Τι είναι ο χειρουργικός ευνουχισμός που ψηφίστηκε στη Λουιζιάνα; Ποια η διαφορά με τον χημικό;

Τι είναι ο χειρουργικός ευνουχισμός που ψηφίστηκε στη Λουιζιάνα; Ποια η διαφορά με τον χημικό;

Τι είναι ο χειρουργικός ευνουχισμός που ψηφίστηκε στη Λουιζιάνα; Ποια η διαφορά με τον χημικό;

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο στη Λουιζιάνα.

Οι δικαστές στη Λουιζιάνα έχουν πλέον την επιλογή να διατάξουν άτομα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών να υποβληθούν σε χειρουργικό ευνουχισμό σύμφωνα με νομοσχέδιο που οι πολιτειακοί νομοθέτες ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη Δευτέρα.

Το νομοσχέδιο αναμένει τώρα την υπογραφή του κυβερνήτη Τζεφ Λάντρι, ενός Ρεπουμπλικάνου που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο υποσχόμενος μια σκληρή προσέγγιση κατά του εγκλήματος. Και ενώ το νομοσχέδιο πέρασε εύκολα από το Νομοθετικό Σώμα στο οποίο κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικανοί, ήταν μια Δημοκρατική από το Μπατόν Ρουζ, η γερουσιαστής Ρετζίνα Μπάροου, η οποία εισήγαγε το μέτρο.

Τι είναι ο χειρουργικός ευνουχισμός

Ο χειρουργικός ευνουχισμός, που ονομάζεται επίσης ορχεκτομή, είναι η αφαίρεση ενός ή και των δύο όρχεων, ή και αφαίρεση του ορχικού ιστού, που παράγει την τεστοστερόνη. Εφαρμόζεται και σήμερα αλλά σε ποσοστό 1% των ασθενών με καρκίνο του προστάτη. Μπορεί να θεωρηθεί ως χειρουργική μορφή ορμονοθεραπείας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει την τεστοστερόνη στο αίμα σας κατά 90 έως 95%.

Μόλις γίνει, δεν μπορεί να αντιστραφεί, επομένως θα είναι μια μόνιμη, μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Ποια η διαφορά με τον χημικό;

Ο χημικός ευνουχισμός είναι η χρήση φαρμάκων για τη μείωση της παραγωγής ορμονών στους όρχεις.

Ο σκοπός του χημικού ευνουχισμού είναι να μειώσει τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών ή ανδρογόνων.

Τα κύρια ανδρογόνα είναι η τεστοστερόνη και η διυδροτεστοστερόνη (DHT). Σύμφωνα με μια ερευνητική ανασκόπηση του 2012, περίπου το 90 έως 95% αξιόπιστης πηγής ανδρογόνων παράγονται στους όρχεις. Τα υπόλοιπα προέρχονται από τα επινεφρίδια.

Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα διαρκεί μόνο μερικές εβδομάδες.

Πόσο διαρκεί ο χημικός ευνουχισμός;

Ο χημικός ευνουχισμός διαρκεί όσο συνεχίζεται η λήψη των φαρμάκων. Μόλις σταματήσει, η παραγωγή ορμονών επανέρχεται στο φυσιολογικό.

Τα αποτελέσματα είναι γενικά αναστρέψιμα. Αλλά εάν γίνει λήψη φαρμάκων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να συνεχιστούν.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική απόφαση για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Λουιζιάνα: Ψηφίστηκε ο χειρουργικός ευνουχισμός για τους παραβάτες

«Αναζητώ αδύνατη, κοντή μαθήτρια για να μου κάνει παρέα»: Νορβηγός αναζητούσε νεαρά κορίτσια σε Λύκεια της Ρόδου

Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου στη Λευκάδα ενώ έκανε θαλάσσια σπορ

Ροή Ειδήσεων