«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου»: Οι Καρυάτιδες πρωταγωνιστούν στο νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τούμπου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου»: Οι Καρυάτιδες πρωταγωνιστούν στο νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τούμπου

Η ιστορία των Καρυάτιδων που χωρίστηκαν και ανυπομονούν να σφίξουν ξανά σε μια αφήγηση για παιδιά.

Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν να τη σφίξουν και πάλι στην αγκαλιά τους. Ένας απρόσμενος επισκέπτης, ο μικρός Ζήσης γίνεται μάρτυρας της συνομιλίας τους. Εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του γεννιέται μια καταπληκτική ιδέα! Σκέφτεται να μεταφέρει ο ίδιος στο Λονδίνο κάτι ως ένδειξη της νοσταλγίας τους.

Ποια έκπληξη περιμένει τον ήρωα στο Βρετανικό Μουσείο;

Θα καταφέρει να συναντηθεί με την Καρυάτιδα;

Πώς θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα;

Σκανάρετε το QR code και απολαύστε την περιήγησή σας στον ιστότοπο του βιβλίου. Στο πολιτιστικό σας ταξίδι, θα προσανατολιστείτε με ψηφιακή πυξίδα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα παιχνίδια μνήμης, τα παζλ, τις χρωμοσελίδες, τα φύλλα εργασίας και την πίστα ρομποτικής.
Καλή διασκέδαση!

*Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε αγγλική έκδοση με τίτλο «I was born in Greece».

Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Τούμπος, αποφοίτησε από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πρόγραμμα «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές πολιτικές στην Εκπαίδευση, κατάρτιση και έρευνα». Εργάζεται ως δάσκαλος από το 1999 σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Από το 2006 κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται σε δημόσια σχολεία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με θέματα των μειονοτήτων και κοινωνικών μεταβολών, τον διάλογο των πολιτισμών, τον ρατσισμό, τη διαφορετικότητα, τη σχολική βία, τη διαπολιτισμική και παγκόσμια αναπτυξιακή εκπαίδευση, τα ψηφιακά διδακτικά σενάρια. Στα πλαίσια πολιτισμικών προγραμμάτων έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας με στόχο τη θεατρική διασκευή και παρουσίαση των βιβλίων τους, όπως Χρήστος Μπουλώτης, Ελένη Χατζούδη – Τούντα, Ελένη Δικαίου.
Έχει βραβευτεί από τη Unicef για την εκπόνηση του προγράμματος με τίτλο: «Τα Παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα δικαιώματά τους».

Έχει λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως: Teachers 4 Europe και Erasmus+ ΚΑ1: Κινητικότητα και εκπαίδευση ενηλίκων με τίτλο: «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση σε περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης (MOODLE)».
Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής στα Συνέδρια: «Νέος Παιδαγωγός» (ISBN: 978-61882301-0-1) και «Μελετώντας, Διδάσκοντας, Μαθαίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση» (ISBN: 978-960-08-0814-8).

Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τη σχολική βία και εκφοβισμό, τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, τις θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές στη διδακτική της ανάγνωσης, τις νέες τεχνολογίες – εργαστήρια δεξιοτήτων και τη σχολική ψυχολογία.

Έχει σημαντική διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων στο μάθημα της παιδικής λογοτεχνίας (στα Δημόσια ΙΕΚ), ενώ τα τελευταία χρόνια απασχολείται ως εξεταστής της ελληνικής γλώσσας για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσης για πολιτογράφηση.

+9 ετών
Εκδόσεις Αγγελάκη
Αριθμός Σελίδων: 52

Διαβάστε επίσης:

Η εγγονή της Σταχτοπούτας: Ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας για κορίτσια κάθε ηλικίας

«Μια άλλη ιστορία»: Η Σία Κοσιώνη έγραψε το πρώτο της παιδικό βιβλίο