“Τι σημαίνει για εμένα να είμαι ανάδοχος γονιός; Αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα”

“Τι σημαίνει για εμένα να είμαι ανάδοχος γονιός; Αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα”

H Rebecca Wagner είναι μία νέα μαμά, η οποία έχει μεγάλη αγάπη για τα παιδιά -για όλα τα παιδιά. Αφού, λοιπόν, απέκτησε τα δικά της βιολογικά παιδιά, συνειδητοποίησε, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε ένα παιδί στον κόσμο, το οποίο να μη ζει στο γαλήνιο και ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας. Αποφάσισαν, λοιπόν, με τον άνδρα της να γίνουν ανάδοχοι γονείς σας παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα. Να τα φιλοξενούν, δηλαδή, στο σπίτι τους μέχρι αυτά να τοποθετηθούν στη μόνιμη οικογένειά της.

Η ίδια, μάλιστα, θέλοντας να παρακινήσει ακόμα περισσότερους γονείς να κάνουν το ίδιο, άρχισε να προβάλλει τη ζωή της με τα 6 συνολικά -βιολογικά και μη- παιδιά της στα social media –και η αλήθεια είναι, ότι παρ’όλες τις δυσκολίες υπάρχει πολλή χαρά στο σπίτι τους!

Στην τελευταία της ανάρτηση, η Wagner ανατρέχει στην πρώτη νύχτα που ένα από τα ανάδοχα αυτά παιδιά έμειναν στο σπίτι τους –και μας καλεί να την ακούσουμε:

Όταν ακούω ανθρώπους να λένε, ότι δεν θέλουν να γίνουν ανάδοχοι γονείς γιατί φοβούνται τι θα τους ‘λάχει’, μου έρχεται πάντα στο μυαλό εκείνη η νύχτα.

Ήταν η πρώτη νύχτα που έμεινε στο σπίτι μας ένα από τα ανάδοχα παιδιά μας. Μας είχε γνωρίσει μόλις πριν μερικές ώρες. Ήμασταν εντελώς άγνωστοι για εκείνη και ήταν τρομαγμένη. Αφού της συστηθήκαμε, της υποσχεθήκαμε, ότι ήταν ασφαλής στο σπίτι μας, όπως ήταν και όλα τα παιδιά που έχουμε φιλοξενήσει στην πάροδο των χρόνων.

Όταν έφτασε η ώρα του ύπνου, έβαλε τα κλάματα και άρχισε να λέει ότι δεν ήθελε να την πιάσουν τα τέρατα. Δεν γνωρίζαμε ακόμα όλη την ιστορία της. Δεν ξέραμε, ας πούμε, αν υπήρξαν ‘τέρατα’ που της είχαν κάνει κακό κάποιο προηγούμενο βράδυ. Ο άντρας μου την καθησύχασε, της έμαθε μία προσευχούλα για καληνύχτα και τη ρώτησε αν χρειαζόταν κάτι άλλο από εμάς. Εκείνη του ζήτησε ξανά να της υποσχεθεί, ότι δεν άφηνε κανένα τέρας να την πιάσει, ενώ εκείνη θα κοιμόταν. Εκείνος, όχι μόνο της το υποσχέθηκε, αλλά φρόντισε να την καθησυχάσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο -δείτε πώς κοιμήθηκε.

Αυτό είναι, λοιπόν, το παιδί που φοβάστε να αναλάβετε ας ανάδοχος γονιός;

Το να είσαι ανάδοχος γονιός δεν είναι εύκολο -θα έλεγα ψέματα αν υποστήριζα, ότι ποτέ δεν ζορίζομαι και δεν ταράζομαι. Αλλά σας ορκίζομαι -αξίζει τόσο πολύ τον κόπο! Να ξέρετε, ότι και εσείς μπορείτε να κρατήσετε τα τέρατα μακριά -μακριά από κάθε παιδί με τέτοιους εφιάλτες”

πηγή: Real Life Foster Mom

Ροή Ειδήσεων