Θα δοθούν δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους μαθητές; Τι απαντά η Β. Παπαευαγγέλου

Θα δοθούν δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους μαθητές; Τι απαντά η Β. Παπαευαγγέλου

Θα δοθούν δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους μαθητές; Τι απαντά η Β. Παπαευαγγέλου

Στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι θα δοθεί σε όλους τους ενήλικες πολίτες (εμβολιασμένους και μη) δωρεάν ένα self test από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, «ώστε να ελέγξουμε την πανδημία» ενόψει των Χριστουγέννων η διαπιστευμένη συντάκτρια σε θέματα Υγείας συντάκτρια του Infokids.gr ρώτησε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα αν η διανομή αυτού του δωρεάν self test θα επεκταθεί και στους εμβολιασμένους μαθητές

Η ερώτηση του Infokids.gr για τα self test σε εμβολιασμένους μαθητές

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να χορηγηθεί δωρεάν self test και στους εμβολιασμένoυς μαθητές, όπως θα γίνει το διάστημα 6 ως 12 Δεκεμβρίου για όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερος υγειονομικός έλεγχος, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το θέμα αυτό δεν έχει πέσει στο τραπέζι, θα μπορούσε ωστόσο να συζητηθεί.

«Δεν έχει συζητηθεί self test για εμβολιασμένα παιδιά, θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε. Τα δεδομένα δείχνουν ότι στα Λύκεια που έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, δεν έχουμε αυξημένα κρούσματα. Στα Δημοτικά, όπου τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουμε περισσότερα κρούσματα. Και πάλι, βέβαια δεν έχει ξεπεράσει στο σύνολο των παιδιών 4 έως 18 το 25% των κρουσμάτων σταθερά σε όλη τη φάση αυτή του φθινοπώρου», απάντησε.

Διαβάστε επίσης:

“Χάλκινη” η 17χρονη Αλέξανδρα Εφραίμογλου στους παγκόσμιους αγώνες τραμπολίνο

Αγαπητή μαμά, η αξία σου δεν μετριέται με το πόσο αψεγάδιαστα τα κατάφερες σήμερα

Αρπαγή 10χρονης: «Ήθελα να της προσφέρω μητρικά μου αισθήματα» – Ποια ποινή ζήτησε η εισαγγελέας

Ροή Ειδήσεων