Θρίαμβος για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων – Πρωταθλήτρια η Παναγιώτα Κούζιλου

Θρίαμβος για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων – Πρωταθλήτρια η Παναγιώτα Κούζιλου

Η εθνική μας ομάδα «σφράγισε» το πρωτάθλημα.

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Παναγιώτα Κούζιλου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων που διεξήχθη στην Κροατία.

Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή πρωταθλήτρια των 57 κιλών αγωνίστηκε με την Κροάτισσα Λάνα Πλιούσιτς στον τελικό και κατάφερε να επικρατήσει για να φορέσει το χρυσό μετάλλιο και να σημειώσει τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της. Μάλιστα, η Κούζιλου αφιέρωσε αυτό το μετάλλιο στον προπονητή της Βαγγέλη Παπουτσάκη, κάνοντάς του έτσι ένα δώρο για τα γενέθλιά του.

Παράλληλα, η Ουρανία Κάντζαρη σε έναν ισορροπημένο αγώνα θα μπορούσε κάλλιστα να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου αλλά τελικά στις λεπτομέρειες κρίθηκε η αναμέτρηση που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο και είναι πλέον η δεύτερη καλύτερη πυγμάχος στην Ευρώπη στην κατηγορία της.

Έτσι, η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα με τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και δύο χάλκινα από τις Παναγιώτα Κούζιλου, Ουρανία Κάντζαρη, Άννα Μαρία Τριφύλλη και Μαρία Γεωργοπούλου αντίστοιχα.

Το μήνυμα της Ελληνικής ομοσπονδίας πυγμαχίας:

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ‼️ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΓΜΑΧΙΑ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΥΖΙΛΟΥ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΝΤΖΑΡΗ – 2️⃣ ΧΑΛΚΙΝΑ Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ – 5️ 5εμπτες ΘΕΣΕΙΣ οι ΠΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΛΥΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ και ΖΑΡΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ “ΣΦΡΑΓΙΣΕ” ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Οι Ελληνίδες Αθλήτριες μας Παναγιώτα Κούζιλου και Ουρανία Κάντζαρη έδωσαν σήμερα συγκλονιστικούς αγώνες στους Τελικούς των κατηγοριών τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας «Youth Men and Women» στο Πόρετς της Κροατίας και μας γέμισαν με συγκίνηση και υπερηφάνεια για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν τιμώντας επάξια τα “γαλανόλευκα γάντια”.

Η Παναγιώτα Κούζιλου δεν διαπραγματευόταν το νικηφόρο αποτέλεσμα και κατάφερε παίζοντας εκπληκτικά να επικρατήσει επί της Κροάτισας αντιπάλου της οδηγώντας την στην ήττα μέσα στην έδρα της! Εξάλλου η Παναγιώτα λίγο πριν τον τελικό υποσχέθηκε στον Ομοσπονδιακό Προπονητή Βαγγέλη Παπουτσάκη ότι θα κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο και αυτό θα είναι το δώρο της για τα γενέθλια του προπονητή της, κρατώντας το λόγο της ακόμη μία φορά!

Η Ουρανία Κάντζαρη σε έναν ισορροπημένο αγώνα θα μπορούσε κάλλιστα να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου αλλά τελικά στις λεπτομέρειες κρίθηκε η αναμέτρηση που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο και είναι πλέον η δεύτερη καλύτερη πυγμάχος στην Ευρώπη στην κατηγορία της.

Αναλυτικά η Εθνική μας Ομάδα κατάφερε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της να παραμείνει επάξια στην Κορυφή της Ευρώπης σημειώνοντας τις εξής διακρίσεις

ΚΟΎΖΙΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 57 k.g

ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 54 k.g

ΤΡΙΦΎΛΛΗ ΆΝΝΑ ΜΑΡΊΑ 48 k.g

ΓΕΩΡΓΟΠΟΎΛΟΥ ΜΑΡΊΑ 50 k.g

5ος ΠΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 57 k.g

5ος ΚΑΛΥΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 60 k.g

5ος ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 63,5 k.g

5η ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΎΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΉ 52 k.g

5η ΖΑΡΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ 66 k.g

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την Περηφάνια μας για τα παιδιά αυτά

Είστε ότι καλύτερο έχουμε στην Ελληνική Πυγμαχία‼️
Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική Αποστολή
ΕΙΣΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ‼️

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: Ανήλικοι παρίσταναν τους ασθενείς και άρπαξαν δαχτυλίδι υπαλλήλου σε νοσοκομείο

Ιαπωνικά mochi με παγωτό: Εύκολη συνταγή για το viral παγωτό του TikTok

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα»