Τι άλλο θα ακούσουμε; Τουρίστας έκανε αναρρίχηση στις Άλπεις με το μωρό στην αγκαλιά και χωρίς εξοπλισμό!

Τι άλλο θα ακούσουμε; Τουρίστας έκανε αναρρίχηση στις Άλπεις με το μωρό στην αγκαλιά και χωρίς εξοπλισμό!

Τι άλλο θα ακούσουμε; Τουρίστας έκανε αναρρίχηση στις Άλπεις με το μωρό στην αγκαλιά και χωρίς εξοπλισμό!

Μάλιστα, τον ανεγκέφαλο τουρίστα στην απότομη πλαγιά στις Άλπεις ακολουθούσε η σύζυγός του, αλλά και το μεγαλύτερο παιδί τους, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών.

Δύσκολα μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινους νους την ανευθυνότητα ενός τουρίστα στις Ιταλικές Άλπεις, ο οποίος αποφάσισε να κάνει αναρρίχηση κρατώντας στην αγκαλιά του το μωρό του, χωρίς εξοπλισμό και χωρίς να είναι δεμένος με τα ειδικά προστατευτικά σκοινιά.

Μάλιστα, τον ανεγκέφαλο τουρίστα στην απότομη πλαγιά στις Άλπεις ακολουθούσε η σύζυγός του, αλλά και το μεγαλύτερο παιδί τους, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών. Κανείς από τους 2 γονείς δεν μπήκε στον κόπο να φορέσει τον ειδικό εξοπλισμό αναρρίχησης ή να προστατεύσει τα δυο μικρά παιδιά.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail φαίνεται ο πατέρας με το παιδί να κατεβαίνει σιγά σιγά μια πλαγιά προσπαθώντας να κρατήσει την ισορροπία του.

Λίγο αργότερα ακολουθεί η μητέρα και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας. 

Το τμήμα των Άλπεων όπου εθεάθησαν έχει υψόμετρο 2.730 μέτρων, και διαθέτει στενές προεξοχές και απροστάτευτα μονοπάτια…

Ο Aurizio Fugatti, πρόεδρος της επαρχίας του Τρέντο, επεσήμανε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στα βουνά «αλλά ο καλύτερος τρόπος για να τα γνωρίσουμε είναι να καλλιεργώντας πρώτα ένα βαθύ αίσθημα σεβασμού. Μην παίζετε με τη ζωή και μην υποτιμάτε τη φύση. Ζούμε στα βουνά εδώ και αιώνες- τα αγαπάμε παρόλο που γνωρίζουμε πόσο σκληρά μπορεί να είναι».

«Το τίμημα είναι υψηλό και μερικές φορές το πληρώνουν κι αυτοί που τρέχουν για να συνδράμουν. Ο καλύτερος τρόπος για να τους τιμήσουμε είναι να ακολουθούμε τους κανόνες, με σχολαστική σύνεση», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsit

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Μητέρα και γιος, 5 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο – Πήγαιναν να γιορτάσουν τη νίκη της εναντίον του καρκίνου…

Ακραία ζέστη σε πολλά σημεία της Ελλάδας – δείτε τις «κόκκινες» περιοχές!

Τραγωδία: Βρέφος δύο μηνών πέθανε από κλαδί που έπεσε στο καροτσάκι λόγω κακοκαιρίας – «η μητέρα περπατούσε στο πάρκο όταν ξέσπασε καταιγίδα»

Ροή Ειδήσεων