Τι πρέπει να προσέχουμε για ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι στις νεροτσουλήθρες

Τι πρέπει να προσέχουμε για ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι στις νεροτσουλήθρες

Οι νεροτσουλήθρες είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι στις πισίνες ξενοδοχείων και πάρκων αναψυχής για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Επειδή στις μέρες μας είναι μεγαλύτερες, πιο γρήγορες και με πιο διασκεδαστικά χαρακτηριστικά όπως στροφές, απότομες κλίσεις και σήραγγες, εγκυμονούν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους. Ο έξυπνος σχεδιασμός, οι σαφείς κανόνες χρήσης, και η επίβλεψη μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, κυρίως αγόρια εφηβικής ηλικίας, είναι πολύ πιο πιθανό να τραυματιστούν σε νεροτσουλήθρες από ό,τι τα μικρότερα παιδιά

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο συνδυασμό του μεγαλύτερου βάρους τους και της πιο επικίνδυνης συμπεριφοράς που εκδηλώνουν στη νεροτσουλήθρα. Επιπλέον επίβλεψη χρειάζονταιτα παιδιά που είναι βαρύτερα από το ιδανικό σωματικό τους βάρος, γιατί παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.

Το νεαρό της ηλικίας και η απειρία συμβάλλουν σημαντικά στην πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων και τραυματισμών. Ας σημειωθεί ότι πολλές φορές τα παιδιά που χρησιμοποιούν τη νεροτσουλήθρα  δεν ξέρουν κολύμπι.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επισκεπτόμαστε νεροτσουλήθρες

Μην καταναλώσετε αυτές τις τροφές πριν το κολύμπι

• Στις νεροτσουλήθρες τα παιδιά πρέπει, πριν ανέβουν τις σκάλες, να μπαίνουν στη σειρά.

• Για την αποφυγή συγκρούσεων πρέπει να αποφεύγεται η ταυτόχρονη χρήση της νεροτσουλήθρας από περισσότερα από ένα παιδιά .

• Τα μικρότερα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τη νεροτσουλήθρα αγκαλιά με τους γονείς και τους κηδεμόνες τους καθώς αυτό έχει αποδειχθεί ότι επιφέρει αύξηση του κινδύνου τραυματισμού.

• Για να αποφεύγονται συγκρούσεις θα πρέπει να γίνει σαφές στα παιδιά πως το σημείο που πέφτουν από τη νεροτσουλήθρα στο νερό δεν είναι χώρος για παιχνίδι και θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως από το χώρο αυτό.

• Τα παιδιά δεν πρέπει να μπαίνουν στη νεροτσουλήθρα με το κεφάλι λόγω του αυξημένου κινδύνου τραυματισμού στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη.

• Στις νεροτσουλήθρες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φουσκωτά παιχνίδια.

• Τα μικρότερα παιδιά που δεν μπορούν να κολυμπήσουν δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τη νεροτσουλήθρα εκτός αν ο γονέας ή ο υπεύθυνος για την επίβλεψή τους περιμένει τα παιδιά στην έξοδο της νεροτσουλήθρας όπου πέφτουν στο νερό της πισίνας γιατί τα μικρά παιδιά θα είναι αδύνατον να φτάσουν στην άκρη της πισίνας εάν το νερό είναι πολύ βαθύ για να σταθούν όρθια.

• Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά που δεν μπορούν να κολυμπήσουν έχουν έναν ασφαλή τρόπο για να φτάσουν στην άκρη της πισίνας.

• Τα άτομα που επιβλέπουν την ασφαλή χρήση της νεροτσουλήθρας πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην τεχνητή αναπνοή και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Έτσι η πρόληψη των ατυχημάτων στις νεροτσουλήθρες επιτυγχάνεται με τον έλεγχο εισόδου και εξόδου, τον πολύ καλό σχεδιασμό και την αποτελεσματική επίβλεψη.

Διαβάστε επίσης:

Η παραλία Μπέλλα Βράκα ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο – Ένας επίγειος παράδεισος!

Βάσεις 2023: Το μήνυμα του υπ. Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη – «Δεν κρίνονται όλα σήμερα»

Μιχαηλίδου: «Εργαζόμαστε για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς» – “Έρχεται” επίδομα για την αγορά σχολικών;