Τι σημαίνει να επενδύει ο Σύλλογος Γονέων στο σχολείο των παιδιών

Τι σημαίνει να επενδύει ο Σύλλογος Γονέων στο σχολείο των παιδιών

Τα περισσότερα δημόσια ελληνικά σχολεία απέχουν πολύ από το ιδανικό. Από τα φθαρμένα μωσαϊκά για πάτωμα έως τους μισοφωτισμένους διαδρόμους, τις μισοκατεστρεμμένες πόρτες αιθουσών χωρίς καν πόμολα και τα διαλυμένα σοβατεπί (για να μην αναφερθούμε στις συχνά άθλιες τουαλέτες), οι εγκαταστάσεις των περισσότερων δημόσιων σχολείων (υπάρχουν πάντα λίγες λαμπρές εξαιρέσεις) είναι οριακά θλιβερές.

Δεν παύει, όμως, το κτίριο αυτό να είναι που φιλοξενεί τα παιδιά μας. Και που χάρη σε αυτά, χάρη στα λαμπερά πρόσωπά τους και τα ζωογόνα γέλια τους, φωτίζεται και ομορφαίνει και σε κάνει να χαίρεσαι που βρίσκεσαι εκεί, παρ’όλα τα στραβά του.

Είναι για τα παιδιά τους που όλοι οι Σύλλογοι Γονέων δημόσιων σχολείων κάνουν το καλύτερο που μπορούν, με ό,τι δυνάμεις έχει ο καθένας, για να ενισχύσουν το κτίριο αυτό -αλλά και όσους αυτό στεγάζει. Τα μέλη του κάθε Συλλόγου, αφιερώνουν προσωπικό χρόνο (που όταν είσαι γονιός είναι ελάχιστος), προσωπικό κόπο, λύνουν κωλύματα, βάζουν μεράκι, κάνουν δηλαδή όλα αυτά που κάθε Δήμος θα έπρεπε από μόνος του, προκειμένου να γίνει η σχολική ζωή λίγο (έως πολύ) πιο όμορφη και λειτουργική.

Το 5η Δημοτικό Νέας Σμύρνης αλλάζει πρόσωπο

Αυτή τη φορά, τα νέα μας ήρθαν από το 5ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης, το οποίο τα τελευταία χρόνια, χάρη στο ενδιαφέρον του Συλλόγου Γονέων, αλλά και την σχολική επιτροπή, έχει ανανεωθεί σημαντικά –και θα συνεχίσει.

Έτσι, αφού ο Σύλλογος, με δικά του έξοδα που προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, εξόπλισε από πέρσι το σχολείο με έναν προτζέκτορα και ένα κλιματιστικό σε σχολική αίθουσα που «έβραζε», φέτος προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες: Αγόρασε έναν ακόμα προτζέκτορα για σχολική αίθουσα, ενώ σε συνεννόηση με τη σχολική επιτροπή απέκτησε 3 διαδραστικούς πίνακες και 3 προτζέκτορες για άλλες σχολικές αίθουσες που δεν είχαν.

Επίσης, ο Σύλλογος αγόρασε υπολογιστές, οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, καλωδιώσεις και ειδικά εξαρτήματα σύνδεσης των διαδραστικών πινάκων και των προβολικών, αφιερώνοντας βέβαια και τον αντίστοιχο χρόνο στη σύνδεσή τους, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά το επόμενο πρωί από τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, όπως σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας, και στο 5ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα σε σκάλες του σχολείου με όμορφα μηνύματα, τα οποία επιμελήθηκαν μία ψυχολόγος και ένας μαθηματικός.

Μπράβο, λοιπόν, και σε αυτόν τον Σύλλογο που αξίζει να ακολουθηθεί ως παράδειγμα, όπως κάθε Σύλλογος που λειτουργεί με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς για χάρη των παιδιών.

Ροή Ειδήσεων