«Θέλουμε Πειράματα στο σχολείο»: Ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικής είναι γεγονός – Δείτε πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

«Θέλουμε Πειράματα στο σχολείο»: Ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικής είναι γεγονός – Δείτε πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

Στις 2 Μαρτίου από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι, διοργανώνεται το 4ο Φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για μαθητές του Δημοτικού.

Μια γιορτή επιστημών για μαθητές Δημοτικού

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) προσκαλεί τους μαθητές να βιντεοσκοπήσουν και να παρουσιάσουν το πείραμά τους, με κεντρικό θέμα: «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος».

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις καταξιωμένων επιστημόνων, αλλά και να συμμετέχουν σε debates γύρω από τη Φυσική, τη Βιολογία, τα Μαθηματικά, την Αστρονομία, το Διάστημα , την Ψηφιακή Τεχνολογία, την Πληροφορική, τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες και τη Ρομποτική.

«Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών τα παιδιά θα γνωρίσουν τις  Φυσικές Επιστήμες και θα τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον περιβάλλοντα κόσμο και τον ρόλο των εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής στη ζωή τους», τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του Φεστιβάλ, παιδιά, οικογένειες, φοιτητές και επαγγελματίες από κάθε χώρο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της επιστήμης με στόχο να παρουσιάσουν μαθαίνοντας.

Παρουσιάζονται: Ομιλίες των 30 λεπτών όπου παρουσιάζεται η ομορφιά του πειράματος και των παραστάσεων των Εννοιών των Φυσικών Επιστημών.
Παριστάνονται: Tα παιδιά εκτελούν μόνα τους πειράματα – δρώμενα – έργα τέχνης – παρουσιάσεις.

Οι μαθητές καλούνται να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής στο σχολικό εργαστήριο ή έξω από αυτό. Στο διάρκειας (έως) 3 λεπτών video θα πρέπει να εμπεριέχεται η θεωρητική υποστήριξη του πειράματος.

Μέσα από αυτή τη δράση η ΕΕΦ σκοπεύει

α) να αναδείξει τις πειραματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολικά εργαστήρια
β) να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν το πείραμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και
γ) να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν δεξιότητες πειραματισμού, παρουσίασης και επικοινωνίας.

Κάθε πείραμα θα κριθεί από την θεωρητική τεκμηρίωση, την μεθοδολογία, την πρωτοτυπία, την παρουσίαση.

Βραβεία

Επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της εκπαίδευσης, καλλιτέχνες και εκπροσώπους του τεχνολογικού κόσμου θα αξιολογήσει βάσει γνωστών κριτηρίων, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν ένα μήνα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, τις εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών.

1οΒραβείο: Δωρεάν Συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο της Ε.Ε.Φ. στην πόλη της Aίγινας (Ιούνιος 2019).

2ο Βραβείο: 10 Δωρεάν Συμμετοχές στο περιοδικό της ΕΕΦ PHYSICSNEWS.

Η εκδήλωση γίνεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ναυαρίνου 13Α)

Πληροφορίες www.eef.gr

 

Ροή Ειδήσεων