InfoDad:

Δεν θα αφήναμε, φυσικά, τους μπαμπάδες παραπονεμένους, αφού μέσα σε αυτή την ενότητα θα βρουν θέματα που υπόσχονται να κάνουν την σχέση τους με τα παιδιά καλύτερη!

InfoSchool:

Το Infokids.gr βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όχι μόνο με το υπ. Παιδείας, αλλά και με εκατοντάδες Συλλόγους Γονέων από σχολεία όλης της Ελλάδας, πιάνοντας καλύτερα από κάθε άλλο μέσο τον παλμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κάθε νέα κυβερνητική ανακοίνωση, μα και οι πιο φρέσκες ιδέες και σχολικές προτάσεις περιλαμβάνονται σε αυτή την υπερπλήρη κατηγορία, αφιερωμένη στον Έλληνα μαθητή.

InfoTeens:

Λίγο πριν την ενηλικίωση μα πολύ μετά τα πρώτα παιδικά βήματα, στα εφηβάκια μας αξίζει μια ολόδική τους ενότητα, στην οποία, πέρα από ενημέρωση που τα αφορά, θα βρουν άρθρα για τα αγαπημένα τους αθλήματα, για παιχνίδια και gadgets, προτεινόμενα βιβλία κατάλληλα για την ηλικία τους, αλλά και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατηγορία “InfoΓνώση” με υπέροχα, διαχρονικά άρθρα με πολύ ενδιαφέρουσες ιστορικές και επιστημονικές πληροφορίες.

InfoBaby:

Στην πληρέστατη αυτή ενότητα, οι μέλλοντες γονείς θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες βασισμένες αποκλειστικά σε επιστημονικές πηγές για την περίοδο της προετοιμασίας της εγκυμοσύνης, αλλά και κατά την διάρκεια αυτής, ενώ ενδιαφέροντα και άκρως επίκαιρα άρθρα περιλαμβάνονται επίσης για την διαδικασία του τοκετού.

Πέρα από τις παραπάνω θεματικές ενότητες, στο Infokids.gr το ενδιαφέρον κερδίζουν βέβαια και άλλες “εκπλήξεις” μιας εντυπωσιακά πλούσιας σελίδας:

– Οι Διαγωνισμοί

συγκεντρώνουν πλήθος συμμετοχών, προκειμένου οι αναγνώστες να κερδίσουν πλούσια δώρα, βιβλία και προσκλήσεις στα καλύτερα events.

– Στήλη δικηγόρου και ψυχολόγου:

Οι δύο ειδικές αυτές στήλες δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για να υπάρξει μια διαλεκτική μεταξύ των αναγνωστών και των επιστημονικών συνεργατών μας που αναλαμβάνουν να απαντήσουν με εχεμύθεια, αμεσότητα και συνέπεια στα πιο φλέγοντα ερωτήματά τους.

– Σκέψεις ζωής από τον ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα:

Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας μας τιμά με κείμενά του που υπογράφει αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Infokids.gr, τα οποία μάλιστα χαίρουν μεγάλης αναγνωσιμότητας.

– InfoTV:

Στο μεγάλο αυτό “κουτί” στο κέντρο της σελίδας μας θα βρείτε όλα τα βίντεο που το Infokids.gr έχει παράξει κατά την διάρκεια των ετών, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και στιμιότυπα εκδηλώσεων.

– Μεγάλα Αφιερώματα, π.χ. Εκπαίδευση, Υγεία κ.ά.:

Μία νέα, πρωτοποριακή ενότητα της σελίδας με τη μορφή e-magazine, στην οποία ο αναγνώστης θα βρει συγκεντρωμένα πληθώρα άρθρων μιας συγκεκριμένης θεματικής που αλλάζει εποχικά.

Αναζητήστε μας στα social media

Ειδική μνεία αξίζει στην παρουσία του Infokids.gr στα social media, όπου δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες έρχονται σε επαφή με το μέσο καθημερινά.

Η σελίδα μας στο Infokids.gr μετρά ήδη σχεδόν 200.000 followers, οι οποίοι ενημερώνονται ανελλιπώς πρώτοι για ό,τι έχει να κάνει με το παιδί τους.

Η σελίδα μας στο Instagram έχει ένα αφάνταστα “ζεστό” κοινό περίπου 20.000 followers.

Ενεργή παρουσία έχει, βέβαια, το μέσο και στο Twitter και φυσικά μέσα από το ομώνυμο κανάλι στο YouTube.

Τέλος, σταθερή επαφή με τους αναγνώστες κρατάμε καθημερινά μέσω του newsletter μας.

Η Ομάδα

  • Διεύθυνση Σύνταξης: Σοφία Κωστάρα
  • Αρχισυντάκτρια: Κωνσταντίνα Μερκούρη
  • Σύνταξη: Μαρία Κεφαλά / Έλενα Ριγοπούλου / Κλέλια Κλούντζου / Ιφιγένεια Τσαντίλη
  • Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας: Κωνσταντίνα Μερκούρη
  • Υπεύθυνη για θέματα Υγείας: Σοφία Κωστάρα
  • Ειδικοί Συνεργάτες: Νταλούκας Κωνσταντίνος / Παιδίατρος Παρδάλη Άννα / Παιδίατρος Παναγάκης Γεώργιος / Γυναικολόγος
  • Διεύθυνση Εμπορικού Τμήματος: Γιάννα Μαραβέλλα
  • Επικοινωνία: Ελενα Ρηγοπούλου
  • Αποστολή Δελτίων Τύπου: [email protected]
  • IT: Κώστας Λαμπρόπουλος

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ IOVEL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ

ΤΗΛ. 210-5121893
ΕΔΡΑ: ΜΥΛΩΝ 75 – 10441 ΑΘΗΝΑ