Τι είναι το νέο ψηφιακό σχολείο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Πιερρακάκης

Τι είναι το νέο ψηφιακό σχολείο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Πιερρακάκης

Τι είναι το νέο ψηφιακό σχολείο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Πιερρακάκης

Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο ψηφιακό σχολείο.

Παρουσιάζεται σήμερα (17/05) από τις 10 το πρωί, το νέο Ψηφιακό Σχολείο από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερακάκη και την Υφυπουργό, Ζέττα Μακρή.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες του Ψηφιακού Σχολείου από τον οικισμό Ριζώματα του νομού Ημαθίας. Οι βασικές πρωτοβουλίες αφορούν τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της πλατφόρμας MySchool, ενώ, θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία μίας νέας πλατφόρμας (eParents) που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, αλλά και λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου.

Τι είναι το ψηφιακό Φροντιστήριο

Η πρώτη πιλοτική του φάση αφορά δύο μαθήματα του Γυμνασίου (Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά). Από τον Σεπτέμβριο του 2024, το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα εφαρμοσθεί τόσο στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου όσο και σε όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι καθημερινό με απογευματινές ώρες διδασκαλίας.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα μαθήματα θα γίνονται είτε ζωντανά, είτε με βίντεο. Η πλατφόρμα μετασχολικής διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών θα περιλαμβάνει, επίσης, υλικό για την αυτοαξιολόγηση μαθητών αλλά και εξατομικευμένη υποστήριξη – οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν για να λύνουν τις απορίες τους με καθηγητές μέσω chat.

Διαβάστε επίσης:

Διδυμότειχο: Νεκρό βρέφος 4 μηνών – η μητέρα του το βρήκε με αφρούς στο στόμα

Μελέτης Ηλίας: “Πηγαίνω τα παιδιά μου στις δραστηριότητές τους και μου λένε «εσείς, εδώ μένετε στο Μενίδι;»

Τελευταία μέρα μαθημάτων για τα Λύκεια! Έρχεται η ώρα για τις Πανελλήνιες 2024