Τέμπη: «Tραγική η κατάσταση νεαρά παιδιά και φοιτητές οι νεκροί» – “Ακρωτηριάστηκε 20χρονη” -Συγκλονίζει η περιγραφή διασώστη

Τέμπη: «Tραγική η κατάσταση νεαρά παιδιά και φοιτητές οι νεκροί» – “Ακρωτηριάστηκε 20χρονη” -Συγκλονίζει η περιγραφή διασώστη

Την τραγική κατάσταση που αντίκρισε στα Τέμπη, φτάνοντας στο σημείο της τραγωδίας, μετά το τραγικό δυστύχημα με τρένο το βράδυ της Τρίτης, περιέγραψε ένας διασώστης.

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φτάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ» λέει ο διασώστης μιλώντας στο Mega για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Tραγική η κατάσταση νεαρά παιδιά και φοιτητές οι νεκροί»

«Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα» συγκλονίζει.

Ο διασώστης ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νεαρά παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

«Να μην το ζήσει αυτό άλλος άνθρωπος»

Η συγκλονιστική μαρτυρία στο LamiaReport νεαρής Λαμιώτισσας που ήταν μέσα στο τρένο το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία. Εμφανώς σοκαρισμένη μίλησε στο LamiaReport μια επιβάτιδα από τη Λαμία, που ταξίδευε με τη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης από το Λιανοκλάδι στη Θεσσαλονίκη.

«Ξεκίνησα από το Λιανοκλάδι για Θεσσαλονίκη. Είχαμε μια καθυστέρηση 15′ λεπτά στα Παλαιοφάρσαλα και στη συνέχεια ξεκινήσαμε και πάλι για Θεσσαλονίκη. Ήμουν στο δεύτερο βαγόνι.

Λίγο πριν τα Τέμπη ξαφνικά ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ και τιναχτήκαμε κυριολεκτικά στον αέρα. Το τρένο μετά τη σύγκρουση εκτροχιάστηκε, ενώ το μπροστινό βαγόνι το οποίο διαλύθηκε εντελώς πήρε και φωτιά. Ακολούθησαν σκηνές πανικού.

Βγήκαμε από τα παράθυρα από το τουμπαρισμένο βαγόνι βοηθώντας οι επιβάτες ο ένας τον άλλο για να απεγκλωβιστούμε. Είδα πολλούς τραυματίες και αυτό που δεν ξεχάσω ποτέ, είναι μια κοπέλα περίπου 20 ετών με ακρωτηριασμένο πόδι. Είμαι πολύ σοκαρισμένη. Να μην το ζήσει αυτό άλλος άνθρωπος…»

«Δεν ξέρω εάν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, μόνο νεκροί θα ανασύρονται πλέον» – Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στο MEGA

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που έχουν μεταφερθεί νεκροί και τραυματίες.

«Πρέπει να ανακοινωθούν ονόματα τραυματιών, καθώς η αγωνία των συγγενών έχει φτάσει στο κόκκινο. Πρώτο μέλημά μας ήταν να φτάσουν οι τραυματισμένοι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα νοσοκομεία. Αρκετοί τραυματισμένοι που διακομίστηκαν, εκτός από τους υπάρχοντες, έχουν ήδη φύγει», συμπλήρωσε.

«Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα τρία πρώτα βαγόνια που πολτοποιήθηκαν, μόνο εκεί αν μπορέσουν να μπουν. Πιθανότατα να ανασύρουν πτώματα, δεν ξέρω εάν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, μόνο νεκροί θα ανασυρθούν πλέον», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: “Προσπάθησα να σώσω κόσμο.. Βγάλαμε μωρό 6 μηνών ζωντανό”

Πώς να κατανοήσετε την ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Ο Φιλάργυρος” στο Θέατρο Βρετάνια (5/3)

Ροή Ειδήσεων