Τηλεκπαίδευση: Έχετε υπολογιστή αλλά δεν έχετε κάμερα; Έτσι θα παρακολουθήσετε το μάθημα

Τηλεκπαίδευση: Έχετε υπολογιστή αλλά δεν έχετε κάμερα; Έτσι θα παρακολουθήσετε το μάθημα

Τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης ξεκινούν από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και όλοι οι γονείς προετοιμάζονται μαζί με τα παιδιά για το πώς θα εξοικειωθούν οι μαθητές με τη νέα εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

Ένα από τα ζητήματα που μας θέτουν οι γονείς για την τηλεκπαίδευση είναι το γεγονός ότι ναι μεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι αλλά δεν διαθέτουν κάμερα. Την απάντηση σε αυτή την ανάγκη την βρήκαμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 340υ Δημοτικού Σχολείου Αθηνών που μοιράστηκε στο ιστολόγιο του τον τρόπο που μπορεί ο μαθητής να χρησιμοποιήσει την κάμερα ενός Smartphone ως κάμερα για τον υπολογιστή.

Χρησιμοποιώντας το κινητό μας σαν webcam στον υπολογιστή μας

Το DroidCam είναι μία δωρεάν εφαρμογή που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το Android smartphone ή το tablet ως webcam υπολογιστή. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή και τη συσκευή μικροφώνου του κινητού και τη συνδέει με το PC μέσω καλωδίου USB ή δικτύου WiFi.

Το Google Play έχει και μία πληρωμένη έκδοση της εφαρμογής, αλλά το δωρεάν app διαθέτει όλες τις δυνατότητες που χρειαζόμαστε. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της εφαρμογής διατίθεται ο client για Windows και Linux.

Βήμα 1

Μεταφερόμαστε στο Google Play και εγκαθιστούμε το DroidCam στην Android συσκευή μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, εγκαθιστούμε τον client στον υπολογιστή μας, πατώντας εδώ. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό πρόγραμμα, μόλις 5MB, το οποίο δεν θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει ανεπιθύμητα προγράμματα τρίτων.

Για την webcam οι επιλογές διασύνδεσης είναι ασύρματα μέσω Wi-Fi και ενσύρματα μέσω USB, όπου πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ο εντοπισμός σφαλμάτων .

(Αν μας βολεύει καλύτερα το καλώδιο USB, θα πρέπει αρχικά να βεβαιωθούμε πως το κινητό είναι ρυθμισμένο σε λειτουργία “Εντοπισμού σφαλμάτων”. Από Android 7.0 και άνω, το app θα μας το κάνει αυτόματα.Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να πάμε στις “Πληροφορίες συσκευής”, και στη συνέχεια να πατήσουμε επτά φορές το πεδίο “Αριθμός κατασκευής”. Έτσι, θα εμφανιστούν οι επιλογές προγραμματιστή και θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τον εντοπισμό σφαλμάτων.)

 

Βήμα 3

Ανοίγουμε το DroidCam app στην Android συσκευή μας, και στη σύνδεση μέσω WiFi που είναι πιο γρήγορη και απαλλαγμένη από καλώδια, εντοπίζουμε τη διεύθυνση IP που εμφανίζεται.

 

Στον υπολογιστή τρέχουμε την εφαρμογή DroidCam Client Server, και αφού πατήσουμε στο εικονίδιο του Wi-Fi στο πεδίο “Device IP”, πληκτρολογούμε την IP.

Εκτός από webcam, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μικρόφωνο υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε και το Audio που παρατηρούμε παρακάτω. Κατόπιν, πατάμε στο “Start” και τελειώσαμε.

 

Από εδώ και μετά, η Android συσκευή θα μας δώσει μία εξαιρετική webcam, όπου μπορούμε να την τοποθετήσουμε όπου θέλουμε για να πραγματοποιούμε βιντεοκλήσεις και εγγραφή βίντεο στο PC μας, αλλά και μικρόφωνο υπολογιστή.

Όλα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

 

Ροή Ειδήσεων