Τερματισμός κύησης στους 5 μήνες: “Δεν γινόταν να είμαστε εγωιστές”, λέει η μητέρα

Τερματισμός κύησης στους 5 μήνες: “Δεν γινόταν να είμαστε εγωιστές”, λέει η μητέρα

Τερματισμός κύησης στους 5 μήνες: “Δεν γινόταν να είμαστε εγωιστές”, λέει η μητέρα

Ανυπομονούσε να γίνει για πρώτη φορά μανούλα όσο τίποτε άλλο, όμως αναγκάστηκε να πάρει μία απίστευτα σκληρή απόφαση. Με πόνο στην καρδιά εξήγησε γιατί τερμάτισε την εγκυμοσύνη της στους 5 μήνες.

Η Ashley Faith, 35 χρονών, από τη Ν. Υόρκη, και ο άνδρας της, ζούσαν στιγμές ευτυχίας όταν ανακάλυψαν τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι θα αποκτούσαν παιδάκι. Έπειτα από 1,5 χρόνο προσπαθειών, τον Οκτώβριο του 2021 θα αποκτούσαν το πρώτο τους μωρό. “Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω μαμά. Και πλέον το όνειρό μου θα γινόταν πραγματικότητα”, αποκαλύπτει η ίδια.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τους 5 μήνες

Επειδή δυσκολεύτηκε αρκετά να αποκτήσει παιδί, το ζευγάρι αποφάσισε να περιμένει λίγο πριν το ανακοινώσει στους δικούς του. Τα μεγάλα νέα ήρθαν τελικά στις 18 εβδομάδες και σκόρπισαν τη χαρά. “Όλα πήγαιναν καλά. Πέρασα το πρώτο τρίμηνο με τις πρωινές ναυτίες. Μάθαμε, ότι θα είναι αγόρι. Βάψαμε το δωμάτιό του και διαλέξαμε το όνομά του”, περιγράφει η ίδια.

Στις 19 εβδομάδες η Faith έκανε την εξέταση δευτέρου επιπέδου. “Ο γιατρός είδε κάτι σε αυτή την εξέταση που επρόκειτο να αλλάξει τις ζωές μας για πάντα… Όλη την επόμενη εβδομάδα και παραπάνω βιώσαμε τον πραγματικό πόνο”, συνεχίζει.

Γιατροί ειδικοί στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου βρήκαν έναν σπάνιο θρόμβο αίματος μέσα σε μία κύστη, στον ομφάλιο λώρο.

“Οι γιατροί είχαν δει τους θρόμβους και τις κύστες χωριστά, ποτέ μαζί. Η πιθανότητα να έχεις θρόμβο είναι 0,0025%. Ήμουν μία απίθανη περίπτωση ασθενούς”, λέει η Faith. “Οποιαδήποτε στιγμή ο θρόμβος θα μπορούσε να διακόψει την παροχή οξυγόνου και τροφής μέσω του ομφάλιου λώρου στο μωρό μας και να το σκοτώσει.”

Δεν υπήρχε εναλλακτική

Τερματισμός κύησης στους 5 μήνες: “Δεν γινόταν να είμαστε εγωιστές”, λέει η μητέρα

Η Ashley λέει, ότι πήρε την τραυματική απόφαση να τερματίσει την κύηση, καθώς δεν υπήρχε καμία πιο “εύκολη” λύση. Βρισκόταν εξάλλου ήδη στον 5ο μήνα. “Δεν έχω νιώσει ποτέ τον πόνο που ένιωσα εκείνη τη μέρα”, λέει η ίδια.

“Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν τον χειρότερο πόνο της ζωής τους, για να καταλήξουν όμως με ένα όμορφο υγιές μωρό στην αγκαλιά τους. Εγώ βίωσα τον χειρότερο πόνο της ζωής μου και μετά πήγα στο σπίτι με άδεια χέρια, με έναν λογαριασμό των 12.000 δολαρίων και με την καρδιά μου μαύρη από τη στεναχώρια.”

Ωστόσο, συνεχίζει, δεν το μετανιώνει: “Στο μυαλό μου, δεν υπήρχε απόφαση. Δεν θα θεωρούσα τον εαυτό μου καλή μαμά, μα εγωίστρια μαμά αν έφερνα στον κόσμο ένα παιδί υπό αυτές τις συνθήκες.”

“Το δωμάτιό του πλέον είναι άδειο. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την ημέρα της γέννησής του. Ούτε τα πρώτα του ρουχαλάκια. Νιώθω, τουλάχιστον, ικανοποίηση που στη Ν. Υόρκη ο νόμος επιτρέπει τέτοιες χειρουργικές παρεμβάσεις σε προχωρημένη κύηση”, καταλήγει.

Πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε ακόμα:

Δομοκός: “Χαροπαλεύουν” ανεμβολίαστοι γονείς που νοσούν – Τα 2 μικρά παιδιά τους τα έχει αναλάβει η γιαγιά

Αντιμέτωποι με κυρώσεις και πρόστιμα οι αρνητές γονείς – Τι θα γίνει με την φοίτηση των παιδιών τους

Η Κίνα ανακαλύπτει 12 εκατομμύρια παιδιά που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν

Ροή Ειδήσεων