Τέλος του σχολικού έτους για τα Γυμνάσια: Σήμερα η λήξη των εξετάσεων – πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Γυμνάσια: Το πρόβλημα στα σχολεία λόγω Ευρωεκλογών

Τέλος του σχολικού έτους για τα Γυμνάσια: Σήμερα η λήξη των εξετάσεων – πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Και επίσημα τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς για τα Γυμνάσια – πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Σήμερα, 17 Ιουνίου 2024, ολοκληρώνονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια όλης της Ελλάδας, σηματοδοτώντας το τέλος της εξεταστικής περιόδου που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου ολοκλήρωσαν σήμερα τις εξετάσεις τους, κλείνοντας με επιτυχία τη σχολική χρονιά!

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων;

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το
αργότερο μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν
διδαχθέντων, στρατευσίμων ή μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογήμενα, τα αποτελέσματα
των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

Ολόκληρη η απόφαση για τα Γυμνάσια:

Μετά το καλοκαίρι, έρχεται το άνοιγμα για τα σχολεία. Οι διακοπές τελειώνουν, οι ανέμελες στιγμές λιγοστεύουν και μαθητές και φοιτητές επιστρέφουν στα θρανία τους. Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει τον Σεπτέμβριο. Κανονικά θα ανοίξουν και φέτος τα σχολεία, στην καθιερωμένη τους ημερομηνία, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Πότε “πιάνουν δουλειά” δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από την 2η Σεπτεμβρίου 2024 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάντα είναι δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη των σχολείων. Αυτό συμβαίνει γιατί θα πρέπει να ετοιμαστούν και η σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι του 2024;

Λίγες μέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αν η 11η Σεπτεμβρίου είναι Κυριακή;

Το 2022, για παράδειγμα, η 11η Σεπτεμβρίου έπεφτε Κυριακή και οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους την 12η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Κέρδισαν στην ουσία μία ημέρα παραπάνω από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το ίδιο όμως δεν αναμένεται να γίνει για το 2024. Φέτος η 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα ανοίγματος των σχολείων πέφτει Τετάρτη. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Τι ώρα ξεκινά ο αγιασμός στα σχολεία;

Στις 8 και 15 το πρωί αναμένεται πως θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων στην Ελλάδα. Συνήθως αυτή την ώρα ξεκινούν τα περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γυμνάσια και λύκεια, ξεκινούν αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, κάθε σχολείο θα στείλει ανακοίνωση για την ώρα του αγιασμού.

Ροή Ειδήσεων