Το φετινό Summer Camp της Τεχνόπολης εμπνέεται από τον μαγικό κόσμο των ζώων!

Summer Camp της Τεχνόπολης

Το φετινό Summer Camp της Τεχνόπολης εμπνέεται από τον μαγικό κόσμο των ζώων!

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η αγάπη και ο σεβασμός για τα ζώα σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ποιο παιδί δε θέλει να διασκεδάσει με απίθανες δραστηριότητες τα καλοκαίρια και ποιος γονιός δεν θέλει να προσφέρει μια δραστηριότητα που θα συνδυάζει εκπαίδευση και ψυχαγωγία; Τα Summer Camps είναι οργανωμένα προγράμματα που προσφέρουν διάφορες δραστηριότητες όπως αθλήματα, τέχνες, επιστήμες και εκπαίδευση. Αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν νέους φίλους και να ζήσουν στιγμές διακοπών ακόμα και στην καρδιά της πόλης!

Το φετινό Summer Camp της Τεχνόπολης είναι εδώ και φέτος για να χαρίσει στα παιδιά όλα τα παραπάνω. Με κεντρικό άξονα του Camp την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αγάπη για τα ζώα, το πρόγραμμα υπόσχεται να εμπνεύσει τους μικρούς συμμετέχοντες να ανακαλύψουν νέους κόσμους και να έρθουν κοντά στη φύση, χωρίς οι γονείς – που μένουν στην πόλη – να κάνουν τον παραμικρό κόπο.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον αξιοθαύμαστο κόσμο των ζώων και πλάσματα όλων των ειδών, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά παιχνίδια, πρωτότυπα εργαστήρια και πολλές απίθανες δραστηριότητες που θα κάνουν αυτό το καλοκαίρι αξέχαστο!

Κάθε πενθήμερο θα έχει και μια συγκεκριμένη θεματολογία, στην οποία τα παιδιά περιηγούνται μέσα από διασκεδαστικούς τρόπους: μεγαλοπρεπή πτηνά, προϊστορικά ζώα, θαλάσσια ζώα και φανταστικά πλάσματα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και έμπειρους παιδαγωγούς και προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καθώς και την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα.

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί;

Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί και φέτος από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και για τέσσερις εβδομάδες (πενθήμερα), οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες στους ασφαλείς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, κάνοντας καλοκαιρινές «διακοπές» στην καρδιά της πόλης!

Οι δράσεις ξεκινούν στις 08:00 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 16:00 το απόγευμα, ενώ κάθε εβδομάδα αφιερώνεται σε μια ξεχωριστή θεματική από το ζωικό βασίλειο, κάνοντας την κάθε ημέρα μοναδική και αξέχαστη:

1η εβδομάδα:

Η πρώτη εβδομάδα του Summer Camp φέρνει τον κόσμο των μεγαλοπρεπών πτηνών μπροστά στα μάτια των παιδιών με μια ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων γεμάτων δημιουργικότητα και εκπαιδευτική αξία.

Από το εικαστικό εργαστήριο, όπου διαμορφώνουν τα δικά τους φανταστικά πτηνά με χαρτόνια και χρώματα, μέχρι το θεατρικό εργαστήριο που ανακαλύπτει ιστορίες και μυστικά των πτηνών μέσα από ασκήσεις έκφρασης, οι μικροί συμμετέχοντες γνωρίζουν τον κόσμο των πτηνών με διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο. Μέσα από επισκέψεις στον Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά αρπακτικά πτηνά.

Με χορευτικά εργαστήρια που εμπνέουν φαντασία και δημιουργικότητα, και μαθήματα Αφρικανικού χορού που εξιστορούν τις κοινωνικές σχέσεις και επικοινωνία των πτηνών με έναν εντυπωσιακό τρόπο, το πρόγραμμα “Μεγαλοπρεπή Πτηνά” ανοίγει την πόρτα για ένα ταξίδι γεμάτο μάθηση, δημιουργία και διασκέδαση.

SUMMER CAMP
TECHNOPOLIS

2η εβδομάδα:

Το πρόγραμμα “Προϊστορικά Ζώα” της δεύτερης εβδομάδας προσκαλεί τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εποχή των παγετώνων και των αρχαίων δασών, για να ανακαλύψουν τα προϊστορικά ζώα μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν τη μαγεία των δεινοσαύρων και των μαμούθ μέσω θεατρικών παιχνιδιών, εικαστικών εργαστηρίων και χορευτικών δραστηριοτήτων.

Τα παιδιά θα φτιάξουν προϊστορικές εγκαταστάσεις, θα εξερευνήσουν το παλιό εργοστάσιο Φωταερίου και το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, ανακαλύπτοντας απολιθώματα και τα ίχνη των αρχαίων ζώων.

3η εβδομάδα:

Η τρίτη εβδομάδα του προγράμματος επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του θαλάσσιου κόσμου και των πλασμάτων που τον κατοικούν. Μέσα από δραστηριότητες όπως το εργαστήριο STEAM, όπου τα παιδιά εξερευνούν τον ρόλο της ρομποτικής στη φροντίδα των θαλάσσιων ζώων, έως το θεατρικό παιχνίδι που τους επιτρέπει να αναπαραστήσουν τη ζωή και τα χαρακτηριστικά των θαλάσσιων πλασμάτων, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ποικιλία της θαλάσσιας ζωής και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο οικοσύστημα του πλανήτη μας.

Μέσα από δραστηριότητες yoga, εικαστικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη θαλάσσια κόσμο με διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο.

4η εβδομάδα:

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, με θέμα “Φανταστικά Πλάσματα”, οι μικροί συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας μέσα από μια ποικιλία εκδηλώσεων και προγραμμάτων.

Με έμφαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τα παιδιά θα δημιουργήσουν δικά τους φανταστικά πλάσματα μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες όπως η κατασκευή ρομποτικών ζώων με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, εικαστικά εργαστήρια για τη δημιουργία χάρτινων πλασμάτων και κόσμων, καθώς και θεατρικά εργαστήρια που προωθούν τη φαντασία και τη δημιουργική έκφραση.

Τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με θέματα όπως η φύση, η φιλία, η ελευθερία και η ευαισθησία απέναντι στα ζώα, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις που διδάσκουν σημαντικά μηνύματα και αναδεικνύουν τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των θεματικών εβδομάδων.

Ροή Ειδήσεων