Τέμπη: Συγκινεί ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν – «Είχαν μαρτυρικό θάνατο όσοι βρίσκονταν στο τρένo»,

Τέμπη: Συγκινεί ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν – «Είχαν μαρτυρικό θάνατο όσοι βρίσκονταν στο τρένo»,

Ο πατέρας Νέστορας Σαραντίδης, ο ιερέας που βάφτισε και κήδεψε τρία νέα κορίτσια που σκοτώθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Βάπτισα και τα τρία κορίτσια και τα συνόδευσα στον τελευταίο τόπο κατοικίας τους. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Θα είναι όπως όλοι μας δίπλα στις οικογένειές τους»

Ειδικότερα, ο ιερέας είπε στον Alpha: «Είναι τραγικό το γεγονός. Και του δυστυχήματος. Οι κληρικοί, πόσω μάλλον οι οικογένειές τους, ονειρεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τα παντρέψουν και να δουν εγγόνια. Και έρχεται ξαφνικά που ο Θεός επιτρέπει – δεν το θέλει- να γίνει ένα κακό και ξαφνικά χάνονται… Εγώ στη δική μου ενορία, σαν κληρικός 30 χρόνια, έζησα αυτή τη γενιά των παιδιών γιατί τα βάφτισα. Ήταν η Αφροδίτη, η Φραντζέσκα, η Μαρία Θωμαή που είχα βαφτίζει εγώ».

«Είχαν μαρτυρικό θάνατο όσοι βρίσκονταν στο τρένο. Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε τους γονείς»

«Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε εμείς τους γονείς και τις οικογένειές τους. Αυτό που παρατήρησα ήταν μία αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια που είχαν. Κι εγώ, ως άγαμος, είχα στενοχώρια και θλίψη που θάβω τα παιδιά. Φαντάζομαι τι θα πρέπει να νιώθανε οι γονείς. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο ιερέας.

«Κάθε μέρα αυτή τη βδομάδα κάνω κηδείες από κορίτσια που είχα βαπτίσει»

Διαβάστε επίσης:

«Ακούσαμε το παιδί να φωνάζει βοήθεια», λέει γείτονας για τον 7χρονο που κλείδωσε ο μπαμπάς σπίτι και έφυγε

Τέμπη: Θρήνος στο τελευταίο “αντίο” στην 23χρονη Φραντζέσκα – Την κήδεψε ο παπάς που την βάφτισε (video)

Ηράκλειο: 17χρονος πήγε στο σχολείο με όπλο – Σοκ για καθηγήτρια και συμμαθητές

Τέμπη: “Το συναίσθημα ότι μπορεί να πεθάνω δεν μπορώ να το ξεχάσω” – Συγκλονίζει η μαρτυρία φοιτήτριας (video)

Ροή Ειδήσεων