«Τask force» στα σχολεία για την αντιμετώπιση της βίας-Ποιος ο ρόλος της

Προσλήψεις αναπληρωτών: Η υφυπουργός Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για τη β΄ φάση προσλήψεων

«Τask force» στα σχολεία για την αντιμετώπιση της βίας-Ποιος ο ρόλος της

Η δημιουργία μιας εξειδικευμένης τετραμελούς ομάδας ειδικών (task force), που θα ενημερώνει άμεσα την εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς πρέπει να δράσει για τα ζητήματα βίας στα σχολεία, είναι ο στόχος της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η ομάδα των ειδικών θα εξετάζει τις καταγγελίες που θα λαμβάνονται στην Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας η οποία ετοιμάζεται και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το σχολείο για την εξέλιξη του ζητήματος, θα εποπτεύει και όποτε χρειαστεί θα πραγματοποιεί και επιτόπιες επισκέψεις. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, δηλαδή ποιος θα καταγράφει, τι θα καταγράφει, πώς θα χρησιμοποιείται η καταγεγραμμένη πληροφορία.

Επίσης η κ. Μιχαηλίδου προανήγγειλε την αλλαγή στον τρόπο καταγραφής των κενών στα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά, μέσω ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με μια πλήρη αντικειμενική καταγραφή που θα επιταχύνει τις διαδικασίες και σαφώς θα μειώσει την ταλαιπωρία των παιδιών, αλλά και μόνιμες προσλήψεις 4.000 με 5.000 εκπαιδευτικών ανά έτος, για την επόμενη τετραετία.

Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με τη Γ’ φάση προσλήψεων «θα έχουμε τη μεγαλύτερη κάλυψη σε ό,τι αφορά στα στελέχη της ειδικής αγωγής».

Διαβάστε επίσης:

Λεωφορείο παρέσυρε αγοράκι 5,5 ετών-Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Αυτός ο δάσκαλος έκανε την ορθογραφία… σκυταλοδρομία και τα παιδιά ξετρελάθηκαν!

Υπέροχη σαλάτα: Μάνγκο, σπανάκι, μύρτιλα, καρύδια και φέτα

Ροή Ειδήσεων