Τέμπη: «Μας σκότωσαν τη Δήμητρα» – Το συγκινητικό πανό για το χαμό της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τέμπη: «Μας σκότωσαν τη Δήμητρα» – Το συγκινητικό πανό για το χαμό της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 57 άνθρωποι. Εικόνες με ακρωτηριασμένους ή συνθλισμένους ανθρώπους αντίκρισαν οι διασώστες. Τραγικά πρόσωπα αποτελούν οι συγγενείς των θυμάτων πολλοί από τους οποίους κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους ή να δώσουν υλικό DNA για την ταυτοποίηση.

«Μας σκότωσαν τη Δήμητρα» – Το συγκινητικό πανό για το χαμό της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η οικογένεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλία θρηνεί τον χαμό μίας μεταπτυχιακής φοιτήτριας. Φίλες της 24χρονης Δήμητρας Καπετάνιου, που χάθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα κρατούσαν  σήμερα, στην μαζική πορεία που έγινε στον Βόλο, συγκινημένες πανό που έγραφε συγκλονίζοντας όλους «Μας σκότωσαν τη Δήμητρα» διαβάζουμε στο magnesianews.gr.

Ο Κώστας Μάγος, αν. Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος του μεταπτυχιακού που φοιτούσε η αδικοχαμένη φοιτήτρια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χάσαμε μία φοιτήτριά μας από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, η οποία ερχόταν για τις ανάγκες των σπουδών της από την Θεσσαλονίκη. Θεωρούμε ότι αυτό ήταν δολοφονία, και δεν πρέπει να μείνει έτσι. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται. Εμείς ως Τμήμα είμαστε συντετριμμένοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη ξεχάσουμε την Δήμητρα».

Όλο το Τμήμα, δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό της Δήμητρας. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γράφει χαρακτηριστικά «Από σήμερα η κοινότητά μας έχει στιγματισθεί από την απώλειά σου. Σε χάσαμε, μαζί με τόσους άλλους νέους και μεγαλύτερους συνανθρώπους μας στο τρομερό δυστύχημα των Τεμπών. Ήσουν μόνο 24 ετών με όλη τη ζωή μπροστά σου.

Ο πόνος και ο θυμός μας είναι ανείπωτοι. Πόνος για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων. Θυμός για την ανευθυνότητα με την οποία η πολιτεία προσεγγίζει την καθημερινότητά μας.

Μια από αυτές τις πτυχές της καθημερινότητας είναι η ανάγκη για μετακίνηση των φοιτητριών και των φοιτητών μας στο πλαίσιο των σπουδών τους, μια ανάγκη η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο σε καιρούς πολλαπλών κρίσεων.

Η αγανάκτησή μας είναι τεράστια. Θα συνταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις προσπάθειες που γίνονται αφενός για να μην ξεχαστούν οι άνθρωποι που τόσο άδικα χάθηκαν, αφετέρου για να συζητηθούν ανοικτά όλες οι διαστάσεις αυτού του εγκλήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει.

Αγαπημένη μας Δήμητρα,
Θα μας συνοδεύει για πάντα το χαμόγελό σου, το καθαρό σου βλέμμα, ο δυναμισμός σου  και η θετική ενέργεια που καθόρισαν τις σχέσεις στην κοινότητα του μεταπτυχιακού μας.  Καλό σου ταξίδι…

Φοιτήτριες και φοιτητές, διδάσκουσες και διδάσκοντες στο μεταπτυχιακό και προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

H 24χρονη Δήμητρα Καπετάνιου, η οποία βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι του τρένου. Η άτυχη νεαρή ήταν στους αγνοούμενους της τραγωδίας με τη σορό της να ταυτοποιήθηκε με την μέθοδο DNA.

Ο πατέρας της 24χρονης, Κλεάνθης Καπετάνιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αναρίτα της Πάφου και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Θεσσαλονίκη πριν από τριάντα περίπου χρόνια.

Η άτυχη Δήμητρα ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας. Η 24χρονη αποφοίτησε το περασμένο καλοκαίρι από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τελείωσε νηπιαγωγός. Σύμφωνα με την καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου, Μαριάννα Παυλίδου, κατά την ορκωμοσία του έτους της, τον περασμένο Ιούνιο, διάβασε τον όρκο των φοιτητών.

Διαβάστε επίσης:

Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο την Κυριακή 12 Μαρτίου

Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους – «Εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα μικρέ» φωνάζουν οι μαθητές

Τέμπη: Η συγκλονιστική μαρτυρία του Στέλιου που έσωσε 5χρονο μέσα από το φλεγόμενο 3ο βαγόνι (video)

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων