Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες μαθητριών για παρενόχληση από καθηγητή τους

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες μαθητριών για παρενόχληση από καθηγητή τους

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία μαθητριών και μαθητών του 1ου ΓΕΛ Πανοράματος για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή τους.

Σε προ ημερών ανακοίνωσή τους, τον κατήγγειλαν – μεταξύ άλλων  – ότι παρενοχλεί μαθήτριες εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε κατάληψη.

Με εντολή εισαγγελέα παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προς την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράβασης καθήκοντος, όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, μεταξύ αυτών και ο καταγγελλόμενος καθηγητής.

Μαθήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Όπως υποστηρίζουν τα ίδια τα παιδιά, ο καθηγητής είναι ιδιαίτερα διαχυτικός προς εκείνες, ως προς τις εκφράσεις και τις κινήσεις του, κάνοντάς τις να αισθάνονται άβολα και αμήχανα. Σε ανακοίνωση των μαθητών, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, αναφέρεται ότι τις παρενοχλεί τόσο εντός όσο και εκτός σχολικής μονάδας. Όπως ισχυρίζονται για το θέμα έχει ενημερωθεί τόσο η Διεύθυνση του σχολείου, όσο και οι καθηγητές. Προς συμπαράσταση των μαθητριών, το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Πανοράματος και το νεοσύστατο Δ.Σ. ενημερώνει ότι στις 13.12.22 παρέλαβε τα αιτήματα της κατάληψης του σχολείου, τα οποία επεξεργάστηκε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση

. Στις 14.12.22 κατά την δεύτερη ημέρα της κατάληψης, συμμετείχε ενεργά στην συνέλευση καθηγητών με εκπροσώπους του δεκαπενταμελούς, ώστε να απαντηθούν ένα ένα τα 17 ζητήματα που τέθηκαν και έφερε, ή ήρθε σε επαφή με εμπλεκόμενους φορείς.

Τα περισσότερα αιτήματα απαντήθηκαν ή/και δρομολογήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε διαδικασία έρευνας και οργάνωσης για την επίλυσή τους σε συνεργασία και με σχετιζόμενους φορείς. 

Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια των παιδιών εκείνων που συνεχίζουν την κατάληψη κι αναμένουμε την λήξη της κατάληψης, για να επανέλθει η κανονική λειτουργία κι έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση των υπόλοιπων αιτημάτων σε συνεργασία με την διεύθυνση και τους μαθητές.

Παρακαλούμε τους γονείς να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Γονέων για ανταλλαγή πληροφοριών και να συνδράμουν ο καθένας ξεχωριστά στην υποστήριξη του έργου μας με κάθε τρόπο.»

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί έπιπλό της – Δείτε για ποιο πρόκειται και τι πρέπει να κάνετε αν το έχετε αγοράσει

Δημιουργήστε τις ωραιότερες αναμνήσεις στα παιδιά σας τα φετινά Χριστούγεννα

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Mουσικής με γιορτινή μουσική στο Φουαγέ των Μουσών και πατινάζ στο Παγοδρόμιο!